Prima pagină » Actualitate » VIDEO | O camionetă de curierat a căzut într-o groapă formată în carosabil, în zona Capitale din București. Ce măsuri au luat pompierii

VIDEO | O camionetă de curierat a căzut într-o groapă formată în carosabil, în zona Capitale din București. Ce măsuri au luat pompierii

Șoferul unei camionete a unei firme de curierat a trebuit să apeleze la reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov (ISU B-IF), parcată pe o stradă din apropierea Guvernului și a cartierului Dorobanți din București, pentru a putea să își continue drumul.

Angajatul companiei de curierat a găsit duba cu o rotă căzută într-o groapă adâncă de câteva zeci de centimetri.

Incidentul a avut loc vineri după-amiază, pe strada Finlanda, din zona cunoscută cu denumirea informală Capitale, din apropierea Pieței Victoriei.

Aflat în imposibilitatea de a-și continua drumul, șoferul a apelat la reprezentanții ISU B-IF, care l-au ajutat să iasă din groapă.

Ulterior, pompierii au montat o bandă de delimitare a gropii, pentru ca alți șoferi să nu rămână imobilizați cu mașinile.

Care sunt cauzele

Nu este primul caz în care se formează gropi în astfalt, adevărate capcane pentru șoferi.

Într-o analiză recentă, profesorul universitar inginer Ioan Bud de la Universitatea Tehnică Cluj Napoca – Centrul Universitar Nord din Baia Mare, spune că ne învârtim într-un cerc vicios: ne plângem de calitatea proastă a materialelor, iar materialele de calitate sunt scumpe. Pe de altă parte, avem cariere de piatră de cea mai bună calitate, care nu pot fi exploatate din diferite motive.

Specialistul a explicat ce se întâmplă atunci când este utilizată piatra de slabă calitate.

„În cazul pietrei, a vinde ieftin înseamnă să exploatezi o piatră care nu are rezistenţă mare. Pentru că costurile de exploatare sunt proporţionale cu rezistenţa pietrei, de la împuşcare până la concasare (proceduri de extracţie şi prelucrare a pietrei, n.r.). Şi atunci, dacă nu a existat un control riguros pe domeniul acesta, cei care au exploatat au fost interesaţi să vândă mai degrabă piatra de mai slabă calitate. De aceea, drumurile noastre nu ţin”, mai afirmă profesorul.

Mariana Predescu a absolvit studii superioare de jurnalism și are o experiență de peste zece ani în mai multe redacții online din România. Face parte din echipa GÂNDUL.RO din 2020 și urmărește ... vezi toate articolele

Citește și