La Romaero, a început expoziția Black Sea Defense and Aerospace, după o pauză de 4 ani. România și-a expus în fața publicului cele mai noi și mai performante arme și aparate de luptă.
La eveniment participă expozanți din mai multe țări, dar și tineri care au avut ocazia să își expună proiectele inovative care urmează să fie implementate.
Totodată, Academia Forțelor Terestre a adus un alt poligon virtual, prin intermediul căreia studenții se antrenează pentru pregătirea liniei de ochire și se obișnuiesc cu tragerea. Ulterior, în teren, aceștia exersează mânuirea armei pentru o tragere cât mai eficientă.
Printre expozanți se numără și producători de arme, care au explicat pas cu pas componentele acestora. Printre acestea s-a aflat și o armă aflată în prototip industrial, care se încarcă automat și se poate regla manual. Aceasta are o greutate de 4 kg, fără aparatul de ochire și poate trage 700 de focuri pe minut. În acest moment, există 6 astfel de exemplare.
În atenția publicului s-a aflat și muniția termobarică, un tun fără recul cu calibrul de 73 de mm. Lotivura termobarică produsă de Romarm este o noutate pe plan mondial din perspectiva faptului că este pentru prima dată când se combină cele două efecte.
Printre de aparatele de luptă se află și elicopterul Puma LRM de cercetare și salvare, care a fost utilizat și în Mali. Elicopterul este multi-rol și poate fi folosit atât pentru transportul răniților, cât și pe partea de escortă, pentru trupe, misiunile de salvare și căutare pe mare.
La rândul lor, producători americanii au adus cele mai puternice mașini de luptă: de la celebrele tancuri M1A2 Abrams, la simulatoarele pentru avioanele de vânătoare F35. Însă nici România nu s-a lăsat mai prejos, Romarm își expune transportatoarele blindate.
De departe, vedetele acestui expoziții sunt roboții Serviciului Român de Informații. Robo-cățelul poate fi utilizat în misiunile de cercetare, în special de Brigada Antiteroristă pentru că atunci când au misiuni pot trimite cățelul să mapeze locurile.