Unde puteți merge pe 1 IUNIE 2024, în București. Lista evenimentelor organizate de „Ziua copilului”

Unde puteți merge pe 1 IUNIE 2024, în București. Lista evenimentelor organizate de „Ziua copilului”
Publicat: 01/06/2024, 08:02

De Ziua Internațională a Copilului, Bucureștiul devine un adevărat paradis pentru copii, cu numeroase activități interactive, educative și recreative organizate în mai multe locații din oraș.

Mii de copii, adolescenți și părinți sunt așteptați să participe la diverse evenimente menite să aducă bucurie celor mici.

Bucureștiul oferă o gamă largă de activități care să aducă zâmbete pe fețele copiilor și să le ofere o zi de neuitat.

Unde puteți sărbători „Ziua Copilului” în București

„Senatul Copiilor”

Senatul României găzduiește evenimentul „Senatul Copiilor” pe 1 iunie, între orele 10:00 și 17:00, oferindu-le celor mici ocazia de a explora clădirea și grădinile Senatului.

Activități creative la Centrul ARCUB

Centrul ARCUB organizează mai multe evenimente speciale de Ziua Copilului, inclusiv lansarea atelierelor „Creatorii de basme muzicale”, intrare liberă pentru copiii cu vârsta de până la 14 ani la expoziția „Universul lui Salvador Dalí” și activități creative în Parcul IOR (Alexandru Ioan Cuza) în cadrul proiectului 1uniFEST, organizat de Itsy Bitsy. Între orele 10:00 și 14:00 va avea loc un festival multi-sportiv cu intrare liberă.

Patru zile alături de astronauți NASA la SpaceFEST

Politehnica București va găzdui timp de patru zile, în perioada 31 mai – 3 iunie 2024, cel mai mare eveniment dedicat explorării spațiului cosmic – SpaceFEST, în compania unor astronauți faimoși.

Participanții vor fi călăuziți în captivantul univers cosmic printr-o varietate de ateliere, concursuri, gustări spațiale și expoziții de tehnologie de ultimă generație și vor putea afla detalii despre despre cât de accesibilă este cariera de astronaut, dar și cum explorarea spațiului este benefică vieții pe Pământ, prin intermediul unor astronauți NASA: Susan Kilrain, Domonic A. Antonelli și un al treilea invitat surpriză.

Complexul Sportiv Național „Arcul de Triumf”, Intrare liberă. Sâmbăta, între 10:00 și 14:00

Agenția Națională pentru Sport (ANS), alături de Complexul Sportiv Național „Arcul de Triumf” și federațiile sportive naționale organizează un festival multi-sportiv, de Ziua Copilului, sâmbătă, 1 iunie 2024, pe stadionul din cadrul Complexului Sportiv Național „Arcul de Triumf” din București (B-dul Mărăști, nr. 18-20).

Participă aproape 20 de federații sportive naționale: Badminton, Box, Rugby, Baschet, Ciclism, Scrimă, Tenis de Masă, Culturism și Fitness, Haltere, Judo, Kempo, Lupte, Oină, Sportul pentru Toți, Șah, Tir cu Arcul și Volei.

Ziua Porților Deschise la TAROM

De Ziua Copilului, copiii vor avea ocazia unică de a vizita o aeronavă și de a accesa inclusiv cabina de pilotaj, în cadrul evenimentului „Ziua Porților Deschise” organizat de TAROM pe 1 iunie.

„Lumea Copiilor” din Parcul Tei cu premii de 30.000 de euro

Parcul Tei din București va deveni pe 1 iunie „Lumea Copiilor”, între orele 15:00 și 20:00. Participanții vor beneficia de activități interactive și ateliere educative în care vor putea învăța prin joacă cum să acorde primul ajutor, ori să se ferească de droguri și alte pericole ale străzii, vor putea intra în lumea magiei, a dansului, a modei și a teatrului. Cei mai norocoși vor primi premii și surprize, printre care o bursă eduKiwi School în valoare de 30.000 de euro, dar și un weekend pe litoral alături de părinți.

Ziua în care cei mici pot fi polițiști sau piloți

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) le propune celor mici să se transforme pentru o zi în orice își doresc: polițist, jandarm, pilot, pompier sau polițist de frontieră. Astfel, vineri, 31 mai, între orele 08,30 – 13,30, îi invită pe copii, la Ziua Porților Deschise organizată la sediul MAI din Piața Revoluției 1A, din Capitală, cu promisiunea că le va oferi o zi de neuitat, cu multe surprize

K-Zilla – Festivalul Elevilor

Cel mai mare eveniment organizat cu ocazia Zilei Copilului, K-Zilla – Festivalul Elevilor, se desfășoară pe esplanada Operei Naționale București pe 1 și 2 iunie, între orele 08:00-22:00.

Festivalul include două zile de activități interactive, educative și recreative, concerte susținute de artiști consacrați, musicaluri și surprize. Intrarea la Festivalul K-Zilla este gratuită.

Vizită gratuită la Muzeul Național Cotroceni

Muzeul Național Cotroceni invită publicul să descopere vechiul Palat Cotroceni, un loc plin de istorie, pe 1 iunie. Pentru toți copiii cu vârsta până în 14 ani, însoțiți de părinți, accesul este gratuit.

Activități la Museum of Immersive New Art (MINA)

MINA sărbătorește Ziua Copilului întreg weekendul, invitând publicul la un program artistic dedicat copiilor și părinților. Între orele 10:00 și 17:00, în curtea din spatele muzeului vor fi organizate activități cu animatori, ateliere de creație și lectură, ateliere de șah și robotică, zone dedicate tinerilor artiști, zone de dans și muzică.

Bookfest Junior

Bookfest Junior se desfășoară în cadrul Salonului Internațional de Carte Bookfest la Romexpo, în Pavilionul B2. Programul include peste 20 de ateliere de lectură, jocuri, rime și teatru kamishibai, adresate copiilor cu vârste între 4 și 14 ani, susținute de autori îndrăgiți.

Programul zilei de 1 iunie pe pajiștea Roabei de Cultură

  • Super Kids Talent Show: un spectacol de modeling, dans, actorie și canto, unde copiii își pot etala talentele.
  • Workshop exerciții de postură pentru cei mici cu un kinetoterapeut;
  • Workshop-uri de parenting și comunicare: discuții și sfaturi utile pentru părinți, inclusiv un workshop despre personalitatea și vocațiile copiilor cu un psiholog;
  • Yoga pentru copii: o sesiune de yoga special creată pentru cei mici, menită să îi ajute să se relaxeze și să se distreze în același timp;
  • Artă pentru copii: portrete și emoție prin culoare;
  • Atelier de printing 3D și reciclare: copiii vor descoperi noile tehnologii care pun accentul pe reciclarea materialelor și protejarea mediului înconjurător.
  • Atelier de lectură activă: copiii vor fi încurajați să descopere plăcerea lecturii.
  • Moment Special: Recital Maria Clara Postelnicu: Semifinalista Românii au Talent ediția a 14-a care va încânta publicul cu un recital

Petrecere în aer liber în curtea Muzeului Antipa, intrare gratuită, între 10.00 și 17.00

Între orele 10.00 şi 17.00, în curtea din spatele muzeului vor fi organizate activităţi cu animatori, ateliere de creaţie şi lectură, precum şi ateliere de şah sau robotică, zone dedicate tinerilor artişti în care aceştia vor putea picta sau desena, dar şi zone de dans şi muzică.

Festivalul Opera Copiilor

Festivalul Opera Copiilor
Festivalul Opera Copiilor

Clinceni Air Show, la aerodromul de lângă București, începând cu ora 17:00, intrare liberă

Evenimentul va include o serie de demonstrații aeriene impresionante. Printre momentele de vârf ale zilei se numără evoluțiile formației Hawks of Romania, cu aeronavele lor Extra 300 L și Extra 330 SC, evoluțiile partenerilor noștri de la Forțele Aeriene Române, ce ne sunt alături, ca întotdeuna, cu un număr semnificativ de aeronave, precum F-16, C-27 Spartan, IAR-330 Puma, IAK-52, IAR-316B și IAR-99 Șoim.

Inspectoratul General de Aviație va prezenta elicopterele din dotare. Demonstrația aeriană va avea un final plin de culoare însoțit de efecte pirotehnice, atât la sol cât și în aer, iar ziua de zbor se va încheia cu un spectacol de artificii.

Carla Adamescu
Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi turiști au fost șocați de nota de plată de 811 euro pentru 2 băuturi,...
Caz rarisim! El este elevul care a luat cea mai mică notă din România, la...
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de...
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant...
Un bărbat care își căuta soția dispărută de-acasă a descoperit că aceasta fusese înghițită cu...
Ilie Năstase s-a despărțit de Ioana: 'Durere mare…'. A plecat singur în Cehia, cu lacrimi...
Secretul longevității celui mai VÂRSTNIC fotbalist din lume. Ce mănâncă Kazuyoshi Miura și ce stil...
Câştigurile fabuloase cu care sunt ademeniţi românii cu ajutorul AI. Ce profit i s-a oferit...
„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a...
Când vor avea loc alegerile parlamentare și prezidențiale. Coaliția a anunțat datele
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
ABANDONATE într-o mină! Peste 50 de mașini clasice VOLKSWAGEN au fost date uitării - VIDEO
Scandalul după golul Turciei la Euro ia amploare. Ambasadorul turc a fost convocat de germani....
FRUMUSEȚEA nu aduce FERICIRE. Ce se întâmplă cu oamenii care ARATĂ prea BINE?
Decizie pentru românii cu permis de conducere. Statul schimbă legea. Se întâmplă chiar a doua...
Transportatorii au luat foc. Traficul cu probleme îi scoate din minți
Primele declarații ale soțului Ilenei Stana Ionescu după moartea actriței. Andrei Ionescu e sfâșiat de...
Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe...
Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre...
Victor Vrînceanu, dezvăluiri cutremurătoare la adresa Andreei Antonescu: ”Mă trezesc că o persoană străină stă...
BANCUL ZILEI. Profesorul: - Bulă, de ce ai copiat la tema asta?
Istoria modei, modificată pentru totdeauna de invenția acelor din os de acum 40.000 de ani
×