VIDEO | Mihai Leu, povestea fabuloasă a unui campion: ”Până la urmă trebuie să înveți să accepți realitatea”
This browser does not support the video element.
Mihai Leu, românul pentru care ”imposibilul nu există”, este invitatul lui Adrian Artene în cadrul podcastului ALTCEVA care a fost difuzat sâmbătă, 26 august, începând cu ora 19:00.
Mihai Leu și-a spus povestea fabuloasă în cadrul podcastului Altceva. Campionul a vorbit, printre altele, și depre cel mai mare regret din cariera sa.
Când crezi că ai greșit în cariera ta, în privința boxului?
”Marea mea greșeală a fost aceea că nu am ascultat de recomandările doctorului și după ce am fost operat la brațul stâng am boxat mult prea devreme. Și astfel m-a costat sfârșitul carierei. Normal că m-a durut extrem de mult, aș mai fi boxat sigur 2-3 ani. Aveam în plan, vorbisem cu managerul meu, exista un program foarte frumos, dar, până la urmă trebuie să înveți să accepți realitatea, mai ales atunci când nu poți să o schimbi și cu asta basta”, a spus Mihai Leu.
Întrebat dacă a rămas cu regrete în cariera sa din box, Mihai Leu a răspuns:
”Imediat după ce am devenit campion mondial, a doua zi de dimineață, m-a sunat managerul meu și mi-a zis că vine să bem o cafea. Și mi-a zis atunci, că după ce s-a terminat meciul, a zis ca primise, cred că fax, la vremea respectivă, de la managerul lui Oscar de la Hoya pentru a boxa împreună.
De la Hoya își dorea reunificarea centurilor. Și începuseră practic discuțiile pentru un meci, ar fi fost extraordinar, mi-aș fi dorit foarte mult să fac un astfel de meci, mi-aș fi dorit și eu să boxez în America, dar nu ai ce să faci. Asta este viața, nu ai cum să dai timpul înapoi, nu poți să schimbi nimic”, a mai spus fostul campion.
Mihai Leu, povestea unui campion
Născut în 1968 în Hunedoara, a devenit cunoscut în Germania ca pugilist sub numele Michael Löwe, unde a devenit campion mondial WBO la semimijlocie în 1997.
A început să boxeze în 1977 la un club din Hunedoara, iar din 1982 a trecut la Dinamo București.
Sub emblema lui Dinamo, a câștigat campionatul național patru ani consecutiv, dar în 1986 s-a transferat la Steaua București și a fost selecționat în lotul național.
În 1987, la 19 ani, a devenit campion mondial de juniori. În același an, a plecat la Balcaniadă în Grecia, de unde a fugit în Franța.
Și-a vândut geaca pentru a-și cumpăra un bilet de autocar până la Atena și, ulterior, un șofer englez de TIR l-a ascuns sub scaunul său pentru a-l duce la Paris.
Din Franța a plecat în Germania, unde a lucrat într-o măcelărie în Germania fără să fie plătit până să devină campion mondial.
S-a retras din box în urma unei accidentări, fiind neînfrânt la fel ca legendarul boxer european Terry Marsh.
După Revoluție, s-a reîntors în România şi s-a stabilit, împreună cu familia, la Hunedoara. A început apoi să concureze ca pilot de raliu, unde a devenit campion național în 2003 la bordul unui Hyundai Accent WRC.
Urmărește podcastul integral cu Mihai Leu doar pe canalul de YouTube Altceva cu Adrian Artene.