VIDEO – FOTO | Parada de Ziua Victoriei, în imagini. Vladimir Putin: S-a iscat un sentiment de rusofobie în lume
Vladimir Putin a spus, în discursul său, susținut de Ziua Europei, că Occidentul nu a vrut să asculte de Rusia. Occidentul, a spus el, fără a explica ce dovezi avea, se pregătește pentru „invazia pământului nostru, inclusiv a Crimeei”, adăugând că „s-a iscat un sentiment de rusofobie în lume”
El a transmis un mesaj și pentru soldații ruși: „Azi luptați pentru securitatea și siguranța țării noastre, valorile țării noastre, o Rusie puternică și independentă este ceea ce ne dorim”.
„Ziua Victoriei este sacră pentru noi, luptăm pentru copiii noștri, pentru poporul nostru. Au încercat să ne amenințe într-un mod inacceptabil. Nu vom renunța niciodată la dragostea pentru patria mamă din respect față de înaintașii noștri. S-a iscat un sentiment de rusofobie în lume.
Nu vom uita niciodată lecțiile din cel de-al doilea Război Mondial și ne vom aminti mereu de cei care s-au sacrificat (moment de reculegere). Dragi camarazi, viața fiecărui soldat și ofițer este o tragedie și o pierdere irecuperabilă pentru familiile lor, organizațiile vor face tot pentru ajutorarea familiilor răniților din operațiunea militară. Azi luptați pentru securitatea și siguranța țării noastre, valorile țării noastre, o Rusie puternică și independentă este ceea ce ne dorim”, a spus el, citat de HotNews.
Liderul rus și-a încheiat discursul la parada de Ziua Victoriei de la Moscova în aplauzele a mii de militari, în Piața Roșie.
Urmărește cele mai noi informații din a 75-a zi a războiului din Ucraina pe GÂNDUL.RO
9 mai 2022. După 77 de ani, Rusia lui Putin repetă crimele din Al Doilea Război Mondial
La începutul lunii aprilie, Organizația Națiunilor Unite (ONU) a suspendat Rusia din Consiliul pentru Drepturile Omului, pentru ”încălcări grave și sistematice și abuzuri ale drepturilor omului”. Decizia nu a mirat pe nimeni, în contextul în care – încă înainte de invadarea Ucrainei – libertatea de exprimare în Federația Rusă tindea către zero, doar presa aservită puterii de la Kremlin scăpând, firește, de orice sancțiune.
O Rusie transformată în bine, despre care se vorbea cu mai mulți ani în urmă, a revenit la politica ”pumnului în gură”, cei care au curajul să folosească termenul de ”război” în loc de sintagma ”operațiune militară specială” riscând nu numai amenzi consistente, ci și ani grei de închisoare.
Dincolo de legea ”fake-news” – care permite Kremlinului să cenzureze tot, fără explicații, există și temuta lege a ”agenților străini”, ceea ce îi aduce pe disidenți sau pe jurnaliștii incomozi în postura nedorită de ”spioni” care pot fi trimiși, rapid, după gratii. (Citește continuarea aici…)