Prima pagină » Actualitate » VIDEO | Mihai Onilă, dezvăluiri cutremurătoare despre relația de dincolo de moarte cu fiica sa, dar și despre sufletele pereche

VIDEO | Mihai Onilă, dezvăluiri cutremurătoare despre relația de dincolo de moarte cu fiica sa, dar și despre sufletele pereche

Mihai Onilă, fondator al cunoscutei trupe AXXA, a fost invitatul lui Adrian Artene în cadrul podcastului ALTCEVA difuzat sâmbătă, 9 septembrie.

Acesta a făcut dezvăluiri cutremurătoare despre relația de dincolo de moarte cu fiica sa, dar și despre sufletele pereche.

În noiembrie 2016, Ioana Emily Hope, fiica în vârstă de 10 ani a lui Mihai Onilă, a murit după ce s-a chinuit timp de şase luni cu o boală incurabilă.

După decesul fiicei sale, artistul a trecut printr-o perioadă sumbră, însă a reușit să găsească o cale de a comunica cu fiica sa, chiar dacă aceasta plecase către alte dimensiuni.

Adrian Artene: Ai mai discutat cu ioana în ultima perioadă?

Mihai Onlilă: ”Nu, ți-am zis de ce, pentru că evoluția merge înainte cu toți ce mergem înainte. Și atunci, ca și cum un părinte are pe fiica lui la facultate, el e din București și are pe fiica lui la facultate, nu știu, la Cluj sau poate chiar în Emiratele Arabe, la facultate. N-ai cum să o zăpăcești în fiecare zi, n-ai cum. Știi că acolo are responsabilități, studii, ea învață lucruri noi, face nebunii mari pe care tu oricum nu le înțelegi, că e facultatea ei, nu a ta și atunci lași… Adică cu grija aia, că sunt sigur că ești bine acolo și dacă e ceva, contactează-mă, dacă nu stau, stai liniștită, că eu te suport de aici, cu toată iubirea”.

Adrian Artene: ”Îi simți mângâierile?”

Mihai Onilă: ”Mângâierile nu, pentru că, repet, se ocupă cumva, adică și cu mintea și cu spiritul de propria evoluție.

Dar de câte ori am avut nevoie de, hai să zicem, un sfat de la ea, sfatul a venit printr-o senzație, o vibrație, că e da, e bine sau nu, nu e bine? Nu, nu, nu, nu te duci acolo. Uneori am fost încăpățânat și am zis hai lasă. Și bum, am dat cu capul acolo. Avea dreptate, hai să ne întoarcem de la asta. Se întâmplă. Adică recunosc, sunt vărsător și sunt un om încăpățânat. Încăpățânat cu mine. Uneori eu spun: ești încăpățânat! Uneori sunt foarte grăbit. Hai să facem repede? Da, da îmi dau seama că graba strică treaba. Atunci mai ușor”.

Adrian Artene: ”Avem fiecare dintre noi oameni pe care i-am pierdut. Ce ar trebui să știm despre ei? Că sunt bine?”

Mihai Onilă: ”Nu, ar trebui să știm legile, asta este cel mai important. Funcționează societatea pe legi? Precum pe pământ, așa și în cer. Deci, inclusiv sistemele din cer funcționează pe baza a unor legi. Iar, așa cum avem primar, viceprimar, secretar, muncitori, angajați și așa mai departe, așa e și acolo un sistem.

Acolo legea se respectă total total, și chiar dacă nu s-ar respecta ea, ea are un sistem bazat pe echilibru. Ai dezechilibrat, va trebui să echilibrezi, n-ai încotro. Și atunci legea, care este legea pe care o cunoaștem cu toții, chit că nu avem nicio cunoaștere sirtuală. Nimic nu se pierde, totul se transformă. Iată că noi n-am pierdut nimic. Adică să presupunem că am vorbit eu de Dacia mea. Dacia mea nu mai merge. Adică trupul meu s-a stricat și nu mai funcționează.

Îl duc la Remat, acolo fac ei ce fac cu el, în transformă în altceva și eu îmi cumpăr altă mașină. Eu, ca șofer, n-am pierdut niciodată nimic. Viața este eternă, e ca o linie, dar linia aia… Mai cobori într-un trup și ieși din el, iar cobori, și iar ieși din el. E simplu, dacă știi legea, nimic nu se pierde, totul se transformă. Nici eu n-am pierdut nimic, nici tu, nici nimeni nu s-a pierdut, în special că noi am vorbit puțin despre socrul tău, care comunica de acolo de unde nu mai era mașina conductibilă, să o poți conduce”.

Adrian Artene: ”Înainte de a înregistra, ca să nu rămână așa, o paranteză, îți mărturiseam faptul că înainte să plece era într-o corespondență continuă cu fiica lui, cu Ioana. 

A fost chiar un episod pe care pe mine m-a marcat și am înțeles că e mai mult decât ceea ce știm noi și mai mult decât palpabil. Și într-o dimineață, el nu avea nicio problemă cu cu vederea, cu zona ochilor, nicio problemă. Și într-o dimineață, când Ioana a sunat, ca de fiecare dată, la spital să întrebe de starea lui, Ioana, înainte de a suna, mi-a spus: ‘l-am visat pe tata și mi-a spus că îl doare ochiul drept, îl doare foarte tare ochiul drept’. Și când i s-a răspuns, i-au zis că e o mică problemă cu domnul Dichiseanu. Are o problemă la ochiul drept. Vom încerca să stabilim cauza și vă anunțăm. Și, într-adevăr, avea o problemă. Apăruse atunci”.

Mihai Onilă: ”Deci ca atare, spiritul poate să iasă din trupul în care este gazda și să comunice cu persoanele dragi, nu neapărat doar cu persoanele dragi, dar acolo există deja o conexiune, o vibrație, o frecvență comună. Dar, ca un exemplu paralel. Eu am oameni la care vin la mine la masaj și oameni tineri, nu neapărat bătrâni, care după masaj, printr-o comandă dau voie spiritului să iasă din drum. Nu vrei să știi cum doarme omul lemn vreo 20-30 de minute fără să poată să se trezească. De ce? Spiritul lui își de seama că printr-un string de argint stă totuși blocat în trup, dar el îl poate mișca din trup, ăla se poate simți înapoi, liber. E o mare bucurie pentru pentru un om să simtă o asemenea experiență”.

Adrian Artene: ”Soția ta, fosta soție, avea aceste legături cu Ioana?”

Mihai Onilă: ”Nu, din păcate nu avea deschiderea. Vezi tu, chiar dacă se spune că opozițiile se atrag, în cazul nostru se respingeau deja.

Adică ea nu avea deschiderea către spiritualtate, iar eu aveam o deschidere din ce în ce mai mare către spiritualitate”.

Adrian Artene: ”Și această deschidere către spiritualitate te-a apropiat și de soția ta actuală, Laura. O ascultam și pe Laura, are o poveste extrem de interesantă. A trecut printr-un accident și printr-o moarte clinică”.

Mihai Onilă: ”De asta ți-am zis de accidentul meu. Accidentul meu, cu accidentul ei cumva au fost aproape comune sau cam în aceleași condiții. Adică avem puncte comune pe piele, de exemplu alunițe care ele are pe mâna stângă, eu pe mâna dreapta. Adică e ceva extraordinar.  Cum să ai aceleași semne pe corp ca și cum corpul este o hartă și pe harta există puncte comune”.

Adrian Artene: ”Atunci când venim la această școală, când plecăm de acasă și venim, ne naștem, și ajungem în această școală, avem suflete corespondente. Iată că tu vorbești despre Laura. Fiecare dintre noi are un suflet corespondent?”

Mihai Onilă: ”Nu neapărat. Să știi că ăsta a fost un subiect de cercetare parcurs în doi ani de zile. Am cercetat în doi ani de zile pentru că am dat de sintagma suflete pereche și atunci, în perioada aia consideram că sunt sufletul pereche al fostei mele partenere. Și totuși ceva nu, nu-mi dădea bine. Și atunci am zis mă, nu se poate. Trebuie să să ce să încep să cercetez ce anume înseamnă suflet pereche, ce face el, cum se comportă și cum îl găsești”.

Mihai Onilă: ”Un suflet pereche înseamnă că este conștient de propria energie”

Adrian Artene: ”Spune-ne tu ce înseamnă un suflet pereche, pentru că vedem pe toate rețelele sociale, de dimineață până seara, cum clamează, fie unul sau altul: ”E sufletul meu pereche”. Și aflăm că peste două luni are un alt suflet pereche…”

Mihai Onilă: ”Să concretizăm puțin. Un suflet pereche înseamnă că este conștient de propria energie. Adică dacă vorbim despre femeie, o femeie sută la sută. Și ce înseamnă sută la sută femeie? Adică dacă ne uităm detașați la o femeie, vedem că ea are două mâini pentru copilul ei, două mâini pentru bărbatul ei, două mâini pentru bucătărie, două mâini pentru job-ul ei, două mâini pentru a șofa, separate. Adică dacă ea se pune să calce și să dea de mâncare la copil și să mai facă o mâncare în bucătărie, să mai vorbească la telefon și să mai dea niște indicații,  ea le poate face pe toate atât de complex.

Lăsăm la o parte partea în care femeia are frustrări. Că acolo nu mai funcționează niște mâini. Dar când vorbim despre femeia care se cunoaște pe sine, automat cu cele două mâini pentru bărbat, ea își completează feminitatea, copilul, etc. Deci, complexitatea femeii trebuie să și-o recunoască prima dată în ea sută la sută, astfel încât să să-și recunoască complexitatea ca un arc, iar pe bărbat să-l recunoască ca pe o săgeată. Nu poate să-l recunoască tot ca pe un arc, că atunci două arcuri nu sunt utile, își pierd sensul. Dar, săgeata cu arcul deja-i o utilitate.

Bărbatul are doar două mâini. Dacă bărbatul ia copilul, apoi de copil se poate ocupa să nu-l mai pui să încălzească laptele sau mai știu eu ce în timpul ăla, că e cam stângaci, adică deja e mult. Dacă bărbatul face o mâncare, lasă-l să facă mâncarea aia cum știe el și gata, atâta el nu mai poate răspunde la telefon.

Atunci când ea știe cine e, el știe cine e, iubirea lor e ca două jumătăți de cerc. Când eram mici erau niște cuburi care făceau click și știai că bucățile s-au potrivit.

Așa e și o relație de genul ăsta care femeia știe cine e, iar bărbatul știe cine e și atunci cumva relația este din cer stabilită, adică din nevăzut”.

Mihai Onilă provine dintr-o familie de lăutari celebri

Născut la data de 30 ianuarie 1971, Mihai Onilă provine dintr-o familie de lăutari celebri în România.

A început studiile muzicale la vârsta de 11 ani, la pian și acordeon, continuând până în anul 1989, când le-a finalizat sub îndrumarea directă a profesoarei de muzică ușoară și jazz, Aura Urziceanu, la Universitatea Populară de Artă.

În perioada 1992-1997 Mihai Onilă a participat la majoritatea concursurilor naționale de muzică ușoară interpretare și a câștigat numeroase premii.

În 1999, împreună cu Mihai Onilă, Dinu Maxer, Adrian Filip și Sorin Raia a înființat trupa AXXA.

Mihai Onilă s-a mutat din 2014 în Belgia, unde a lucrat ca șofer la o firmă de livrări, iar în 2016 avea să trăiască drama vieții, când fiica sa, oana Emily Hope (în vârstă de 10 ani), a murit răpusă de cancer.

Urmărește podcastul integral cu Mihai Onilă doar pe canalul de YouTube Altceva cu Adrian Artene.

Elena Popescu iubește jurnalismul încă din adolescență, atunci când și-a descoperit pasiunea pentru scriitură. Primul job a fost la numai 21 de ani, când lucra ca reporter pentru un ziar săptămânal. ... vezi toate articolele

Citește și