VIDEO | Codul genetic, explicat în detaliu de Vasile Păun: ”Avem o mulțime de memorii vechi, avem o mulțime de umbre în interiorul nostru”

Publicat: 24/07/2023, 12:47
Actualizat: 24/07/2023, 12:49

Unul dintre cei mai cunoscuți antrenori holistici, Vasile Păun, este invitatul lui Adrian Artene în cadrul podcastului ALTCEVA care a fost difuzat sâmbătă, 22 iulie, începând cu ora 19:00.

În cadrul podcastului ”Altceva”, Vasile Păun a vorbit, printre altele, și despre codul genetic, dar și despre ce ar trebui să însemne bucuria, cu adevărat, pentru fiecare individ în parte.

”Ceea ce eu gândesc, se duce în sub conștientul meu și devine ordin pentru toți acești membri ai echipajului, a cărui căpitan, mintea mea conștientă, este. Iată de ce este vital să cultivăm această… o stare de fericire începe prin a dezvolta o astfel de minte vie, o minte proaspătă, o minte lucidă și, de asemenea, prin a evidenția nefericirea care este în noi. Avem o mulțime de tipare, avem o mulțime de memorii vechi, avem o mulțime de umbre în interiorul nostru.

E important să conștientizezi multitudinea de umbre din interior. Și de unde vin aceste umbre? Păi, vin de la străbuni. (dintr-un cod genetic). Codul ăla genetic e sângele nostru. Moștenește diverse dorințe, aspirații, credințe ale părinților, bunicilor și ale întregului arbore ancestral.

Ne place, nu ne place. Noi suntem ultimele frunzulițe din acest copac și în noi există întregul copac”, a spus Vasile Păun.

”Ideea este că este necesar să înțelegem că, de multe ori, copacul ne determină acțiunile și nu noi facem ceea ce considerăm, ci ne trezim că gândim, acționăm în acord, poate cu modelul tatălui, modelul bunicului. Și a venit un timp pentru fiecare dintre noi ca să ne punem în operă propriile noastre intenții și nu aspirațiile, dorințele și visele strămoșilor”, a mai explicat Vasile Păun.

Adrian Artene a precizat că este important să să părăsim starea de victimă, să nu îi învinovățim pe cei dinaintea noastră pentru această moștenire.

”Avem această moștenire cu bune și cu rele, dar avem și libertatea de a schimba lucrurile”, a spus Adrian Artene.

Vasile Păun: ”Bucuria este necesar să devină un efect a unei lumi interioare personale

”În fiecare moment da. Și avem și această capacitate în permanență de a ieși. O altă putere importantă pe care o avem, ca să rămânem, să zic doar la trei pentru această emisiune. Această primă conversație, această putere a neutralității, adică a abilității de a ieși din jocul poziționării în care ne invită societatea mediul, e puterea de a rămâne centrat, e puterea de a rămâne în echilibru.

E puterea de a operaționaliza o învățătură cristică remarcabilă care spune așa:  ”fi în lume și nu aparține ei”. Și, fără să introducem o notă religioasă în această conversație, că acest tip de învățătură se regăsește în toate școlile spirituale ale umanității,care ne îndeamnă de fapt la ce? La nevoia de a menține această linie, în sensul că dacă mă bucur de bucuria cuiva, o să ajung să mă și întristez de tristețea acelei persoane. Pentru că bucuria nu este ceva exterior, nu este o cauză a ceva exterior. Bucuria este necesar să devină un efect a unei lumi interioare personale.

Ori pe asta se bazează tot acest joc al umanității,în care într-un stadion ții cu o echipă și dacă ea pierde, tu te întristezi, dar daca ea câștigă, tu te bucuri. Și sunt două categorii de suporteri întotdeauna: unii veseli și unii triști. Și cei veseli, și cei triști, ei își dau energie acolo. Pentru că și dacă te bucuri de ceva care nu are treabă cu tine și te-ai dus cu atenția în exterior, tu te ionizezi pozitiv, investești atenția și energia și îi hrănești pe cei din exterior cărora le dai atenția asta. La fel dacă te întristezi. Asta e o mare putere. Regăsirea neutralității mentale, emoționale este critică. De ce?”, a mai spus Vasile Păun.

Cine este Vasile Păun

Vasile Păun este antreprenor holistic și facilitator al potențialului uman nevăzut. După o cariera militară și de intelligence (fost director adjunct al Serviciului Militar de Informații, la Contrainformații), Vasile Păun s-a preocupat, în ultimii 11 ani, să adapteze și să integreze tehnicile de antrenare a minții și a emoțiilor, folosite în trupele speciale, cu cele mai eficiente practici de dezvoltare a conștiinței din diferite ”școli ale misterelor” și curente spirituale. Antrenează 1:1 și nuclee de antreprenori / lideri, în sporirea vitalității, centrare / echilibru, dezvoltarea intuiției și leadership intuitiv.

Urmărește podcastul integral cu Vasile Păun doar pe canalul de YouTube Altceva cu Adrian Artene.

Elena Popescu
Elena Popescu iubește jurnalismul încă din adolescență, atunci când și-a descoperit pasiunea pentru scriitură. Primul job a fost la numai 21 de mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat aflat pe moarte își petrece ultimele săptămâni de viață creându-și propria versiune AI,...
Rezultate BAC 2024. 8.000 de elevi au picat examenul. Anunţ oficial de la minister
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce...
Un copil pierdut acum 28 de ani într-o gară chineză și adoptat în Olanda începe...
Ce a pățit Florentina din Iași, după ce s-a cuplat pe Facebook cu un tânăr...
Emily Burghelea, nevoită să stea o perioadă cu o TIJĂ în cap, după accidentul de...
Valentin a murit la 20 de ani, îndemnat de aburii alcoolului să intre în apă....
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
O femeie s-a aruncat cu propriul copil de pe acoperișul unui bloc! Mama și-a explicat...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Publicație britanică, despre Dacia Duster: Nu e mastodont electric de 400 CP...
ISU Tulcea emite RoAlert: Pot cădea obiecte din spaţiul aerian. România nu e vizată de...
Forme CIUDATE, observate în atmosfera superioară a Pământului
Se plătesc 10.000 DE LEI în fiecare lună. Banii care pot intra direct PE CARD
Wimbledon. Emma Răducanu provoacă retragerea lui Andy Murray
Cine ar fi, de fapt, iubita lui Babasha. Artistul nu se mai ascunde: „Fără cuvinte”
Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe...
Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul....
Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta...
BANCUL ZILEI. Bulă la ora de Anatomie. Profesoara: – Bulă, ce este coloana vertebrală?
O formă rară de materie cuantică a fost creată, în premieră, cu ajutorul moleculelor
×