Prima pagină » Actualitate » VIDEO Imagini incredibile la Iași. O MIREASĂ „a fugit” de la propria nuntă și s-a dus direct la „păcănele”. Și-a dorit să iasă din tipar

VIDEO Imagini incredibile la Iași. O MIREASĂ „a fugit” de la propria nuntă și s-a dus direct la „păcănele”. Și-a dorit să iasă din tipar

Un moment cu totul neobișnuit a avut loc la o nuntă din Iași. Mireasa și-a părăsit propria nuntă și s-a îndreptat direct către un cazinou. Momentul a devenit viral pe rețelele de socializare.

Petronela și Ciprian și-au unit destinele într-o ceremonie care a avut loc joi, pe 7 septembrie 2023. După ceremone, mirii au organizat o recepție fastuoasă la unul dintre cele mai prestigioase restaurante din Iași, în prezența a zeci de invitați.

După miezul nopții, mireasa a fost „furată” respecând tradiția și surprinsă când tocmai părăsea evenimentul la care ea și alesul inimii erau în centrul atenției. Mireasa și cei care au organizat „răpirea” s-au îndreptat direct spre un cazino din apropiere.

Scenele au fost surprinse într-un videoclip și au generat mii de reacții pe rețelele de socializare.

O mireasă „a fugit” de la propria nuntă și s-a dus direct la „păcănele” - Foto: TikTok/nicu.bostan - Captură foto

O mireasă „a fugit” de la propria nuntă și s-a dus direct la „păcănele” – Foto: TikTok/nicu.bostan – Captură foto

Ce semnifică de fapt tradiția „furatului miresei”?

„Ritualul furatului miresei” este un obicei controversat și mult discutat. Chiar dacă unii îl privesc ca pe o tradiție cu farmec, mulți consideră că este o practică depășită, care nu are loc în tradiția autentică românească.

În trecut, acest obicei era asociat cu clanurile rivale care profita de momentul nunții pentru a face rău mirelui, furându-i cel mai de preț dar: mireasa.

În spatele acestui obicei se află o istorie tristă. Miresei i se cerea o sumă exorbitantă pentru a fi eliberată. Practica era întâlnită și în rândul nobililor englezi și nu numai, care în ziua nunții preluau mireasa, o supuneau unor tratamente nedemne, pentru ca mai apoi să o returneze mirelui. Dacă acesta dorea ca nobilul să nu abuzeze de mireasă, trebuia să plătească sume considerabile. Această tradiție era numită „primera nocte” (prima noapte), potrivit bzi.ro.

Deși acest obicei a devenit tot mai răspândit la nunțile contemporane, el nu este recunoscut de instituțiile bisericești, nefiind parte a tradiției creștine.

Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa ... vezi toate articolele

Citește și