Zeci de părinți au cerut socoteală legiștilor pentru expertizele în cazuri de malpraxis, într-un protest fără precedent la Institutul de Medicină Legală din București

Publicat: 01/06/2022, 20:15

Zeci de părinți, unii cu copiii după ei, au protestat în fața Institutului de Medicină Legală Mina Minovici din București și le-au cerut socoteală legiștilor pe care îi consideră că sunt lipsiți de profesionalism, după ce copii lor au fost operați și i-au acuzat pe medici de malpraxis.

Verdictele însă stau în mâinile legiștilor de la Institutul de Medicină Legală, care de ani de zile, ori întârzie să apară, ori nu sunt conforme cu realitatea. Printre cei care au participat la protest se află părinții copiilor operați de medicul Gheorghe Burnei.

Puține sunt cazurile în care anchetele INML sunt făcute într-un timp relativ scurt. Este cazul nepotului medicului Gheorghe Burnei, care a fost condamnat definitiv pentru luare de mită la doi ani și jumătate. Mama băiatului, Roxana Burnei, se judecă cu el pentru a-și salva copilul în vârstă de 9 ani.

“Eu sunt singura excepție pentru care această anchetă INML a fost făcută doar în două luni. Foarte interesant este că domnul Mihnea Costescu a ales să încalce legea într-un mod vădit pentru că a luat părerile unor medici, puse la dispoziție de către Cristian Burnei, tatăl copiilor mei, ortoped și el și de către profesorul Gheorghe Burnei care spune…întâmplător sau nu că tumoarea copilului este pe piciorul greșit. A ales să folosească niște expertize care nu au niciun fel de antet al unei instituții acreditate de Ministerul Sănătății sau de vreun număr de înregistrare, ceea ce este interzis prin lege.”, a susținut Roxana Burnei.

Totodată, aceasta a declarat că părinții protestează astăzi la „Institutul Național de Mușamalizare Legală” a vieților copiilor.

“În cazul meu, m-am alăturat acestui protest pentru că vreau să îmi salvez copilul de la niște anchete care sunt absolut ilegale, făcute de niște medici care sunt complet amatori.”

În această situație se află și Amira Camelia, care are 25 de ani și a venit protest în căutarea unor răspunsuri. Timp de șase ani a fost supusă la 11 intervenții. Mama ei, Emilia Iliescu l-a dat în judecată pe medicul care i-a mutilat copilul pe viață. De 3 ani de zile, așteaptă o nouă expertiză din partea INML de care are nevoie în proces, după ce de-a lungul timpului a primit doar răspunsuri incomplete. Deși a crezut că lucrurile se vor îmbunătăți, atunci când Amira a împlinit vârsta de 18 ani a consultat un alt medic. Verdictul a fost însă unul diferit de așteptări: nu i se mai poate pune nici măcar o proteză, pentru că nu mai are suficientă masă osoasă.

“M-am născut cu problemă care se putea repara și aș fi putut să fiu chiar și un copil normal, luxație de șold[…] Am două operații care nici măcar nu își aveau rolul la piciorul drept care este sănătos și restul sunt la piciorul stâng, pentru că la ultima mea operație s-au întâmplat niște complicații din cauza doctorului”, a susținut Amira.

Din cauza expertizelor IMNL, unii părinți spun că au pierdut procesele cu medicii acuzați de malpraxis și vătămare corporală.

GÂNDUL a solicitat și un punct de vedere din partea dr. Gheorghe Burnei, însă, în ciuda eforturilor, până la momentul redactării acestui articol nu am primit niciun răspuns.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Se complică ancheta în cazul familiei din Suceava care a murit când se întorcea din...
Tatăl lui Vlad Pascu, criminalul de la 2 Mai, filmat în ipostaze strigătoare la cer....
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
Tragedie în Dolj! Un băiat de doar 11 ani a murit, iar sora și mama...
Un român a fost arestat în Grecia pentru că ar fi dat foc intenționat unei...
Gabi Bădălău și Ramona Gabor, împreună după 15 ani! PRIMELE IMAGINI
Vedeta, suspectată că a apelat la medicamente pentru a slăbi RAPID. Face furori cu noua...
Un bărbat de 45 de ani din Bucureşti şi-a infectat intenţionat iubita cu HIV. Individul...
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
Ies la lumină noi detalii în cazul accidentului din Suceava, în care au murit cinci...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
IGPR: care este, de fapt, marja de toleranță a RADARULUI?
Tabloul complet şi programul sferturilor de finală de la UEFA Euro 2024
Au fost descoperite resturi din SCOARȚA PRIMORDIALĂ a PĂMÂNTULUI!
Teo Trandafir îl face praf pe Florin Salam: Regele României a murit!
Schimbări de ultimă oră anunțate de ANM. Fenomene ostile în România
Primele declarații ale soțului Ilenei Stana Ionescu după moartea actriței. Andrei Ionescu e sfâșiat de...
Un asteroid se apropie de Pământ! NASA a făcut anunțul cu puțin timp în urmă
Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat!...
Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este...
BANCUL ZILEI. Profesorul: - Bulă, dacă într-un măr sunt 3 viermi și tu mănânci unul,...
Utilizatorii de antidepresive ar putea renunța la tratament doar cu ajutorul medicului de familie
×