Studenții Universității din Craiova, dar și angajații din mai multe departamente ale instituției au pus umărul și au ridicat un brad de peste doi metri înălțime din 2023 de cărți.
Reprezentanții Universității din Craiova spun că a fost nevoie de mai bine de 12 ore de muncă, în echipă, răbdare și multă imaginație pentru a așeza cărțile în așa fel încât să încapă exact 2023, numărul următorului an. Nu au avut loc toate la exterior, așa că au fost adugate altele și în interior, la bază, pentru ca structura să fie solidă. Din echipă au făcut parte cadre didactice, studenți, dar și angajați din mai multe departamente administrative.
Cu sfaturi și idei au venit și specialiștii de la ingineria în construcții de la Universitatea din Craiova. Volumele au fost atent alese de bibliotecari, iar studenții le-au așezat pe dimensiuni, culori și au avut grijă mare și la textura fiecărei cărți ca să nu alunece. În structura bradului au fost așezate peste 50 de rânduri de cărți și, în total, măsoară acum peste doi metri. După ce bradul a fost ridicat, a urmat ornatul de care s-a ocupat, cu precădere, Anca Mic, angajată la Departamentul de Relații Internaționale.
„Craciunul este despre bucurie, iar cărțile sunt astfel revalorificate, își găsesc un alt rost și dau un alt sens bucuriei, respectiv deschiderii noastre pentru învățătură și cunoaștere, dar și pentru sustenabilitate. Au fost suficiente o scânteie, puțină creativitate și un strop de îndrăzneală. Toată lumea a răspuns pozitiv acestei provocări și a fost încântată să participe, chiar dacă întreg procesul a presupus câteva ore bune de muncă. Nu a fost ușor, dar rezultatul ne mulțumește și ne face mândri”, a precizat Anca Mic.
Conducerea Universității din Craiova a vrut să reliefeze importanța cărților, dar și a educației.
„Bradul nostru „Ca la Carte” este un cadou simbolic, pe care Universitatea din Craiova dorește să îl ofere tuturor de sărbători. Mesajul său este că totul se poate construi cu ajutorul cărților, și că, pentru a reuși, e nevoie de creativitate, de talent, de muncă în echipă, și poate cel mai important, de echilibru. Așa cum aceste cărți și-au găsit armonia în construcția reușită de noi, la fel ne asumăm și noi misiunea de a susține și a crește comunitatea”, a declarat prof. univ. dr. Cezar Ionuț Spînu, rectorul Universității din Craiova.
În afara bradului din cărți, la Universitatea din Craiova va fi împodobit și un brad în glastră, iar la primăvară va fi plantat în campusul studențesc.