Gândul a prezentat, luni seară, în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”, situația extrem de grea a locuitorilor din Chitila Triaj, din Sectorul 1, care trăiesc aproape ca în Evul Mediu: fără apă, canalizare, gaze sau transport în comun. Viceprimarul Sectorului 1, Oliver Păiuși, a explicat, în cadrul emisiunii, care ar fi măsurile ce trebuie luate pentru ca acei oameni să poată trăi decent și civilizat.
„Trebuie să spunem foarte clar unde se află cetățenii la care faceți referire. Ei se află între strada Mimozei și strada Chitila Triaj. Vorbim de zona aflată între liniile de mare viteză, au fost și sesizări. Eu am primit sesizări pentru documentații de urbanism pentru această zonă, care are câteva sute de hectare. Ce trebuie să știți este că zona este reglementată în «T», adică Transporturi (…) Este o zonă care are o reglementare specifică”, a explicat Oliver Păiuși, în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”.
Potrivit viceprimarului, în prezent, nu s-ar putea interveni în zona unde nu există utilități, pentru că aceasta ar fi cadastrată de CFR.
„Ne-a preocupat să asfaltăm, să punem apă, canalizare și toate celelalte utilități, dar ca să ajungem acolo, trebuie să trecem peste cadastrele CFR-ului. Zona respectivă, cuprinsă între liniile de mare viteză, este cadastrată în mare parte de către CFR. Noi, ca să ajungem pe o anumită stradă de acolo, trebuie să trecem peste aceste cadastre. Deci, este o problemă în primul rând tehnică”, a explicat viceprimarul Sectorului 1.
Potrivit lui Oliver Păiuși, zona respectivă este o adevărată enclavă.
„Există o șansă. CFR-ul o să ne ajute, în așa fel încât să avem un cadastru, pe Chitlia Triaj, și să putem să cadastrăm, în așa fel încât să putem ajunge aproape de case, pentru a putea aduce acolo utilitățile. Este efectiv o enclavă, reglementată din punct de vedere urbanistic în anul 2000, prin PUG-ul Municipiului București. Este o reglementare foarte clară”, a mai spus Oliver Păiuși, în emisiunea „Cu Gândul la București”.
Întreaga emisiune cu situația din Chitila Triaj, cu imagini de acolo și cu mărturiile oamenilor din zonă poate fi vizionată AICI:
Dacă locuiți în București și vă confruntați cu situații critice, cu probleme administrative, iar primarii nu vă bagă în seamă, vă rugăm să ne scrieți pe adresa [email protected] și noi vom face tot posibilul să rezolvăm diferitele probleme pe care le reclamați.