Prima pagină » Actualitate » VIDEO | Olimpiada Internațională de Aritmetică Mentală Horus 2022, câștigată de o româncă. Antonia Popescu Burchi a obținut locul I, cu metoda de calcul mental japonez

VIDEO | Olimpiada Internațională de Aritmetică Mentală Horus 2022, câștigată de o româncă. Antonia Popescu Burchi a obținut locul I, cu metoda de calcul mental japonez

VIDEO | Olimpiada Internațională de Aritmetică Mentală Horus 2022, câștigată de o româncă. Antonia Popescu Burchi a obținut locul I, cu metoda de calcul mental japonez

Antonia Popescu Burchi a câștigat Olimpiada Internațională de Aritmetică Mentală Horus 2022, organizată anul acesta în Dubai. Ea a obținut locul I, folosind metoda de calcul mental japonez.

Această metodă a fost introdusă în România – în urmă cu șase ani – de Nomin Damdin, fondatoarea centrelor Nomin Jyuku. Antonia studiază metoda de calcul mental japonez de trei ani, la Centrul Nomin JYUKU din București.

Reușita Antoniei este cu atât mai uimitoare, întrucât metoda de calcul mental este originară din Asia, așa că ea a concurat cu copii care învață de mici tehnici de calcul în minte.

Nomin Damdin, alături de drpaelul României

La competiția din acest an au participat copii (5-14 ani) din 13 țări: Egipt, Emiratele Arabe Unite, Uzbekistan, Arabia Saudită, Bulgaria, Olanda, Algeria, Suedia, Nepal, Morocco, Africa de Sud, Yemen.

Copiii care au participat au avut de efectuat 160 de calcule matematice, în 10 minute (adunări, scăderi, înmulțiri și împărțiri cu numere de ordinul zecilor și sutelor).

Metoda de calcul mental japonez

Metodele de calcul japonez sunt renumite în întreaga lume pentru efectele extraordinare pe care le au asupra dezvoltării creierului copiilor.

În prima etapă copiii învață să efectueza calcule pe un abac japonez numit SOROBAN, apoi când stăpânesc bine formulele japoneze de calcul și au viteză în manevrarea sorobanului, copiii încep să își reprezinte acest instrument de calcul în minte și să miște biluțele sorobanului în imaginar.

Reușesc în acest fel să rezolve adunări, scăderi, înmulțiri și împărțiri cu numere de ordinul sutelor, miilor, milioanelor, mai repede decât un calculator.

Este spectaculos și faptul că atunci când ajung la acest nivel, ei pot să cânte, să recite poezii sau să se joace jocuri de cuvinte SIMULTAN cu efectuarea calculelor.

Este o performanță uimitoare a creierului uman folosit în mod eficient. Metoda se predă în continuare în școlile japoneze pentru efectele pe care le are asupra dezvoltării și menținerii creierului performat.

Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri ... vezi toate articolele