Pilotul avionului MiG-21 LanceR, care s-a prăbușit, miercuri seară, lasă în spate o comunitate îndurerată. Profesorii, vecinii și apropiații căpitanul Costinel Iosif Niță spun că este o pierdere imensă pentru ei, dar și pentru Armata Română.
Căpitanul Costinel Iosif Niță era din Caracal. Oamenii care l-au cunoscut abia și-au stăpânit lacrimile la aflarea veștii. Spun la unison că erau mândri să-l vadă cum venea la ei pe stradă în haina militară și îi saluta respectuos. Un vecin de-al tânărului, maistru de aviație și el, a izbucnit în plâns când a fost întrebat cum era “Costi”, așa cum îi spuneau ei. „Excelent, un om…nu pot. Eu am fost tot maistru militar și i-am dat avionul la zbor. Era un pilot extraordinar, la 500 și ceva de ore de zbor, nu era un pilot de mâna a doua”, a spus vecinul pilotului.
O altă vecină era tot în lacrimi, la scurt timp după ce MAPN a confirmat decesul. Femeia l-a descris ca fiind “un băiat de nota 1000”.
„Era un băiat… nici nu am cuvinte! O tragedie mai mare ca asta nu există. Era un băiat deosebit, cuminte, respectuos. (…) Nici nu vreau să mă gândesc la mama lui. Îmi era așa drag de el când îl vedeam în haina militară”, a povestit vecina tânărului pilot.
Și în cancelaria Liceului „Mihai Viteazul”, în care a învățat Costinel Iosif Niță, s-a vorbit doar despre tragedia de la Constanța.
„Vestea asta a fost ceva… nu mi-a venit să cred! Un destin tragic, foarte tânăr și nu cred că merita asta. Eu am rămas cu gura căscată, când am aflat de la domnul director că a fost elevul nostru. Nu am realizat că este vorba despre Costi. A fost visul lui și ne povestea cum o să facă el, cum o să fie el și când a dat probele preliminare după BAC a venit și ne-a povestit cum a fost. Doar că nu mi-am imaginat că se va termina așa”, a povestit Zenovia Olaru, o fostă profesoară a pilotului.
Căpitanul Costinel Iosif Niță şi-a pierdut viaţa, miercuri seara, în județul Constanța. El avea 31 de ani, era căsătorit şi nu a vea copii. Din anul 2014, îndeplinea funcţia de pilot în cadrul Escadrilei 861 Aviație Luptă în Baza 86 Aeriană de la Borcea. Acumulase peste 570 de ore de zbor, din care aproximativ 420 pe MiG-21 LanceR, anunță MApN. O comisie a Statului Major al Forţelor Aeriene și Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Constanța continuă cercetarea împrejurărilor în care s-a produs accidentul.