VIDEO EXCLUSIV | Cum se poate reduce traficul din București. Andrei Rigu, USR: „Folosim mult prea mult mașina. E nevoie de o schimbare de mentalitate”
This browser does not support the video element.
Bucureștenii au nevoie de o schimbare de mentalitate în ceea ce privește folosirea mașinilor personale, iar renunțarea la autovehicule ar duce la reducerea traficului și a poluării, a spus Andrei Rigu, consilier USR în Consiliul General al Municipiului București (CGMB), în emisiunea „Cu Gândul la București”.
„Soluțiile nu sunt puține (de reducere a traficului și a poluării – n.r.), nici simple și nici populare. Este nevoie și de o schimbare de mentalitate, a noastră, a tuturor. Nu este vorba de ce fac cei pe care i-am ales, deși ei au rolul principal să dea direcția, să dea tonul, dar este vorba de ce facem fiecare dintre noi, și mă refer la felul în care folosim mașina în București. Folosim, din punctul meu de vedere, mult prea mult mașina. Se argumentează că transportul public nu este curat, nu este la timp, pierd vremea și este foarte cald. Lucrurile s-au îmbunătățit în ultima vreme, și aici colegii de la PNL au depus eforturi, care se văd în momentul de față în oraș”, a declarat Andrei Rigu, în emisiunea „Cu Gândul la București”.
„Primăria Capitalei a lansat cea mai mare licitație din istoria ei pentru căile de rulare”
Potrivit consilierului USR, căile de rulare a tramvaielor au fost neglijate de primarii generali.
„Au început să fie reabilitate tramvaiele, au început să fie dotate și cu aer condiționat. În privința troleelor, sunt mult prea vechi ca să mai facem ceva, vor veni cele cumpărate prin PNRR. De asemenea, Primăria Capitalei a lansat cea mai mare licitație din istoria ei pentru căile de rulare, din nou, un element neglijat de foarte mulți primari înainte (…) dacă mergi cu unele tramvaie, pe anumite linii, nu poți să bei un pahar cu apă. Dar lucrurile încep să se miște, din punctul meu de vedere”, susține Andrei Rigu.
Consilierul USR admite faptul că nu totul este roz la Primăria Capitalei.
„Lucrurile nu sunt numai roz, nu spun că Primăria Capitalei își face treaba sută la sută. Soluțiile nu țin numai de Primăria Municipiului București, țin și de instituții la nivel național, de protecție a mediului (…) pe urmă șantierele, normele, din păcate, de curățenie și de limitare a poluării la șantiere nu sunt respectate. Aici, atribuțiile sunt în principal la primăriile de sector. Cred că ar trebui să se facă și o zonă de emisii reduse în centrul Bucureștiului”, a mai spus Andrei Rigu, în emisiunea „Cu Gândul la București”.
Întreaga emisiune poate fi vizionată AICI:
CITEȘTE ȘI: