Alegeri prezidențiale în Republica Moldova – TURUL II, cu incidente majore. Prezența la vot la 21:00 – Un milion și jumătate de moldoveni au votat

Publicat: 03/11/2024, 21:57
Actualizat: 04/11/2024, 03:01

Peste 3,3 milioane de cetățeni ai Republicii Moldova cu drept de vot sunt așteptați la secțiile de votare pentru a decide realegerea președintelui în exercițiu, Maia Sandu, candidat independent susținut de PAS, sau alegerea lui Alexandr Stoianoglo, candidat independent susținut de PSRM. 

Potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale, în listele electorale de bază sunt incluși peste 2,7 milioane de alegători. Codul Electoral prevede că scrutinul e declarat valabil dacă participă cel puţin o cincime (1/5) din numărul de persoane înscrise în listele electorale.

Alegătorii pot veni să-şi exercite dreptul la vot până la ora 21:00. Biroul electoral poate decide prelungirea termenului votării cu cel mult două ore.

Citește și: Alegeri în Moldova: Turul II al alegerilor prezidențiale poate fi declarat valabil

UPDATE 22:00 – Cel mai în vârstă alegător are 105 ani: „Nouă ani am stat în Siberia!”

Constantin Cojocaru este din localitatea Sofia, raionul Hâncești. A votat pentru prima oară când era cetățean al Regatului României, potrivit jurnaltv.md. În 1944,  după ocupația sovietică, Constantin Cojocaru a fost deportat în Siberia, unde și-a petrecut nouă ani din viață.

CONSTANTIN COJOCARU: 

„Păi, dacă m-am născut în România Mare și am trăit bine. Se vede că era mai bine cu românii, că aveam mai mulți gospodari. Am votat la români de două ori. Am fost la votare că eram obligat. Nouă ani am fost în Siberia. Întâi a fost mai rău. Am ajuns în pădure. Nu aveam unde trăi. Au făcut oamenii bordei, după aceea au făcut case. Am făcut și eu o căsuță”. 

UPDATE 21:00 –  Secțiile de votare s-au închis. Au votat 54% din moldovenii cu drept de vot

În total, 1,683,060 cetățeni moldoveni au fost la votare, potrivit CEC. Multe secții de vot încă nu au fost închise, fiind cozi de alegători, iar votarea continuă.

În Republica Moldova, au votat 1,370,160 cetățeni (48.97 % din electorat).

UPDATE 20:00 –  53,44% din moldovenii cu drept de vot au ștampilat și și-au decis viitorul națiunii lor

Potrivit CEC, cea mai multă prezență s-a înregistrat în:

  • Chișinău – 55%
  • Criuleni  – 50%
  • UTA Găgăuzia – 51%
  • Bălți – 51%
  • Dondușeni – 51%

În Unitățile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului (Republica Moldovenească Nistreană/Transnistria)  s-au înregistrat numai 25,839 de votanți.

Au votat 301,062 moldoveni din diasporă. În total, au votat 1,661,889 cetățeni moldoveni cu drept de vot – 53,44% din electorat. Dintre aceștia, 1,359,415 sunt în Republica Moldova.

UPDATE 19:00 – 52.19% din electorat a votat. Au fost emise alerte cu bombă

1,605,054 moldoveni au votat până la lăsarea serii. Mai sunt două ore până la închiderea secțiilor de vot. Programul poate fi prelungit dacă încă mai sunt alegători care așteaptă la coadă.

A fost emisă o alertă cu bombă pe podul de legătură Rîbnița-Rezina  Poliția a fost anunțată că podul de legătură Rîbnița-Rezina este minat, potrivit agora.md.

Au fost emise alerte false cu bombă în Frankfurt, Germania și Liverpool, Northampton, Marea Britanie. Serviciile specializate au finalizat controlul antiteror, iar Ministerul de Externe a anunțat că au fost alarme false, menite doar să oprească procesul de votare.

UPDATE 18:30 – Atac cibernetic la Chișinău. Serverele CEC din Moldova au fost temporar SABOTATE

Serverele Comisiei Electorale Centrale (CEC) din Republica Moldova au fost ţinta unui atac cibernetic,  a anunţat, duminică, într-un briefing de presă, preşedinta Comisiei Electorale Centrale (CEC), Angelica Caraman.

„Am fost informaţi astăzi de către Serviciul de Tehnologia Informaţiei şi Securitate Cibernetică că am avut câteva incidente de securitate cibernetică care au afectat temporar disponibilitatea resurselor informaţionale ale Comisiei Electorale Centrale. Colegii noştri din birouri ne-au sesizat despre încetinirea funcţionalităţii programului care înregistrează alegătorii la urna de vot. Concluzia este că am fost ţinta unor atacuri cibernetice de tip DOS, e o supraîncărcare artificială a serverelor prin multiple solicitări simultane şi, din cauza acestora, am avut aceste încetiniri temporare. Important este să spunem că responsabili au acţionat conform protocoalelor de securitate şi au restabilit funcţionalitatea sistemelor utilizate în ziua alegerilor. CEC îşi reiterează angajamentul ferm pentru un proces electoral corect şi transparent şi condamnă orice încercare de încălcare a legislaţiei electorale şi de influenţare a votului alegătorilor”, a declarat Angelica Caraman pentru presă.

UPDATE 18:00 – Jumătate dintre moldovenii cu drept de vot au fost la urne

Numărul participanților la scrutinul prezidențial a ajuns la 1,543,647 (50.58%). Ziarul de Gardă scrie: „RECORD de voturi în diasporă. 3 noiembrie 2024: la secțiile din afara țării au votat cei mai mulți cetățeni ai Republicii Moldova din istoria alegerilor”.

Până la ora 18:15, la secțiile de votare din străinătate,  au votat peste 263 de mii de cetățeni din diaspora moldovenească. S-a înregistrat o cifră mai mare de participare decât cea înregistrată la scrutinul din noiembrie 2020, când fusese stabilit precedentul record.

Prezența la vot a tinerilor începe să crească. Zoomerii și milenialii, tinerii din categoriile de vârstă  18-25 ani și 26-35 ani, reprezintă 7,83%, respectiv 14,14% din totalul alegătorilor care au mers la vot pe parcursul acestei zile. Până la această oră, 45%, adică 121,802  de tineri din generația Z, au votat până acum. Numărul zoomerilor moldoveni drept de vot se ridică la 270,966. Dintre tinerii mileniali din generația Y (26-35 ani), care sunt 498,887 în total, au votat numai 45%, adică 224,282.

Capitala Chișinău este orașul cu cea mai mare participare la vot (60%). Au fost date publicității imagini cu coada de alegători și din regiunea separatistă ocupată de ruși, Transnistria, la secția de votare din Costești.

Coadă de alegători la secția de votare din Costești, Transnistria. Sursa Foto: Profimedia
Coadă de alegători la secția de votare din Costești, Transnistria. Sursa Foto: Profimedia

UPDATE 17:00 –  Moldovenii de vârstă mijlocie, în număr mare la vot. Tinerii au un interes scăzut pentru alegeri

1,416,562 de cetățeni moldoveni au votat în acest scrutin, până la lăsarea serii (47% din cetățenii cu drept de vot).  55% dintre votanți sunt de sex feminin, iar restul de 45% sunt de sex masculin.
Votanții din categoria 56-65 ani  se remarcă prin cea mai mare prezență la vot (20.47%), fiind prima treaptă din generația X născută în anii 1960-1970 și care a copilărit în comunism.
Pe locul doi sunt votanții din ultima treaptă a generației X de 36-45 ani care echivalează cu generația decrețeilor care au crescut cu cheia la gât din Republica Socialistă România, născuți între anii 1980 și 1990.
La egalitate sunt votanții generației X de 46-55 ani (născuți între anii 1970 și 1980) și votanții  BOOMERS 66-75 ani (născuți între 1950-1960) care au trăit în perioada comunistă (17%).  
Se înregistrează până la această oră o prezență scăzută a tinerilor.  Tinerii ZOOMERI de 18-25 ani care s-au născut în 1999-2000, s-au prezentat în proporție de 7.55%, iar milenialii  de 26-35 ani din generația Y, cea care s-a născut în perioada tranziției de la comunism la democrație și în noul stat declarat independent față de Moscova, au votat în proporție de 13.92%
Generația vârstnică de peste 76 ani, cea născută în perioada celui de-al Doilea Război Mondial și imediat după încetarea conflagrației, are cea mai scăzută prezență la vot (4.74%).  Printre aceștia se află și votanții de 80-90 ani care s-au născut la vremea când Basarabia și Bucovina de Nord încă aparțineau Regatului României.

UPDATE 16:00 –  44% din cetățeni și-au exprimat votul

Numărul votanților ajunși la urne a ajuns la 1,304,286. Apar imagini cu o coadă lungă de alegători la Berlin.  Potrivit News.ro, Maia Sandu, candidatul independent pro-UE pentru președinția Republicii Moldova susținut de liberali, are o luptă dificilă de dus pentru a obține realegerea în turul 2. Adversarul ei, Alexandr Stoianoglo, candidat independent susținut de socialiști, este fost procuror. El a fost demis din funcție chiar de Maia Sandu, acuzându-l că servește interesele Moscovei.

Prezența la urnele de vot a ajuns la acest moment la 44%.  În vârstă de 52 de ani, Maia Sandu, care şi-a lăsat postul bine plătit de consilier al Băncii Mondiale pentru a se implica din 2012 în politica de la Chişinău. Mandatul Maiei Sandu a coincis cu o prăbușire economică majoră, inflație majoră, pandemia COVID şi invazia Rusiei în Ucraina vecină, care a dus la un aflux uriaş de refugiaţi şi la reducerea bruscă a livrărilor de gaze ruseşti.

Turul doi este cu emoții pentru Maia Sandu, iar analiștii politici occidentali, dar și autoritățile, au scos la iveală încercările Kremlinului de a interfera în alegerile prezidențiale din Republica Moldova.

„Înfrângerea lui Sandu la alegeri ar crea condiţii bune pentru forţele pro-ruse la viitoarele alegeri parlamentare din 2025”, a declarat analistul politic Vitaly Andrievsky.

Coadă de alegători la Berlin. Profimedia
Coadă de alegători la Berlin. Profimedia

UPDATE 15:00 –  Aproape 40% din moldoveni cu drept de vot s-au prezentat la urne

1,172,805 de cetățeni cu drept de vot au votat în Republica Moldova și în străinătate – 39.76%.

UPDATE 14:00  – Numărul participanților la scrutin a ajuns la peste 1 milion. Secțiile de votare din Moscova, aglomerate

34.51% dintre cetățenii moldoveni cu drept de vot au votat până la aceasta oră. Numărul participanților la scrutinul din 3 noiembrie a ajuns la peste 1 milion.

Între timp, secțiile de votare organizate în capitala Federației Ruse nu fac față, relatează agenția de știri de stat din Belarus. Mulți moldoveni din Moscova și Kaliningrad au început să își rezerve călătorii cu avionul către Minsk.

 „Secțiile de votare din Moscova nu pot face față numărului de moldoveni care doresc să voteze la alegerile prezidențiale din țara lor, de aceea moldovenii zboară la Minsk și cu avioanele, din Kaliningrad și Moscova”, a relatat Belta, agenție de știri de stat a Republicii Belarus.

Ziarul de Gardă din Republica Moldova relatează că poliția a semnalat activități de transportare organizată a alegătorilor către secțiile de votare.

„Există indicii rezonabile de transportare organizată a alegătorilor atât peste hotare, cât și pe teritoriul național. Autoritățile naționale investighează și fixează probe în legătură cu activități de transport aerian din Rusia către Belarus, Azerbaidjan și Turcia. Facem apel la cetățenii care observă astfel de încălcări să le semnaleze la Serviciul național unic de urgență 112. Astfel de măsuri sunt luate pentru a proteja integritatea procesului electoral și pentru asigurarea că votul fiecărui cetățean este exprimat în mod liber, fără presiuni sau influențe nejustificate”, se arată în comunicatul Poliției.

Până la ora 13:30, poliția a înregistrat 52 de încălcări electorale cu afișaj electoral neautorizat, agitație electorală, fotografierea buletinului de vot, încălcarea dreptului la vot, coruperea alegătorilor, ștampile deteriorate, deteriorarea buletinelor de vot, transportarea alegătorilor, prezența unor persoane în stare de ebrietate la secția de votare, conflicte și huliganism.

UPDATE 13:00 –  Peste 860,000 de cetățeni au votat

868.246 de cetățeni și-au exprimat dreptul de vot până la această oră. Asta înseamnă 30,28%, potrivit CEC.

Coadă de alegători moldoveni la Moscova. Profimedia
Coadă de alegători moldoveni la Moscova. Profimedia

UPDATE – Dorin Recean: Suntem atacați de „grupări criminale”

Vezi și: Alegeri în Moldova. Premierul Dorin Recean: „Suntem într-un moment de atac din partea grupărilor criminale care au cumpărat foarte multe voturi”

Premierul Dorin Recean și soția sa au votat în cadrul celui de-al doilea tur de scrutin prezidențial. Șeful Guvernului a spus că a votat pentru „pace, prosperitate, pentru libertatea de a ne construi viața noastră, aici, acasă”.

Premierul a vorbit și despre pericolele care pot perturba desfășurarea scrutinului:

„Suntem într-un moment de atac din partea grupărilor criminale care au cumpărat foarte multe voturi. De asta este foarte important să ne mobilizăm pentru că votul nostru va învinge frauda electorală pe care o perpetuează. Atât Ministerul de Interne, cât și celelalte instituții lucrează foarte intensiv ca să prevenim acest atac asupra democrației noastre. Noi trebuie să încurajăm pe fiecare să iasă la vot. Votul nostru va decide care este viitorul Republicii Moldova și noi astăzi trebuie să alegem liderul care ne va conduce spre prosperitate, spre UE și spre o viață la noi aici, acasă”, a declarat Dorin Recean pentru Deschide.md.

Șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu, susține că autoritățile au sporit nivelul de activitate al Poliției în adiacentul secțiilor de votare din Republica Moldova pentru siguranța tuturor cetățenilor.

„Cu adevărat astăzi, în cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale, am sporit nivelul de activitate al Poliției în adiacentul secțiilor de votare din toată țara. Acest fapt este pentru siguranța tuturor cetățenilor, dar trebuie să punctăm că acest proces este în contextul ultimelor evenimente care au avut loc la noi în țară, când am constatat diferite forme de provocări sau intenții de a fi comise anumite abateri contravenționale sau infracționale. Acest lucru ne-a determinat să sporim nivelul de activitate și, bineînțeles, spre garanția cetățenilor, care trebuie să-și exercite dreptul la vot în siguranță și să avem un scrutin electoral corect”, a declarat oficialul.

UPDATE – Maia Sandu a votat: „Să ne păstrăm pacea, să ne păzim votul, să ne păzim independenţa”

Președinta în exercițiu, Maia Sandu, candidata independentă susținută de Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) la alegerile prezidențiale, și-a exprimat duminică, 3 noiembrie, votul la una dintre secțiile de votare din Chișinău. Între timp, prezența la vot ajunge la 720.000 de alegători care și-au exprimat votul, potrivit Comisiei Electorale.

„Bună ziua, moldoveni! Eu am votat cu Moldova. Am încredere că cetăţenii noştri vor alege bine pentru ţara noastră. Ei de fiecare dată au dus ţara înainte, ei au protejat-o de rele. Astăzi, mai mult ca niciodată, trebuie să fim uniţi, să ne păstrăm pacea, să ne păzim votul, să ne păzim independenţa. Hoţii vor să ne cumpere votul, hoţii vor să ne cumpere ţara, dar puterea oamenilor este infinit mai mare decât orice mârşăvenia lor. Puterea Moldovei este în fiecare dintre voi. Capul sus, moldoveni! Doamne ajută”, a spus Maia Sandu.

UPDATE 12:00 – 674.699 alegători până la orele prânzului. Alerte false cu bombă

Potrivit Comisiei Electorale, peste 670.000 de cetățeni  (24.00% din populația cu drept de vot) și-au exprimat votul. Potrivit Politico, autoritățile din Republica Moldova avertizează că Rusia ar putea încerca „activități perturbatoare” la secțiile de votare, pe durata scrutinului prezidențial, citând documente obținute de Welt am Sonntag.

„Activitățile perturbatoare” ale Moscovei ar putea include false amenințări cu bombă, potrivit documentelor obținute de Welt am Sonntag.

UPDATE 11:00 – 466.108 de cetățeni au votat. 51.60% sunt femei

Prezența la vot TOTAL: 468.442 (16.82%) de cetățeni moldoveni și-au exprimat dreptul de vot în Republica Moldova, la est de Nistru, în România și în străinătate.
Dezagregarea pe sexe şi vârstă:  51,65% dintre votanții care au fost la urne  sunt femei (245840), iar 48,35% sunt bărbați  (228597).
Categoriile de  vârstă: 
18-25 ani – 4.78% (22799)
26-35 ani – 9.11% (43456)
36-45 ani – 15.49% (73873)
46-55 ani – 17.68% (84326)
56-65 ani – 25.13% (119829)
66-75 ani – 22.65% (108012)
76+ ani – 5.13% (24481)
Secție de vot de la Chișinău. Profimedia
Secție de vot de la Chișinău. Profimedia

UPDATE 10:00 – Peste 300.000 de cetățeni au votat. 100 incidente au fost raportate

350.000 de moldoveni au votat până la ora 10:00, reprezentând 12,74% din totalul votanților, transmite CEC.  Prezența la ora 10:00 la acest scrutin este mai mare decât în turul I. Pe 20 octombrie, s-au prezentat la urne 230.000 de oameni la vot.

Observatorii Promo-LEX au raportat deja 109 incidente în incinta sau în raza secțiilor de votare pentru alegerile prezidențiale din Republica Moldova.

De exemplu, la Istanbul au fost identificate persoane care au comis o tentativă de influențarea alegătorilor printr-o „activitate sporită de transportare organizată a alegătorilor la secțiile de votare”.

UPDATE 09:40 –  Prezența la vot

La ora 09:30, la alegerile prezidenţiale din Republica Moldova au participat 7,72%, ceea ce reprezintă peste 212.000 de alegători. Dintre aceştia, în Republica Moldova s-au prezentat la urne peste 190 de mii de alegători, iar în diaspora peste 23 de mii de cetăţeni cu drept de vot ai Republicii Moldova. Rata de participare este mare decât în turul I, din 20 octombrie, când, la această oră, la secţiile de votare au fost 5,2% dintre alegători.

Cetățenii moldoveni stabiliți în Israel au început să voteze la cele două secții de votare deschise pentru turul doi al alegerilor prezidențiale, fiind raportate cozi de alegători formate în orașul Tel Aviv.

UPDATE 09:27 – Primii politicieni care au votat. Stoianoglo a votat pentru „pace, bunăstare și dezvoltare”

Primarul Chișinăului, Ion Ceban, și-a exprimat dreptul la vot, alături de soția sa:

„Am votat pentru prezentul și viitorul copiilor noștri și a tuturor copiilor din țară și a tuturor cetățenilor care sunt în afara țării, pentru un prezent și viitor mai bun pentru toată lumea de la cei mici până la cei adulți, cei mai în vârstă, astfel ca în special, aici, acasă să aibă un trai mai bun. Noi cu toții ne dorim ca Republica Moldova să prospere și tot ce ne dorim nouă, dorim și cetățenilor, pace, bunăstare și dezvoltare”, a susținut edilul Chișinăului.

Candidatul  independent susținut de socialiști la președinția Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo, a fost primul care și-a exercitat dreptul la vot. S-a prezentat la secția de votare, alături de soția sa și cele două fiice.

„Am votat împreună cu familia mea pentru o Moldova liberă, stabilă, prosperă. O Moldovă care se respectă, indiferent de etnie, limbă vorbită, religie. O Moldovă care nu stă cu mâna întinsă, dar care se dezvoltă în armonie și cu Estul și cu Vestul. Avem organele abilitate, care trebuie să vadă fiecare caz de fraudare. Eu sunt împotriva fraudării alegerilor. Nu am participat la cumpărarea voturilor”, a spus candidatul susținut de socialiști.

Întrebat de jurnaliști dacă l-ar aresta pe Vladimir Putin dacă acesta ar vizita Republica Moldova, Alexandr Stoianoglo a evitat să răspundă, deși dictatorul rus are un mandat de arestare internațional pe numele său. Candidatul a reafirmat „românitatea” poporului Republicii Moldova:

„Asta nu are competență președintele. Pentru asta avem organele abilitate care trebuie să ia măsuri conform legii. Am anunțat de multe ori că nu am nicio relație, nici cu Kremlin, nici cu reprezentații altor state, nici cu serviciile speciale. Dacă ați observat, până acum nu au apărut informații că eu am așa fel… Eu sunt o persoană care promovează și va promova doar interesele Republicii Moldova. Recunosc că limba oficială de stat e limba română. Eu vorbesc limba română”.

Citește despre: Ce a spus un oficial ucrainean despre ce ar putea să facă guvernul de la Kiev în cazul câștigării alegerilor prezidențiale din Republica Moldova de către Stoianoglo. 

Știrea inițială: 07:00 – Se deschid secțiile de votare

Secțiile de votare pentru scrutinul de astăzi sunt deschise între orele 07-21.  Scrutinul anterior  de pe 20 octombrie 2024 a fost câștigat de Maia Sandu (42,49% – 656.852 voturi) și Alexandr Stoianoglo (25,95% – 401.215 voturi).

În aceeași zi, o majoritate restrânsă a cetățenilor moldoveni a votat „DA”  la un referendum național cu privire la modificarea constituției pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. La urne s-au prezentat 1.564.495 de alegători și 1.546.031 de voturi au fost declarate valabil exprimate.

Au fost organizate 2 221 de secții de votare pentru alegerile din 20 octombrie 2024:

  • 1 957 de secții de votare în circumscripțiile electorale din țară;
  • 30 de secții de votare pentru alegătorii din localitățile din stânga Nistrului;
  • 231 secții de votare în străinătate.

Secțiile la care pot vota cetățenii din Republica Moldova aflați pe teritoriul României:

  • București (o secție): incinta Autorității Electorale Permanente, str. Stavropoleos nr. 6; București (două secții): incinta Autorității Electorale Permanente, str. Eugeniu Carada, nr. 1, sector 3;
  • Cluj-Napoca (două secții): Casa de Cultură a Studenților, Piața Lucian Blaga nr. 1-3;
  • Iași (o secție): Casa de Cultură a Studenților, str. Vasile Conta nr. 30;
  • Iași (o secție): Școala primară Gheorghe Asachi, bulevardul Ștefan cel Mare și Sfînt nr. 64; Brașov: Casa de Cultură a Studenților, str. Memorandumului, nr:39;
  • Sibiu: Școala Gimnazială Regina Maria, str. Zaharia Boiu nr. 1;
  • Timișoara: Colegiul Național de Artă „Ion Vidu”, str. Cluj nr. 12;
  • Craiova: Universitatea din Craiova, str. A.I.Cuza nr. 13;
  • Oradea: Colegiul Economic „Partenie Cosma”, str. Armatei Române, nr. 1F, Corp A;
  • Suceava: Universitatea „Ștefan cel Mare Suceava”, str. Universității nr. 13;
  • Bacău: Universitatea „Vasile Alecsandri”, Calea Mărășești nr. 158;
  • Galați: Universitatea „Dunărea de Jos”, str. Domneasca nr. 47;
  • Constanța: Universitatea „Ovidius”, bl. Mamaia nr. 124;

Sursa Foto: Profimedia 

Citește și:Maia Sandu a anunțat REMANIEREA guvernului în cazul în care va câștiga alegerile prezidențiale

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un instalator austriac a găsit o comoară de 2,3 milioane de euro într-o locuință
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată...
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
Pe cine vede Crin Antonescu în turul 2 pentru președinție și cine va fi la...
Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22...
Un bărbat a sunat la 112 să anunțe că un hoț i-a intrat în casă....
„Mașa, nu spune nimic despre atacul cu rachetă balistică”. Cum s-au dat de gol rușii...
Poliția, chemată la vila lui Silviu Prigoană! Totul la scurt timp după ce copiii lui...
Data la care intră pensiile pe card în decembrie 2024. Ce se întâmplă cu cei...
România, lovită de un al doilea val de ninsori, ploi şi viscol de joi seara....
De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită"....
S-a vândut celebra banană lipită cu o bandă adezivă. Banalul fruct a fost cumpărat pentru...
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Rovinieta NU se mai plătește înaintea efectuării călătoriei. Legea a intrat în vigoare
Guvernul anunţă prelungirea plafonării preţurilor la energie şi gaze pentru consumatorii vulnerabili
Află aici ADEVĂRUL! De ce pare totul PLAT dacă Pământul e rotund?
Viorel Lis e în spital. Oana Lis a făcut anunțul. Ce s-a întâmplat cu fostul...
Ana Morodan, sfaturi de afaceri pentru Bianca Drăgușanu. În ce domeniu ar putea vedeta să...
Cod roșu de viscol în mai multe județe ale țării! În ce zone sunt așteptate...
"Tata, nu!" Ultima discuție pe care Igor Cuciuc a avut-o cu Andreea, chiar înainte de...
Șocul dimineții pentru Mădălin Ionescu! Câinele familiei a evadat din curte. Ce s-a întâmplat cu...
VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"
BANCUL ZILEI. Soacra către ginerele BULĂ: -Ce-o fi văzut fata mea la tine?
Copiii neandethalieni ar fi colecționat fosile la fel cum cei de azi colecționează abțibilduri