VIDEO | Sorin Grindeanu, despre controalele pe traseul proiectului Canalului navigabil Bucureşti-Dunăre: ”Aviz firmelor dornice de câștiguri rapide pe seama comunităților mici”
This browser does not support the video element.
Sorin Grindeanu – ministrul Transporturilor și Infrastructurii – a transmis un mesaj către ”firmele dornice de câștiguri pe seama comunităților mici” și anunță că au fost efectuate mai multe controale pe traseul proiectului Canalului navigabil București-Dunăre.
Aceste controale, mai precizează Sorin Grindeanu în mediul online, au fost dispuse în urma unor sesizări făcute de cetățeni, fiind date amenzi de peste jumătate de milion de leu.
În același timp, au fost aplicate și 21 de sancțiuni unor firme care exploatează balast în zona respectivă.
”Aviz firmelor dornice de câștiguri rapide pe seama comunităților mici și a proiectelor cu importanță strategică! În urma sesizărilor unor cetățeni, am dispus mai multe controale pe traseul proiectului Canalului navigabil București-Dunăre.
Au fost date amenzi de peste jumătate de milion de lei și au fost aplicate 21 de sancțiuni firmelor care exploatează balast în zonă.
- IGPR a constatat comiterea a 2 infracțiuni (evaziune fiscală și nerespectarea legii mineritului).
- Garda de Mediu a oprit activitatea a 3 firme care nu dețineau acord de mediu și a dat amenzi cu o valoare de 167.500 lei.
- ISCTR a amendat mai multe firme care au depășit greutatea maximă pentru transportul pe drumurile publice- 95.000 lei.
- Compania Națională Apele Române a aplicat 8 sancțiuni de 270.000 lei.
Controalele au fost desfășurate pe raza județelor Giurgiu, Ilfov și Călărași, în baza unui protocol încheiat între Ministerul Transporturilor, Ministerul de Interne și Ministerul Mediului”, notează ministrul Transporturilor și Infrastructurii.
Sorin Grindeanu: ”Proiectul nu trebuie lăsat să se degradeze iremediabil”
Ministrul Transporturilor și Infrastructurii a mai transmis, în postarea sa, că lucrările la Canalul București-Dunăre ”au intrat în conservare” în anul 1989, dar asta nu înseamnă că acest proiect trebuie lăsat să se degradeze.
Există deja un câștigător pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate privind continuarea lucrărilor pe Canalul București-Dunăre, iar contractul ar urma să fie semnat în anul 2023.
”Deși lucrările la Canalul București-Dunăre (începute în 1986) au intrat în conservare în 1989, proiectul nu trebuie lăsat să se degradeze iremediabil. Statul român intenționează să reia acest proiect care ar permite navelor fluviale să transporte mărfuri spre și dinspre București, ceea ce ar transforma Capitala României într-un important nod logistic naval.
În prezent, contractul pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate privind continuarea lucrărilor pe Canalul București-Dunăre are un câștigător. Procedura se află în faza soluționării contestațiilor, iar anul viitor (2023) ar urma să fie semnat contractul”, mai scrie Sorin Grindeanu în mediul online.
Citește și:
- VIDEO | Gabriela Firea: ”Violența domestică este o realitate, nimeni nu trebuie să închidă ochii în fața unor asemenea abuzuri”
- Avocatul Augustin Babaneacșa Drăghiceanu & consultantul fiscal Cristian Rădulescu :”Clarificare legislativă în susținerea prevederilor Codului fiscal în ceea ce privește condițiile de îndeplinit pentru aplicarea cotei reduse de TVA de 5% pentru livrarea de locuințe”
- EXCLUSIV | Sentință definitivă a Curții de Apel. CNAIR trebuie să plătească aproape 6 milioane € în scandalul legat de construcția podului suspendat de la Brăila. Primele reacții ale părților implicate
- VIDEO | Marcel Ciolacu, mesaj tranșant pentru PNL pe tema ”Majorarea pensiilor”: ”Moral, nu au niciun drept să ne dea vreo indicație. Să aibă decența să se oprească din această mascaradă”
- EXCLUSIV | Clotilde Armand dă startul înscrierilor pentru voucherele anticriză de 1.000 de lei, dar proiectul nu a fost aprobat de Consiliul Local. Daniel Ciungu: ”Pentru mita propusă de ea, nu există legislație în vigoare, e totul doar fanfaronadă”