Prima pagină » Actualitate » VIDEO | Cum se păstrează curățenia în Malmo: „O, chiar acolo, da! Fă asta din nou!” Pubelele cu voce sexy, noua strategie a municipalității

VIDEO | Cum se păstrează curățenia în Malmo: „O, chiar acolo, da! Fă asta din nou!” Pubelele cu voce sexy, noua strategie a municipalității

VIDEO | Cum se păstrează curățenia în Malmo: „O, chiar acolo, da! Fă asta din nou!” Pubelele cu voce sexy, noua strategie a municipalității

Pubelele din orașul suedez Malmo duc la superlativ noțiunea de „murdar”: municipalitatea s-a gândit să le înzestreze cu… voci sexy, pentru a-i atrage pe bărbați să ducă gunoiul mai cu spor.

După ce au instalat pubelele care spun vorbe „murdare”, atunci când sunt „hrănite” cu gunoi, autoritățile speră că va crește cantitatea colectată de deșeuri.

Cetățenii care aruncă gunoiul în una din cele două pubele inteligente de pe podul Davidshallsbron din Malmo sunt recompensați cu vorbele lascive ale unei femei, care oferă o varietate largă de răspunsuri.

Pubelele sexy, la datorie: „Fă asta din nou!”

„Oh, chiar acolo, da!”, „Fă asta din nou!”, „Mmm, mai la stânga, data viitoare”, sunt doar câteva din mesajele cu tentă vulgară emise de pubelele „vorbitoare”.

Chiar dacă abordarea seducătoare este o tactică nouă, pubelele cu difuzor nu reprezintă o noutate în al treilea cel mai mare oraș din Suedia. În 2017, consiliul municipal a cumpărat 18 pubele vorbitoare, chiar dacă azi doar două mai „vorbesc”.

În timpul pandemiei de coronavirus, pubelele au mulțumit cetățenilor că au respectat distanțarea socială. Acum, ce restricțiile s-au încheiat, este nevoie de o abordare nouă.

„Aruncatul gunoiului, cel mai… murdar lucru”

„Frazele fac parte din campania noastră, prin care vrem să-i determinăm pe oameni să vorbească despre cel mai murdar lucru: aruncatul gunoiului!”, a declarat Marie Persson, directorul departamentului de amenajări urbane din Malmo.

„Vă rog să hrăniți pubelele cu tot mai multe gunoaie… da, chiar așa”, a mai spus Persson.

Malmo este cunoscut pentru inovația în domeniul ecologizării. În 2001, aici a fost demarat un proiect de modernizare a vechiului șantier naval, transformat într-un cartier verde, sustenabil.

Toată energia necesară pentru case, magazine și clădiri de birouri rezidă din surse regenerabile și resturile de alimente sunt transformate în biogaz pentru autobuzele care alcătuiesc sistemul de transport în comun, scrie CNN.

Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între ... vezi toate articolele