Transportul cu trotinetele electrice în București este foarte periculos, pentru că multe persoane care folosesc acest mijloc de transport nu au echipamente de protecție și nu respectă regulile de circulație, a spus Tudor-Tim Ionescu, activist de mediu și fost consilier general la Primăria Capitalei, în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”.
„Eu am fost unul din cei care am susținut aceste mijloace alternative, că vorbim de biciclete, că vorbim de trotinete electrice. Iată că la trotinete electrice m-am înșelat. Nu am văzut o diminuare a traficului, adică un șofer să lase mașina și să meargă cu trotineta electrică”, a declarat Tudor Ionescu în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”.
Fostul consilier CGMB precizează că trotinetele sunt foarte periculoase, mai ales atunci când cei care le utilizează nu au echipamente de protecție.
„Sunt foarte periculoase. Eu merg pe două roți cu (scuterul – n.r.) Vespa, particip la trafic, dar nu cu mașina, decât atunci când am câinele cu mine. Cel mai periculos este când îi ai pe prima bandă, nu au echipamente, mă și sperie. Cum poți să mergi cu 30 la oră? Mai merg și câte doi pe trotinetă, sunt și minori de multe ori, și când văd o gură de canal pe prima bandă, fac un cot în fața ta, înlemnești în momentul ăla”, a mai spus Tudor-Tim Ionescu.
Activistul de mediu a vorbit în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București” și despre nevoia de benzi unice pentru transportul public.
„Aceste mijloace alternative trebuie să vină și ele ca un complement la calitatea aerului (…) S-au încercat câteva (benzi unice – n.r.), chiar pe bulevardul Unirii, vă spun pentru că acolo locuiesc. S-a încercat delimitarea lui cu niște stâlpișori și a funcționat cât a fost Poliția Locală prezentă, ca să interzică oricărui participant la trafic, altul decât transportul public, să meargă pe acea bandă (…) au început stâlpișorii să fie rupți și acum, dacă mai sunt zece pe tot bulevardul, este mult”, a adăugat Tudor Ionescu.
Tudor-Tim Ionescu este de părere că poluarea din Capitală poate fi redusă prin implementarea unui set de măsuri, cea mai importantă decizie fiind reducerea traficului.
„Nu putem să avem o singură măsură, gata, am plantat cinci copaci și am rezolvat. Atât timp cât noi avem un flux de mașini enorm (…) eu nu pot să continui să permit accesul în Capitală la 500.000i de mașini, în medie, pe zi”, a mai spus Tudor-Tim Ionescu, în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”.
CITEȘTE ȘI: