România ascunde adevărate „perle” naturale, în fiecare colț. Una dintre ele se află într-o zonă montană cu peisaje de vis. Aici, turiștii urcă 523 de trepte pentru a se bucura de o priveliște de basm și, de altfel, pentru a-și testa condiția fizică. Locul mai poartă denumirea de „Olimpul românilor”.
Există o multitudine de locuri care pot fi vizitate în România, iar unele dintre acestea necesită, de altfel, o condiție fizică bună. De exemplu, drumețiile prin munți și, în special, pornirea pe un traseu montan dificil, cu obstacole, necesită un efort fizic considerabil.
Printre frumusețile țării se numără, de altfel, Masivul Ceahlău. Iubitorii muntelui urmează un traseu la capătul căruia pot privi un peisaj de vis – până la Vârful Toaca. Pentru a ajunge pe cel de-al doilea vârf al masivului, turiștii trebuie să urce 523 de trepte. La altitudinea de 1.904 metri, turiștii au parte de un adevărat spectacol natural.
Turiștii care se aventurează pe acest traseu trebuie să fie echipați corespunzător. Încă din anul 2018, accesul spre cota 1.904 va fi efectuat prin structura metalică amenajată. De reținut faptul că această structură metalică are 60 de tronsoane. Plecarea se va face din proximitatea stației de meteorologie (1.771 de metri altitudine). Pentru accesul în Parcul Național Ceahlău se achită o taxă. În anul 2023, a fost stabilit un record – în jur de 70.000 de turiști s-au aventurat pe Scările de la Toaca.
Masivul Ceahlău mai este denumit „Olimpul românilor”.
„Cel mai înalt dintre munţi este Ceahlăul, care, dacă ar fi intrat în basmele celor vechi, ar fi fost atât de vestit ca şi Olimpul, Pindul sau Pelias. Este aşezat în părţile Neamţului, nu departe de izvorul Tazlăului, iar mijlocul lui este acoperit de zăpezi veşnice; pe vârful lui însă nu se găseşte pic de nea, fiindcă pare să fie deasupra norilor de zăpadă. Din vârful său, care se înalţă ca un turn, se prăvale un pârâu foarte limpede, ce se năpusteşte cu mare larmă peste o statuie străveche, înaltă de cinci coţi, înfăţişând, de nu mă înşel, o bătrână cu douăzeci de mioare” – Domnitorul Dimitrie Cantemir, în lucrarea „Descriptio Moldavie” („Descriptio antiqui et hodierni status Moldaviae” – „Descrierea stării de odinioară şi de astăzi a Moldovei”), arată Adevarul.ro.
Vezi și Stațiunea montană din România UNICĂ în toată Europa. De ce se îngrămădesc anual turiștii străini
Sursă foto: Envato