Prima pagină » Actualitate » VIDEO| Mărturia tulburătoare a tânărului nevaccinat care a ajuns la ATI: „Am crezut că o să mor în fiecare zi. Efectele virusului Covid sunt devastatoare”

VIDEO| Mărturia tulburătoare a tânărului nevaccinat care a ajuns la ATI: „Am crezut că o să mor în fiecare zi. Efectele virusului Covid sunt devastatoare”

VIDEO| Mărturia tulburătoare a tânărului nevaccinat care a ajuns la ATI: „Am crezut că o să mor în fiecare zi. Efectele virusului Covid sunt devastatoare”

Un tânăr de 34 de ani, infectat cu Covid-19 și nevaccinat, a făcut mărturisiri tulburătoare de pe patul de spital. Tânărul internat în secția de Terapie Intensivă a spitalului Victor Babeș din Timișoara s-a îmbolnăvit în timp ce se afla în vacanță în Italia: „Am crezut că o să mor în fiecare zi”, a spus pacientul într-un filmuleț postat pe pagina de Facebook a spitalului.

Tânărul a ajuns într-un final la spital cu un grad de afectare pulmonară de 80% și va avea nevoie de o perioadă îndelungată de recuperare. El a povestit cum a început totul și cum a evoluat boala.

„Am fost în concediu în Italia. M-am simțit rău în a treia zi. Am simțit oboseală excesivă, am dormit. Nu s-a remediat deloc. Am început un tratament cu vitamina C, antibiotic. Săptămâna următoare m-am întors, dar am fost tot mai rău și, ulterior, joi, n-am mai rezistat și a trebuit să vin la spital cu ultimele puteri, cu afectare pulmonară de 80%. Mi-era greu să urc, mi-era greu să mă mișc. Începusem să tușesc. Nu mai aveam gust și miros. Mi-am dat seama că e COVID”, mărturisește acesta.

Totul a început cu o stare de oboseală generală și o tuse care „te îneca excesiv”.

Pur și simplu nu aveai aer, nu puteai să respiri, ceea ce te doboară. N-am putut nici măcar să deschid o sticlă de apă, ca să nu mai vorbesc de a mă acoperi sau a mă întoarce de pe o parte pe alta. Nu am fost în Terapie, inițial. Am fost în „zona roșie”, după care, având o afectare pulmonară de 80%, am ajuns intubat. Statistic, știți că puțini dintre cei intubați mai și scapă. Deci, un caz fericit. La urma urmei, fiecare decide pentru viața lui, dar am văzut acum pe propria piele că e mai bine să te vaccinezi decât să nu și să faci o formă atât de gravă. Pentru că am crezut că o să mor în fiecare zi. N-am considerat că voi face o formă atât de gravă, încât să-mi pună viața în pericol și să fii atât de distrus după trei săptămâni la ATI. Pentru că efectele sunt devastatoare”, mărturisește tânărul.

”Dumnzeu a făcut o minune”

Tânărul a mai spus că nu a crezut că o să supraviețuiască bolii: „Am trecut prin multe stări. Au fost perioade în care am fost intubat și sedat. Au fost perioade în care îmi era atât de cald, îmi simțeam gâtul uscat, la un moment dat n-am mai rezistat”.

„E extraordinar de urâtă boala asta în cazul în care faci o formă gravă. Se poate vedea.Nu pot să decid pentru cineva. Fiecare face ce vrea cu viața lui, dar după experiența prin care am trecut, cred că e mai bine să te vaccinezi, să faci o formă ușoară, decât să-ți pui viața în pericol în halul ăsta.Nu am crezut că o să scap. Știam cât de rău mă simt și în fiecare zi era tot mai rău. Ajungând și intubat, știam că, statistic, foarte puțini mai scapă. N-am crezut că o să mai scap, dar Dumnezeu a făcut o minune”, mărturisește tânărul de 34 de ani.

Acesta a mărturisit că în cele trei săptămâni de boală, Emusculatura se distruge și recuperarea medicală care urmează este dificilă.

„În trei săptămâni, un om de 100 kg ajunge aproape legumă și durează probabil 3-6 luni recuperarea, cel puțin. Nu pot să mă deplasez singur. Probabil mai am nevoie de cel puțin o săptămână ca să mă pot deplasa”, a mai spus tânărul internat în spitalul din Timișoara.

Ce spune managerul de la „Victor Babeș”

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş” din Timişoara, dr. Cristian Oancea, a declarat că numărul ridicat al noilor infectaţi cu SARS-CoV-2 din ultima perioadă a determinat deja dublarea numărului de paturi dedicate lor pe secţia de Boli Infecţioase.

„La COVID am dublat deja numărul de paturi, pe secţia de Infecţioase, întrucât numărul pacienţilor era în creştere. În ATI, nu aveam niciun loc pe COVID, raportat la ziua de vineri. Nu mai schimbăm alte secţii, pentru a le reloca celor infectaţi cu SARS-CoV-2, deoarece avem foarte foarte mulţi pacienţi în stare gravă cu TBC şi neoplazii pulmonare, plus abcese. Noi mai preluăm şi pacienţi pulmonari din Arad pentru diagnosticare”, a afirmat Cristian Oancea pentru Agerpres.

Autor

Citește și