Prima pagină » Actualitate » Zeci de transportatori din Craiova au continuat protestele. Ce mesaje au afișat

Zeci de transportatori din Craiova au continuat protestele. Ce mesaje au afișat

Protestele au continuat duminică în inima Băniei. În total, 70 de fermieri și transportatori au ieșit cu utilaje pe străzile Craiovei, claxonând și purtând pancarte. A fost a zecea zi de proteste.

Transportatorii și fermierii olteni și-au manifestat nemulțumirea pe străzile Craiovei, în a zecea zi de protest.

„Odată cu noi înrobiți toată România” este unul dintre mesajele de pe pancartele afișate pe mașini, decorate și cu tricolorul național.

Cam 70 de oameni au protestat în Bănie.

Fermierii şi transportatorii din judeţul Dolj au protestat pe DN56 Bucureşti – Craiova, de la bifurcaţia către centura de sud a oraşului până la cea de pe centura nord, care duce către Fabrica de Avioane.

Ei s-au deplasat cu circa 100 de utilaje agricole şi autoturisme pe respectivul sector de drum, pe care au obţinut acordul să protesteze în urma unei decizii a Prefecturii Dolj. În jurul prânzului, traficul a fost îngreunat în această zonă, la intrarea în municipiul Craiova, potrivit Agerpres.

Fermierii spun că nu vor renunţa la proteste până când Guvernul nu le va soluţiona cererile. Începând de sâmbătă s-au alăturat protestului şi reprezentanţii grupului de firme Cerealcom Dolj, care se numără între primii trei producători şi în primii cinci traderi de cereale din România.

Directorul general al Cerealcom, Mihai Anghel, a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES că trebuie să înceteze atitudinea de desconsiderare pe care guvernanţii le-au arătat-o în ultimii 30 de ani fermierilor, o categorie importantă a ţării, care solicită doar intrarea în normalitate pentru a putea să îşi desfăşoare în continuare activitatea.

„Sunt şi eu fermier, ne confruntăm cu toţii cu aceleaşi probleme şi trebuie să fim într-o voce comună, ceea ce din păcate nu am reuşit să fim până acum. Trebuie să înceteze atitudinea de desconsiderare pe care guvernanţii au arătat-o în ultimii 30 de ani fermierilor, o categorie importantă a ţării, dar care îşi desfăşoară activitatea cu mare dificultate. Fermierii nu solicită nimic extraordinar. Solicită doar intrarea în normalitate pentru a putea să îşi desfăşoare în continuare activitatea. Guvernul trebuie să pună pe masă soluţii, alternative normale, rezonabile, cu respect atât faţă de ţară, cât şi faţă de cei care lucrează în agricultură. Cred că un mare câştig al acestor manifestări este că vor conştientiza că fermierii reprezintă ceva pentru România şi trebuie ascultaţi. E nevoie să fim solidari şi să luptăm împreună pentru a putea exista în continuare”, a declarat, pentru AGERPRES, Mihai Anghel.

Protest cu un tractor și un TIR

Sâmbătă la intrarea în Craiova erau încolonate 35 de utilaje, care, din informațiile de la acea vreme, urmau să pornească seara spre Afumați pentru a se alătura protestatarilor de acolo. Oamenii sunt așteptați să participe la mitingul care a fost autorizat de primarul general al Capitalei pe o perioadă de trei zile.

La protestul autorizat din Piața Constituției de duminică s-a prezentat, la prima oră de dimineață, un singur tractor, iar ulterior și-a mai făcut apariția și un TIR.

Într-o postare pe Facebook, Nicușor Dan scria că mitingul cu 5.000 de persoane, 100 de tractoare şi 100 de TIR-uri nu va  perturba în niciun fel traficul din București. „Am aprobat un protest care nu va afecta traficul din Bucureşti.

Acesta va avea loc duminică, luni şi marţi în parcarea din Piaţa Constituţiei şi a fost aprobat pentru 5.000 de persoane, 100 de tractoare şi 100 de capete tractor de tir”, a scris pe Facebook Nicușor Dan.

Programul protestelor

Primăria Capitalei a anunţat, sâmbătă, detaliile stabilite pentru protestul aprobat al transportatorilor

Astfel, între orele 6:00-6:30, va avea loc adunarea mijloacelor auto (maxim 100 tractoare şi 100 capete tractor de tir) pe Sos. Alexandriei, banda 1 de circulaţie l, segmentul cuprins între Şoseaua de Centură şi Sos. Bucureşti Măgurele.

Între orele 6:30-7:00, este programată deplasarea mijloacelor auto până în Piaţa Constituţiei pe traseul: Sos. Alexandriei-Calea Rahovei-stânga Bulevardul Tudor Vladimirescu- Dreapta Calea 13 Septembrie- stânga Bdul. Libertăţii – Piața Constituţiei.

„Deplasarea se face cu respectarea regulilor de circulaţie, fără restricţii de trafic. Mijloacele de transport folosite vor fi îndrumate şi parcate sub supravegherea forţelor de ordine gradual, până la ocuparea spaţiului destinat protestului (parcarea Piața Constituţiei)”, a transmis Primăria Capitalei.

De asemenea, postrivit sursei citate, între 8:30-9:30, are loc afluirea pietonală a participanţilor la protest în Piața Constituţiei.

Între orele 9:30-22:00 este aprobat mitingul de protest din Piaţa Constituţiei, iar apoi, până la ora 23.00, este programată defluirea participanţilor.

 

Citește și