Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) S.A. anunță că au fost puse în funcțiune cele 5 capacități modulare de producere a energiei termice, în locația fostului CET Titan, în ultima săptămână fiind deja efectuate probele tehnologice.
În prezent, acestea asigură o sursă de producere a energiei termice pentru circa 200 de blocuri amplasate în perimetrul străzilor Lucrețiu Pătrășcanu, Morarilor, Constantin Brâncuși, Șoseaua Vergului, Bulevardul Basarabia și Soșeaua Pantelimon (între Piața Delfinului și Hipemarketul Cora). Primarul Capitalei Nicușor Dan a declarat că pentru 200 de blocuri care sunt în zonă energia termică vine numai de la această centrală.
Nicușor Dan a spus că prin această capacitate nouă aduc în plus 60 de gigacalorii pe oră, un plus de 6%.
„Asta înseamnă că pentru 200 de blocuri care sunt în zonă, energia termică vine numai de la centrala aceasta și este suficientă”, a mai spus Nicușor Dan.
Primarul Capitalei a declarat că terenul aparține unei companii a Ministerului Energiei care vrea să facă o centrală definitivă în zonă.
„Trei ani din momentul acesta vom avea energie în CET Titan și funcționează de săptămâna trecută, a prins săptămâna cea mai geroasă din iarna asta”, a menționat Nicușor Dan.
Despre costuri, edilul a subliniat că „nu este un cost pe care primăria să îl plătească”. „Primăria plătește prețul de construcție, de la acest operator privat”, a declarat el.
„Această sursă de producere a energiei termice este o soluţie provizorie până la momentul implementării unui proiect de investiţii de către proprietarul terenului, Compania Titan Power”, precizează Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti (CMTEB) S.A.