VIDEO | Ce spune Nicușor Dan după dezvăluirile Gândul legate de sumele uluitoare pentru bănci și coșuri de gunoi, de 700 de euro: „Provin dintr-un studiu de fezabilitate realizat în timpul administraţiei anterioare”
This browser does not support the video element.
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat marţi că sumele estimative de 700 de euro pentru o bancă sau 600 de euro pentru un coş de gunoi, prevăzute de către ALPAB în proiectul de buget, ar proveni dintr-un studiu de fezabilitate realizat în timpul administraţiei anterioare.
Gândul a dezvăluit luni că cei de la Administrația Lacuri Parcuri și Agrement București (ALPAB) au introdus în proiectul de buget sume fabuloase pentru achiziționarea de bănci și coșuri de gunoi, de 700 de euro, respectiv 600 de euro pe bucată.
Marți, Nicușor Dan a fost întrebat de către presă de ce sunt prevăzute sume atât de mari, iar edilul a dat vina pe fosta administrație.
„Niciodată nu vor fi plătite sumele astea. Ei au fost obligaţi (cei de la ALPAB – n.r.) să pună în buget acele sume care rezultă dintr-un studiu de fezabilitate pe care l-am moştenit din vechea administraţie. Dar fiţi convinşi că în momentul în care vom face achiziţii vom vedea preţurile de pe piaţă”, a declarat Nicușor Dan.
Horia Tomescu, viceprimar: „Eu vreau să mergem pe calitate”
Consultat zilele trecute de către Gândul, viceprimarul Capitalei, Horia Tomescu, care are în atribuții ALPAB, nu a pomenit nimic de vreun studiu de fezabilitate făcut de fosta administrație, și a admis că aceste sume „au fost fundamentate maximal” de căte cei de la ALPAB.
„Le-am cerut celor de la ALPAB să facă demersuri pentru schimbarea mobilierului urban din parcuri. Eu vreau să mergem pe calitate. Am cerut să avem și coșuri de gunoi mai mari, dar să fie mai rare, nu chiar lângă fiecare bancă. Vom face o licitație publică și probabil vom face un acord-cadru, pe doi sau pe trei ani. Aceasta este suma maximală fundamentată de către cei din ALPAB”, a declarat Horia Tomescu pentru Gândul.
Bugetul ar putea fi aprobat pe 3 februarie
La cele peste 8 miliarde de lei se adaugă bani din fonduri nerambursabile de 1,6 miliarde de lei și venituri de la instituțiile subordonate, de aproximativ 2,6 miliarde de lei.
Peste 2,4 miliarde de lei ar urma să fie cheltuiți anul acesta pe subvențiile la termoficare și transportul public.