30 de pacienți cu COVID așteptau, duminică seară, un loc pe secția COVID a Spitalului Județean de Urgență din Râmnicu Vâlcea, în condițiile în care toate paturile din secție sunt ocupate.
Cei 30 de bolnavi COVID se află în unitatea de primiri urgențe a spitalului.
„Aşteaptă internarea. Este vorba de lipsa locurilor de internare în secţia de boli infecţioase, nu de ATI. E vorba de pacienţi care au nevoie de internare într-o secţie de boli infecţioase şi care se va rezolva mâine dimineaţă prin eliberarea unei jumătăţi de etaj. Până atunci sunt în zona de COVID a unităţii de primiri urgenţe cu oxigen, cu paturi, cu tot ce au nevoie” , a declarat pentru News.ro, citat de g4media.ro, managerul Spitalului Judeţean Râmnicu Vâlcea, Dan Ponoran.
Ponoran a mai spus că „toate persoanele care au nevoie de ATI sunt în ATI”.
Spitalul Județean Râmnicu Vâlcea are 110 paturi alocate patologiei COVID și 12 paturi ATI pentru bolnavii cu această afecțiune.
„Nu avem probleme cu personalul medical în acest moment”, a mai spus managerul spitalului.
Apel disperat al managerilor de spitale bucureștene. Populația este aproape implorată de șefii unităților medicale din Capitală să respecte măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului. Totul, pe fondul unei creșteri semnificative a numărului de pacienţi internaţi cu Covid-19.
Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a prezentat, duminică, 4 aprilie 2021, bilanțul ultimelor 24 de ore în privința imunizării populației. Peste 48.000 de persoane s-au vaccinat în acest interval și au fost raportate 124 de reacții adverse.
Vlad Voiculescu a declarat, spre finalul conferinței de duminică, 4 aprilie, că nu există un protocol de tratamente la domiciliu pentru COVID, ci doar tratamente proaste, „văzute la televizor”. Mai mult, ministrul Sănătății a spus că unii medici, care recomandă asemenea tratamente, sunt promovați în emisiunile TV și „răpesc” șansa la viață pentru cei creduli.