Activitatea Serviciilor de Informații este amplificată la cote foarte înalte pe timp de război. Totodată, SIE devine un canal de comunicare mult mai rapid și mai eficient, comparativ cu diplomația, a spus fostul șef al SIE, General (r) Silviu Predoiu, invitatul lui Marius Tucă la ediția specială „Războiul din Ucraina”, transmisă live de Gândul.
„Teatrul de război este de competența Serviciilor de Informații Militare și necesită o anumită specializare și o anumită înțelegere. În timpul unui război, informațiile trebuie să circule mult mai intens și ele nu se culeg doar din teatrul de luptă”, a declarat fostul șef al SIE, General (r) Silviu Predoiu.
Fostul șef la SIE a afirmat că Serviciile de Informații au rolul de a căuta alternative la victoria pe câmpul de luptă, prin diferite metode.
„În teatrul de luptă se caută informații care să influențeze rezultatul confruntării directe. Serviciul de Informații caută informații care să ofere și alte alternative la victoria pe câmpul de luptă. Să ajute o negociere, să influențeze actori în sensul creierii unei majorități favorabile unei poziții sau a alteia, să realizeze alianțe”, a spus generalul.
Generalul Silviu Predoiu spune că într-o situație de conflict militar activitatea Serviciilor de Informații Externe devin un canal de comunicare mult mai eficient decât diplomația.
„SIE în această perioadă de confruntare devin un canal de comunicare folosit foarte intens, pentru că este mai rapid și mai eficient, comparativ cu diplomația care impune o serie de norme de protocol.
De regulă, lumea aceasta a informațiilor generează un fel de relație care depășesc aceste categorii. Între șefii serviciilor există o posibilitate de comunicare. În situații de conflict activitatea este amplificată la cote foarte înalte”, a precizat el.
Află totul despre războiul din Ucraina doar la Marius Tucă Show pe gândul.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.