VIDEO| Record de spectatori la ultima repetiție ”Fantoma de la Operă”. Oamenii au stat pe scări, pe holuri și în picioare pentru a asista la spectacol

Publicat: 30 03. 2023, 16:45

Spectacolul ”Fantoma de la Operă”, care are premiera în 31 martie, pe scena Operei Naționale din București, a avut o prezență record de spectatori chiar și la repetiții. Angajații Operei spun că nu au mai fost niciodată atâția oameni în sală la o astfel de repetiție.

Cu doar două zile înainte de premiera spectacolului ”Fantoma de la Operă”, în regia lui Răzvan Ioan Dincă, pe scena Operei Naționale din București a avut loc repetiția finală, la care a fost permis și accesul publicului. Dacă, în mod normal, la astfel de repetiții participă doar câteva persoane, miercuri sala a fost arhiplină.

”Sala are vreo 900 de locuri, dar acum cred că sunt peste 1.000 de oameni. Niciodată, la niciun spectacol, nu am mai văzut așa ceva. Nu, clar, niciodată nu au fost atâția oameni la o repetiție”, a spus una dintre angajatele Operei, pntru Gândul, în timp ce încerca să treacă printre spectatorii care stăteau pe treptele de la balconul central al sălii de spectacol.

Oamenii au stat în picioare pe lateralul sălii, au stat pe scări și au umplut la refuz lojele și balconul Operei pentru a lua parte la această repetiție. Cu toții au asistat fascinați la spectacolul care se derula pe scenă și nu a contat nici cât de cald era în sală, nici că stăteau înghesuiți sau în picioare.

Iar la finalul operei, după aproximativ trei ore, un ropot de aplauze și urale a inundat sala de spectacol. Oamenii au aplaudat și au ovaționat minute în șir, artiștii fiind și ei copleșiți de reacția publicului.

După repetiția aceasta, soprana Irina Baianț, care o interpretează pe Christine Daaé, personajul principal din ”Fantoma de la Operă”, a oferit o declarație în exclusivitate pentru Gândul.

„Fiecare milimetru al Fantomei îl trăiesc cu emoție și pasiune. Pentru personajul meu sunt definitorii nesiguranța și vulnerabilitatea, pe care trebuie să le regăsesc în mine pentru a intra în povestea tinerei aflate într-un moment de expansiune în toate domeniile vieții ei.

Pot spune că abordarea întregii povești și mai ales structura interioară a personajelor în producția actuală a Fantomei de la Operă sunt diferite față de ce a fost în urmă cu câțiva ani, sunt mai profunde și mai aproape de trăirile zilelor noastre. Mesajul meu către public este că abia aștept să trăim împreună această Fantomă de la Operă, iar experiența va fi memorabilă”, a spus soprana Irina Baianț.

Considerată una dintre cele mai de succes producții muzicale din toate timpurile, ”Fantoma de la Operă”, de Andrew Lloyd Webber, spune povestea unei frumoase soprane, Christine Daaé, care devine obsesia unui geniu muzical misterios ce trăiește în labirintul subteran al Operei din Paris.

Inspirat de celebrul roman cu același nume al lui Gaston Leroux, spectacolul care va avea premiera la finalul lunii martie, la Opera Națională București, va oferi publicului o experiență unică într-un decor spectaculos.

Sub bagheta dirijorului Daniel Jinga, artiști de renume pun în scenă o poveste despre dragoste, gelozie și mister, desfășurată în lumea muzicală a Parisului din secolul al XIX-lea. Soprana Irina Baianț, Adrian Nour și Kyrie Mendel sunt în rolurile principale, alături de aceștia fiind distribuiți în spectacol alți zeci de artiști și muzicieni.

Toate reprezentațiile ”Fantoma de la Operă”, programate până la jumătatea lunii mai, se vor juca cu casa închisă, biletele fiind epuizate în doar câteva zile de la punerea în vânzare.


CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV VIDEO| Pe urmele lui Nichita Stănescu. Cum arată casa în care s-a născut și clasa în care a învățat, la 90 de ani de la nașterea marelui poet

EXCLUSIV VIDEO | Constantin Ghinea Dumitrache, artistul comparat cu marele Tudor Gheorghe, și-a transformat atelierul de lucru într-un mic muzeu al satului – GALERIE FOTO

EXCLUSIV VIDEO | Istoria uitată a micului oraș din România unde mergeai pe stradă și te puteai întâlni cu George Enescu, Nicolae Iorga, I.L. Caragiale și chiar cu regele

EXCLUSIV VIDEO | Casa „George Stephănescu”, locul unde Hariclea Darclee cânta acompaniată de fondatorul Operei Române și Caragiale a găsit inspirație să scrie ”Năpasta”. ”Este un reper pentru cultura românească, de o valoare inestimabilă, sentimentală”