VIDEO. Cum arată dezastrul lăsat în urmă de exploziile de la Crevedia /„Aici au fost cățelușii, dar cred că sunt morți. Nu au avut nicio șansă”
Exploziile și incendiul de la Crevedia au lăsat în urmă durere și teamă. Familiile celor 58 de victime ale traficului incident sunt extrem de afectate de cele întâmplate la doi pași de Capitală.
Dar în urma dezastrului rămân și ruinele caselor aflate în imediata apropiere a stației GPL de la Crevedia și oamenii care și-au pierdut agoniseala de o viață.
Localnicilor li s-a permis să se întoarcă în case, iar ceea ce au văzut în fața ochilor i-a afectat profund. Și-au văzut munca făcută scrum
„Aici au fost cățelușii, dar cred că sunt morți. Nu au avut nicio șansă”, povestește un bărbat care s-a întors în locul care era acasă. Acum totul e ars și nu mai poate fi vorba despre posibilitatea de a se întoarce să locuiască acolo.
„E jale”, adaugă bărbatul.
Ce au descoperit anchetatorii după „PERIEREA” finală la locul exploziilor din Crevedia: ”Ar putea conține date importante!”
Continuă ancheta de proporții declanșată după exploziile de la o stație GPL din Crevedia, iar toți cei angrenați în această impresionantă desfășurare de forțe încearcă să descopere indicii care să lămurească toate semnele de întrebare apărute după tragedie.
În urma deflagrațiilor, nu mai puțin de 55 de oameni au fost răniți – printre care și mulți pompieri și jandarmi -, iar 3 persoane, din nefericire, au decedat.
În exclusivitate pentru Gândul, surse judiciare au declarat că la fața locului a fost descoperit un telefon mobil, iar aparatul ar putea conține informații foarte importante pentru anchetă. Telefonul mobil a fost găsit chiar în fața locuinței soților Barbu, decedați în urma deflagrației, și urmează a fi cercetat de specialiști.
”La locul exploziei de la Crevedia, la perierea finală de la cercetarea la fața locului, a fost găsit un telefon mobil. Acesta ar putea conține date importante pentru anchetatori.
Telefonul a fost ridicat de jandarmi din dreptul caselor soților Barbu, care au fost înmormântați azi, și a celei de a treia victime, decedată și ea.
Aparatul, care constituie și el probă, va fi predat procurorului de caz, va fi trimis pentru a fi realizată expertiza informatică și este posibil să conțină chiar și imagini dinainte de explozie sau din timpul exploziei”, au declarat surse judiciare pentru Gândul, în exclusivitate.
Ancheta de la Crevedia, coordonată de procurorul Marius Iacob
Ancheta privind exploziile de la Crevedia a fost preluată de Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție, fiind coordonată de procurorul Marius Iacob, care a instrumentat incendiile de la Maternitatea Giulești și Piatra Neamț, dar și cazul Elodia.
Surse judiciare au declarat că la Parchetul Militar nu au sosit încă rapoartele de intervenție, în pofida faptului că au fost trimise adrese către ISU BIF și ISU Dâmbovița.
”La Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel continuă ancheta în cazul exploziei de la Crevedia. Până acum, încă nu au sosit rapoartele de intervenție, deși s-au trimis adresele către Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dealul Spirii București-Ilfov (ISU BIF) și Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Dâmbovița.
Mai mult, până la acest moment au fost puse la dosar fotografii cu mașinile implicate în intervenție și au fost sigilate costumele pompierilor care au fost folosite, echipamentul fiind parte a probatoriului”, au declarat surse judiciare, în exclusivitate pentru Gândul. (citește și alte detalii AICI)
Ministerul de Interne a anunțat că în urma exploziei de la stația GPL din Crevedia au fost 58 de victime. Trei oameni au murit, 25 de pacienți au fost externați, iar 12 răniți au fost transferați în străinătate. Cei mai mulți răniți sunt angajați ai ministerului. Trei pacienți răniți sunt în continuare în stare critică. Doi se află la Spitalul Clinic de Urgență București și la Spitalul Bagdasar Arseni București, iar al treilea este într-o unitate medicală din Milano.
Citește și: