Prima pagină » Actualitate » VIDEO | Marcel Ciolacu despre obiectivele majore bifate în mandatul de premier: N-am fost de fațadă în Egipt când am recuperat primii români

VIDEO | Marcel Ciolacu despre obiectivele majore bifate în mandatul de premier: N-am fost de fațadă în Egipt când am recuperat primii români

Premierul României, Marcel Ciolacu, a fost „provocat” joi seara, la podcastul Danei Budeanu, să menționeze care sunt „săgețile trase” – obiectivele majore bifate – în mandatul său de premier. Creatoarea de modă a făcut referire, astfel, la trăsăturile zodiei Săgetător, semnul astrologic sub care s-a născut premierul.

„Săgetătorul este extrem de ambițios”, a lansat Dana Budeanu provocarea.

Este, nu este extrem de ambițios, dar nu calcă pe cadavre. Nu, nu se bucură de necazul altuia”, s-a „apărat” Marcel Ciolacu.

„Nu este pentru că, știți de ce? Pentru că nu are nevoie. Pentru că săgetătorul are o tolbă plină de săgeți și țintește. În general are foarte multe obiective pe care și le pune, unele foarte mari și atunci scoate săgeata și țintește obiectivul (…) Vreau să vă întreb câte săgeți ați tras, importante?”, a întrebat creatoarea de modă.

Marcel Ciolacu a răspuns că subiectul recunoașterii limbii române de către partea ucraineană  se numără printre obiectivele importante ale mandatului său – acele „săgeți” la care a făcut referire gazda podcastului.

„Am tras cu limba moldovenească și a fost o concentrare. Am prins și un context bun, pe care până la urmă mi l-am creat. Pare un lucru neimportant, dar noi suntem români, în limba noastră e limba română. Apoi, n-am fost de fațadă în în Egipt când am recuperat primii români. Normal că am avut tehnic niște lucruri de lămurit acolo, fiindcă era evident că e primul grup care va veni și o să urmeze alte grupuri, să nu fie nicio sincopă.

Într-un moment delicat, am vrut să transmis foarte clar că statul român nu lasă niciun român din afară. Am văzut cu toții acele filme cu pușcași marini în care prima regulă e nu lasă, nu își abandonează colegul. Trebuie să începem iarăși să să facem asta. Să nu ne mai urâm așa de mult – am împărțit societatea în buni și răi – întotdeauna erau pesediști nenorociți și   ăia buni – și unde am ajuns?”, argumentează Ciolacu.

De asemenea, premierul a arătat că în politică, pentru a avea rezultate, e nevoie de negociere și că, într-o negociere reușită nu există un mare învingător. Aceasta pentru că, pentru a pleca mulțumite de masa negocierii, ambele părți trebuie să plece mulțumite. Același lucru se aplică și în cazul relației dintre politicieni și alegători, a apreciat Marcel Ciolacu.

Citește și