Prima pagină » Actualitate » Zeci de mașini de lux furate din străinătate au ajuns în România. Percheziții la lideri ai clanurilor Sportivii și Duduianu, care ar fi înregistrat autoturismele cu acte false -VIDEO

Zeci de mașini de lux furate din străinătate au ajuns în România. Percheziții la lideri ai clanurilor Sportivii și Duduianu, care ar fi înregistrat autoturismele cu acte false -VIDEO

Poliția Capitalei a percheziționat, în această dimineață, 48 de persoane, în București și județele Ilfov, Dâmbovița, Ialomița și Mureș, într-un dosar privind zeci de mașini de lux furate, ajunse în România. Liderii clanurilor Sortivii și Duduianu se numără printre persoanele percheziționate, care ar fi înmatriculat mașinile respective pe teritoriul României prin utilizarea unor acte false. Suspecţii pretindeau că au influenţă asupra unor angajaţi din unele primării, dar şi asupra funcţionarilor de la RAR.

Surse judiciare au precizat, pentru Gândul, că percheziții sunt și la lideri ai clanurilor Sportivii și Duduianu. Printre cei vizați sunt și Cornel Schuster, zis Buburuză, din clanul Sportivii, și Amar Duduianu.

„În această dimineață Poliția Capitalei, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, a pus în aplicare 48 de mandate de percheziție domiciliară și 51 de mandate de aducere, în București și județele Ilfov, Dâmbovița, Prahova, Ialomița și Mureș, într-un dosar privind săvârşirea infracțiunilor de dare de mită, luare de mită, trafic de influență, cumpărare de influență, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, participație improprie la fals intelectual și tăinuire.

În fapt, din datele și probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că în perioada 2020 – prezent mai multe persoane specializate în furtul de autoturisme de lux din străinătate, le-ar fi transportat și înmatriculat pe teritoriul României, prin utilizarea de acte de proveniență false. Din extinderea cercetărilor a rezultat și faptul că unii membri ai acestei grupări ar fi pretins și primit diferite sume de bani pretinzând că au influență asupra unor angajați din direcțiile de taxe și impozite ale unor primării și Registrul Auto Român și îi pot determina pe aceștia, direct sau indirect, prin intermediul altor persoane , să își îndeplinească în mod contrar atribuțiile de serviciu și să înmatriculeze aceste autoturisme”, arată un comunicat al Poliției Capitalei.

Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Poliția Capitalei – Serviciul Grupuri Infracționale Violente.