Industria media nu o duce bine în această perioadă, atât în domeniul streaming: Netflix a avut un număr record de dezabonări, compania The Walt Disney a eliminat 300 posturi și Paramount continuă concedierile. Nici în gaming, situația nu arată bine în acest an agitat.
Clienții companiei Sony sunt furioși din cauza prețurilor considerate „inacceptabile” la consola PlayStation 5 Pro ce urmează să apară în noiembrie pe piață. Săptămâna trecută, după ce a avut de suferit după scăderea acțiunilor pe piața bursieră de la încasărilor slabe ale jocului SF „Star Wars Outlaws”, compania franceză Ubisoft a amânat lansarea jocului „Assassin’s Creed Shadows” pentru 14 februarie 2025 ca urmare a unui „feedback” negativ primit din partea jucătorilor la scară largă. Mai mulți vloggeri și internauți au criticat problemele privind acuratețea istorică a jocului RPG inspirat după Japonia feudală. Anterior, fusese programat pentru lansare în noiembrie 2024.
Între timp, compani care operează TikTok renunță la serviciul de muzică cu plată, decizie luată la câteva luni după lupta cu cea mai mare casă de discuri din lume. Compania chineză ByteDance are dispute cu Congresul american: mai mulți politicieni americani își doresc interzicerea aplicației pe teritoriul SUA.
Și ajungem la informația momentului: Netflix, cea mai mare companie de streaming a înregistrat o triplare a numărului de dezabonări vara trecută. Motivul? Cofondatorul și președintele companiei, Reed Hastings, a donat 7 milioane de dolari pentru a o susține pe Kamala Harris, candidata Partidului Democrat la funcția de președinte al SUA, transmite Bloomberg.
Netflix a mai întâmpinat un număr masiv de dezabonări în luna iulie după ce compania a decis să elimine treptat pachetul de bază pentru abonați. Basic era cel mai ieftin abonament fără publicitate de la Netflix. La scurt timp după susținerea anunțată de șeful Netflix pentru Kamala Harris, fanii lui Donald Trump au început să îndemne oamenii pe toate rețelele de socializare să renunțe la abonamentul pentru serviciul de streaming.
Unii au postat fotografii pentru a demonstra că și-au închis conturile, alături de hashtag-ul #CancelNetflix. 26 iulie a fost cea mai proastă zi pentru Netflix din acest an. Creșterea numărului de anulări la Netflix a durat doar câteva zile. Nu a fost la fel de severă ca în 2020, când conservatorii au cerut companiei Netflix să retragă filmul francez controversat „Cuties”, despre care s-a scris că ar exploata copiii.
Companiile de divertisment s-au confruntat cu reacții negative după ce directorii lor s-au implicat în politica americană. The Walt Disney s-a luptat timp de doi ani cu guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, după ce compania a criticat o lege care restricționează discuțiile privind orientarea sexuală și identitatea de gen în școli.
Ca reacție, Ron DeSantis a revocat dreptul companiei media de a se autoguverna în statul american Florida. De asemenea, în ultimele săptămâni, compania s-a confruntat cu întrebări din partea publicului legate de relația strânsă dintre Kamala Harris și co-președintele Dana Walden.
Sursa Colaj Foto: Shutterstock/Profimedia
Citește și:
Netflix vine cu noi titluri în octombrie 2024. Cele 12 pelicule care pot fi urmărite de cinefili