VIDEO | Cum putem să diminuăm ridurile din jurul ochilor. Medic dermatolog: „Principalele cauze pentru apariția lor sunt soarele, zâmbetul, trecerea timpului”
This browser does not support the video element.
Iulia Panțuru, medic specialist dermatolog, a vorbit, la Neatza cu Răzvan și Dani, despre cum putem să diminuăm ridurile din jurul ochilor și când e bine să începem să tratăm aceste riduri.
„Trebuie să înțelegem mecanismul prin care ele se formează. Atunci când vorbim de riduri în zona ochilor, avem două mari categorii de factori. Prima este hipertonia musculară (folosim în exces mușchii din zona ochilor, ca atunci când zâmbim foarte mult/ avem probleme cu vederea și nu ne folosim ochelarii/avem tulburări de acomodare/nu purtăm ochelari de soare etc). Ridurile din jurul ochilor sunt considerate atractive și nu deranjează atâta timp cât sunt orientate în sus și se datorează zâmbitului. Sunt considerate neplăcute atunci când taie, cumva, obrazul în două.
A doua categorie este legată de calitatea pielii. Dacă aveam una alterată, cu siguranță ea se va leza mult mai repede și va duce la apariția ridurilor. Calitatea pielii poate fi influențată de: probleme la nivelul pleoapelor (blefarite, inflamații, dermatită de contact, folosirea de produse nepotrivite), expunerea excesivă la soare, care distruge colagenul; fumatul; nedormitul”, a declarat specialistul.
Conform medicului, în general, femeile se ridează mai puternic la început, pentru că au o piele mult mai subțire, dar și bărbații pot avea aceste riduri.
Cum putem diminua ridurile din zona ochilor
În ceea ce privește tratamentul pentru ridurile din jurul ochilor, Iulia Panțuru a declarat că „relaxarea musculară din zona ochilor se obține doar prin injectare de toxină botulină. Acestea se pot face o dată pe an sau de trei ori pe an, în funcție de cât de puternic este mușchiul. Ridurile vor fi mai superficiale chiar și când se va duce efectul.
De asemenea, sunt proceduri care să adreseze calitatea pielii, în funcție de fiecare persoană. Toate pot fi făcute în cabinet, iar ele trebuie dublate acasă, pentru o rutină de îngrijire corespunzătoare.”
Când ne alegem o cremă pentru zona ochilor, să fim atenți să fie destinată pentru această zonă, recomandă ea.
„Putem să începem aceste proceduri imediat ce începem să vedem riduri fine în repaus, nu atunci când zâmbim. Soarele e responsabil de peste 90% din semnele de îmbătrânire cutanată. Cremele de protecție solară se folosesc tot anul, dar nu sunt foarte bine tolerate în zona ochilor. Putem alege produse pe care scrie că sunt testate oftalmologic”, a încheiat Iulia Panțuru .