VISURI imobiliare transformate într-un COȘMAR. Povestea oamenilor care au rămas și fără bani și fără case. Doar o minune îi mai poate salva!
This browser does not support the video element.
Visul de a cumpăra apartamentul mult visat, s-a transformat într-un adevărat coșmar, pentru mai multe familii care și-au pierdut toate economiile de viață. Ecuația este una extrem de simplă, dar dureroasă. Zeci de oameni au plătit câte 30.000 de euro pe garsoniere din Popești Leordeni, care ar fi trebuit să fie gata de mult, dar spre disperarea oamenilor nu vor mai fi niciodată.
Cum s-a ajuns la această situație greu de suportat și, pentru moment, fără ieșire? – Oamenii au crezut promisiunea unui dezvoltator imobiliar, care între timp a rămas fără bani și nu a mai terminat apartamentele.
Oamenii se teme că au rămas și fără case și fără bani și așteaptă acum o minune să le facă dreptate și să-și poată recupera economiile.
„Am descoperit că sunt 38 de procese pe rol la judecătoria sectorului 3. Am descoperit o mulțime de executări silite și foarte multe persoane implicate la fiecare executare și pare totul un dezastru, iar eu am tot fost la construcție și niciodată nu a fost nimic, nu era nimic mișcat.
Dezvoltatorul spune că din cauza datoriilor adunate la furnizorii de materiale de construcție i s-a pus sechestru pe toate proprietățile. Bărbatul susține că le-ar da oamenilor banii înapoi, dar nu îi mai are”, a precizat una dintre persoanele păgubite, potruvit Digi 24.
Dezvoltatorul imobiliar care le-a luat banii oamenilor, vânzându-le promisiuni deșarte, ridică din umeri și mărturisește resemnat că este la mâna executorilor.
„Aș vedea următoarea soluție: păstrați sechestrul de două ori, de trei ori contravaloarea datoriilor și deblocați-mi și mie o locație, două ca să pot să mă descurc. Eu sunt la mâna executorilor, ei să se ducă, ei să vândă, dar aș avea o rugăminte dacă tot nu mi le deblochează să le vândă la un preț corect ca să își ia oamenii banii”, a declarat Bogdan Răducan, dezvoltator imobiliar, potrivit sursei citate.
Cu alte cuvinte, păgubiții nu au șanse să își recupereze banii decât atunci când bunurile dezvoltatorului vor fi vândute la licitație. Cât va dura asta, nimeni nu știe acum.