VIDEO | Cum arată cea mai spectaculoasă construcție din România, cu o zi înainte de deschidere. Podul de la Brăila, construit de Webuild, este gata
Podul de la Brăila, cel mai mare pasaj suprateran din România, și al treilea ca mărime din Europa, construit de Compania italiană Webuild, este gata de deschidere. „AMR 1 zi ”, a scris miercuri pe Facebook, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.
„Mâine se deschide circulația pe Podul suspendat de la Brăila!”, a anunțat, miercuri, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.
Cea mai spectaculoasă construcție din România, podul de la Brăila, construit de italineii de la Webuild, este finalizată, și se va deschide joi, pe 6 iulie.
„Totul este pregătit pentru inaugurarea podului peste Dunăre care va schimba transportul din România”, au anunțat, sâmbătă, italienii de la Webuild.
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a declarat încă de săptămâna trecută că în 6 iulie va fi deschisă circulația pe podul suspendat deasupra Dunării, de la Brăila, construit de compania italiană Webuild.
Ministrul Transporturilor a sublinat că podul suspendat peste Dunăre ar putea fi un exemplu pentru investițiile viitoare. Mai ales că este vorba de o construcție extrem de spectaculoasă, denumită și „Golden Gate” de România.
Pod spectaculos construit de Webuild
Podul construit de Webuild are trei deschideri: o deschidere principală (1120 m) și două deschideri laterale de 489,6 m pe malul Brăila și de 364,6 m pe malul Tulcea. De o parte și de alta sunt prevăzute două viaducte de acces în lungime de câte 110 m fiecare. Drumul principal va avea două benzi pe sens și va lega județul Brăila de județul Tulcea, iar drumul de legătură spre Măcin va avea o bandă pe sens, în lungime de 4,3 km. În rest, vor fi realizate intersecții giratorii, 33 de poduri, podețe, pasaje și o stație de taxare.
Cifre relevante
Podul de la Brăila este cuprins în Masterplanul General de Transporti și face parte din Drumul Expres Buzău-Brăila-Tulcea-Constanța.
- Podul are o lungime de 1974,3 m
- Deschiderea principală este de 1.120 m
- Deschiderile laterale au 489,6 m, pe malul Brăila, şi 364,6 metri, pe malul Tulcea
- Pilonii de susținere au o înălțime de 192,64 m
- Baza pilonilor este la 40 m în pământ
- Pilonii au fost construiți în sistem continuu, iar cofrarea a fost ghidată cu laser
- Cablurile de susținere sunt realizate din fir de oțel, care însumează 81.000 km
- Puse la cap la cap firele ar înconjura planeta de două ori
- Greutatea totală a cablurilor de susținere 6.700 tone
- Fiecare cablu are un doametru de 60 de cm
- Suprafața de rulare are o lățime de 31,7 m, cu patru benzi a câte 3,5 m fiecare
- Pe fiecare sens există trotuar și pistă de biciclete
- Gabaritul pe verticală este de 38 m de la nivelul maxim de inundație.