Prima pagină » Actualitate » Vrei să îți iei câinele cu tine la mare de 1 Mai? Ce poți să pățești dacă mergi cu el la plajă și nu îi pui lesa

Vrei să îți iei câinele cu tine la mare de 1 Mai? Ce poți să pățești dacă mergi cu el la plajă și nu îi pui lesa

Vrei să îți iei câinele cu tine la mare de 1 Mai? Ce poți să pățești dacă mergi cu el la plajă și nu îi pui lesa

Ți-ai planificat să pleci la mare de 1 Mai și nu ai cu cine să îți lași câinele? Dacă ai hotărât ca animalul tău de companie să te însoțească în această minivacanță, este bine să știi că vă puteți bucura împreună de scurta escapadă pe litoral.

În extrasezon, patrupedul te poate însoți la plimbare pe plajă fără să fie necesar să ceri permisiunea autorităților, dar trebuie să respecți anumite reguli. Cum începe sezonul, însă, prezența animalelor este permisă doar cu acordul operatorilor de plaje.

Accesul persoanelor fizice însoţite de animale de companie pe plajele litoralului Mării Negre utilizate în scop turistic este permis oricând în afara sezonului estival.

Așadar, puteți petrece aceste câteva zile libere în minivacanța de 1 Mai bucurându-vă de briza mării, alături de câinele vostru, fără să fie nevoie să cereți permisiunea operatorilor de plaje, așa cum se impune în sezonul estival.

În schimb, indiferent de perioada anului, ca să nu riscați să fiți amendați, trebuie să respectați niște reguli.

Amenzi de până la 10.000 de lei dacă nu cureți în urma câinelui

Posesorii de animale de companie au obligaţia de a deţine asupra lor pungi pentru strângerea dejecţiilor produse de acestea, de a curăţa zona respectivă şi de a le arunca la gunoi.

Amenzile în cazul încălcării acestor reguli sunt usturătoare.

Nerespectarea lor constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 de lei la 10.000 de lei.

Pe de altă parte, este obligatoriu ca animalele de companie să fie ţinute în zgardă sau ham şi lesă.

În caz contrar, riscați amenzi de la 100 de lei la 1.000 de lei.

Autorităţile publice centrale pentru turism pot aplica sancțiuni

În funcţie de tipul contravenţiilor, constatarea acestora şi aplicarea sancţiunilor se realizează de către persoane special desemnate din cadrul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor şi din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu și persoane special desemnate din cadrul autorităţii publice centrale pentru turism.

De asemenea, ofiţerii şi agenţii de poliţie din cadrul Poliţiei Române, ofiţerii şi subofiţerii din cadrul Jandarmeriei Române şi poliţiştii locali pot da și ei sancțiuni.


CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV VIDEO | S-a prăbușit plaja de la Mamaia! Inginerii olandezi, învinși de furtunile iernii de la Marea Neagră: ”Intervenția umană asupra profilului plajei a creat un dezechilibru inițial”

Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România: „Una din trei plaje nu are delimitată suprafața destinată plajei pe nisip!”. Cum se face o sesizare

În ce STAȚIUNE se adună tinerii de 1 Mai: „Acolo o sa ne distrăm. E o tradiție”

Absolventă a Facultății de Jurnalism a Universității ”Hyperion”, și-a început cariera ca prezentator de știri radio, apoi s-a îndreptat către presă scrisă, iar debutul și l-a făcut ca ... vezi toate articolele

Citește și