Prima pagină » ALEGERI 2024 » Călin Georgescu, dacă intenționează să introducă serviciul militar OBLIGATORIU: „Este vorba despre o pregătire pentru situații de catastrofă”

Călin Georgescu, dacă intenționează să introducă serviciul militar OBLIGATORIU: „Este vorba despre o pregătire pentru situații de catastrofă”

La dezbaterea organizată de TVR cu candidații la alegerile prezidențiale, Călin Georgescu a fost întrebat dacă, în cazul în care va ajunge președintele României, va solicita reintroducerea serviciului militar obligatoriu.

Candidatul independent suveranist a spus că ar fi de acord pentru că „armata înnobilează tinerii”.

„Strict la întrebarea dumneavoastră, răspunsul este da, pentru că înnobilează poporul, înnobilează tinerii, înnobilează practic țara. Pentru simplul fapt că, dincolo de orice fel de înțelegere a acțiunii militare, care totdeauna și-a servit țara, este o chestiune de demnitate, este o chestiune de onoare, este o chestiune de istorie națională, este o chestiune care te înnobilează, pentru simplul fapt că ai o forță interioară, cum se vede de altfel și în alte țări, care te face să înțelegi mult mai bine ce înseamnă rolul tău din punct de vedere național, din punct de vedere al interesului național, din punct de vedere al suveranității naționale și în special refacerea cultului onoarei și demnității pe care am pierdut-o de foarte mult timp”.

Întrebat miercuri seara, la Realitatea Plus, dacă intenționează să scoată România din NATO și UE, Georgescu a răspuns:

„Nu am pronunțat niciodată acest lucru. Niciodată. Este foarte bine că suntem parte din aceste instituții, dar trebuie să ne facem vocea auzită, să mergem cu demnitate, nu în genunchi”.

Călin Georgescu se războiește cu presa și o acuză pe Elena Lasconi că vrea să trimită tinerii manipulați la război. Între timp, candidatul a retractat în privința armatei obligatorii, spunând că e vorba doar de pregătirea tinerilor pentru situații de urgență. De asemenea, a spus că nu va fi un serviciu obligatoriu.

„Am spus că este vorba din punct de vedere al structurării al unui spirit național și de a avea pentru noi ca țară orice  fel de protecție într-o calamitate. Este vorba despre o pregătire pentru situații precum incendii, inundații, cutremure, care să dureze trei-șase luni, unde tinerii pot învăța o meserie și să primească un salariu mediu pe economie. Uitați ce s-a întâmplat la clubul COLECTIV. Nu intenționez să introduc serviciul militar obligatoriu. Nu este vorba de obligativitate, ci de un spirit național care să ne ajute să fim pregătiți. . Orice tânăr, deci băieții, pot să aibă un stagiu de acest fel, contra plată. Nu din punct de vedere al unei obligativități. E un exemplu elvețian, este un exmeplu democratic și un exemplu de a ne ajuta unii pe alții. La orice calamitate naturală, noi suntem descoperiți”.

 


Sursa Foto: PROFIMEDIA

Citește și:

Călin Georgescu NEAGĂ faptul că ar fi susținut de vreun partid. „N-am nicio legătură cu partidul POT”

Autor
Absolvent al Facultății de Istorie (2013-2016) și al programului de master „Istorie și Practică în Relații Internaționale” (2019-2021) la Universitatea din București, Alexandru Stan Bogdan ... vezi toate articolele

Citește și