Supa cu găluște este mâncarea copilăriei, pentru unii, dar este la fel de gustoasă și în zilele noastre. Însă, puțini știu că, la început, rețeta găluștelor conținea un ingredient minune, care le făcea delicioase și pufoase.
Este vorba despre unt, un ingredient folosit astăzi foarte rar pentru găluște, însă care făcea parte din rețeta inițială, scrie Click.
Pentru a pregăti o supă de găluște ne trebuie o găină, ceapă, 50 de grame de unt, 100 de grame de griș, un ou, sare, cât și pătrunjel verde.
Se pune carnea la fiert, iar atunci când începe să clocotească se adaugă și sarea. Mai departe, trebuie să scăpăm de spuma care s-a format și apoi va trebui să adăugăm și ceapa. Totul trebuie lăsat la fiert vreme de 3 sau 4 ore, apoi vom scoate carnea și ceapa și vom mai adăuga apă rece.
Pentru a face găluștele, se freacă untul și se adaugă oul, sarea și grișul. Atunci când supa clocotește, se ia o lingură din compoziția de găluște și se pune în supă. La final, aceasta va avea un gust simplu, tradițional și foarte delicios! Se poate servi și cu un pic de pătrunjel.
FOTO – Caracter ilustrativ: Profimedia