Scandal la Primăria Orbeasca, în Teleorman. Social-democratul Budică acuză candidatul PNL că a „cumpărat” voturile: „A câștigat prin FRAUDĂ”

Scandal la Primăria Orbeasca, în Teleorman. Social-democratul Budică acuză candidatul PNL că a „cumpărat” voturile: „A câștigat prin FRAUDĂ”
Publicat: 12/06/2024, 14:42
Actualizat: 12/06/2024, 15:01

După ce liberalul Ilie-Marian Necșuțu a câștigat – potrivit rezultatelor preliminare înregistrate la alegerile locale din data de 9 iunie 2024 – Primăria din comuna Orbeasca, județul Teleorman, social-democratul Gheorghe Budică, edil aflat încă în funcție, lansează acuzații grave la adresa adversarului politic.

Alianța PSD-PNL a repurtat un succes major la alegerile locale din data de 9 iunie, însă iată că au apărut și unele situații în care partenerii politici se poziționează diametral opus, iar lupta pentru Primăria Orbeasca este unul dintre exemple.

În luna ianuarie a acestui an Ilie Marian Necșuțu – om de afaceri din zonă – a fost anunțat de PNL drept candidat la Primăria Orbeasca, insistând asupra nevoii de a avea în administrația locală „oameni serioși, cărora le pasă de toți cetățenii și care au demonstrat că pot face performanță.”

Liberalul Ilie Marian Necșuțu s-a luptat în campania electorală cu social-democratul Gheorghe Budică, iar după anunțarea rezultatelor preliminare a izbucnit scandalul.

  • Comuna Orbeasca este formată din satele Lăceni, Orbeasca de Jos (reședința) și Orbeasca de Sus. Are o suprafață de 10.548 ha și o populație de aproximativ 8.400 locuitori.
  • „Am reușit împreună! Victoria obținută pe 9 iunie aparține unei echipe unite și unei comunități care a crezut în schimbare. Din momentul preluării mandatului de primar, ne apucăm de muncă, nu avem timp de pierdut. Vă mulțumesc că mi-ați acordat încrederea voastră”, scris Marian Necșuțu pe pagina sa de Facebook.
  • În tot acest scandal a intervenit și Organizația pentru Drepturilor Omului din România (OADO), fiind trimisă o sesizare către Biroul Electoral Central în care sunt menționate „suspiciunile de fraudă” la două secții de votare din satul Lăceni, comuna Orbeasca.

Victoria liberalului Marian Necșuțu – zis Broscoiul – este contestată vehement de edilul social-democrat Gheorghe Budică, iar acuzațiile prezentate de acesta, în exclusivitate pentru Gândul, sunt foarte grave.

În același timp, social-democratul Gheorghe Budică – care ocupă, încă, funcția de primar în Orbeasca – a spus și că va depune toate probele necesare pentru a demonstra autorităților competente că victoria liberalului Necșuțu nu este ceea ce pare la o primă vedere, ci un „furt”.

Rezultatele la alegerile locale din comuna Orbeasca au fost fraudate masiv”

Social-democratul Gheorghe Budică a declarat, în exclusivitate pentru Gândul, că alegerile din Orbeasca au fost „fraudate” prin intermediul a două „componente” esențiale.

Mai mult, susține Gheorghe Budică, adversarul său de la PNL, Marian Necșuțu, ar face parte de mai mult timp dintr-o „rețea infracțională” locală care, acum, are și toate pârghiile la primărie, în urma alegerilor care ar fi fost fraudate.

Rezultatele la alegerile locale din comuna Orbeasca au fost fraudate masiv prin două componente.

  • Prima componentă – prin cumpărarea voturilor, s-au folosit undeva la 1,6 – 1,8 milioane de lei.
  • A doua componentă – s-a patentat o nouă metodă de fraudare în secțiile de votare, cu operatorii de pe tablete, în special, cu pactizarea unora dintre președinții sau locțiitorii secțiilor de votare.

Sunt introduse în aceste secții de votare, discreționar, persoane de la nivelul structurii AEP Teleorman. Dacă nu le-au convenit operatorii sau un președinte de secție de vot, adică nu erau siguri pe ei, i-au schimbat așa cum și-au dorit.

Eu le spun «o grupare infracțională”, faptul că au avut și un candidat PNL… Asta aduce o altă greutate…

Acum, pentru a-și extinde aria infracțională, probabil vor reuși să câștige, asta dacă instituțiile statului nu vor ajunge la o concluzie după ce vor verifica probele pe care le voi depune. Urmează să depun o plângere către toate organele competente”, a declarat social-democratul Gheorghe Budică, în exclusivitate pentru Gândul.

„Sunt sănătos, sunt bine, n-am avut nevoie nici măcar de glucoză, mandatul meu se încheie pe 9 octombrie”

Primarul în funcție din Orbeasca a mai precizat că „gruparea infracțională” la care face referire ar putea fi „dovedită” foarte ușor, dar numai la nivel central, nu în Teleorman.

Pe de altă parte, acesta a dezvăluit că a fost și ținta unor amenințări și diversiuni în această perioadă, iar Marian Necșuțu a câștigat cele 55% din voturi prin „fraudă”.

Este o grupare infracțională care poate fi dovedită fără doar și poate. Numai că ea nu poate fi dovedită la Teleorman, ea poate fi dovedită doar de autoritățile competente de la nivel central. La Teleorman, nu ai la cine să te mai adresezi, și nu mă refer aici la factorii politici, mă refer la instituțiile statului.

În cazul de față, beneficiarul acestei grupări infracțională este primarul ales la acest scrutin, Marian Necșuțu, zis Broscoiul.

A câștigat cu aproximativ 55%, dar toate voturi cumpărate sau fraudate. Cumpărate și fraudate în secțiile de votare, cu ajutorul unora dintre președinții secțiilor de votare, se poate verifica în conținutul tabletelor. Dacă se vrea, e ușor…

Ei fac și diversiuni precum că eu sunt internat în spital… Sunt sănătos, sunt bine, n-am avut nevoie nici măcar de glucoză. Merg la serviciu, pentru că mandatul meu se încheie undeva pe 9 octombrie.

Am fost amenințat de anumite persoane din această grupare infracțională, dar am respect față de lege și față de instituțiile statului.

Din păcate, aceste instituții ajung, uneori, pe mâna unor indivizi care și le transformă în propria prăvălie, parcă ar fi o societate comercială, se consideră patroni”, a mai spus Gheorghe Budică.

„Pe tabele introduceau CNP-urile manual, pentru cei care nu s-au prezentat la vot, dar să apară ca prezenți

Social-democratul a mai dezvăluit că încă din anul 2022 există probleme la Orbeasca, iar în centrul scenariului s-ar afla chiar Marian Necșuțu.

Gheorghe Budică spune că ar fi funcționat principiul „serviciu contra serviciu”, iar o mașină funerară aparținând unei firme care este administrată de fosta soție a liberalului ar fi fost element-cheie.

Oamenii aceștia cumpără comuna asta din anul 2022. În 2022, Marian Necșuțu, care a câștigat alegerile locale prin fraudă, a achiziționat o autoutilitară pentru servicii funerare.

Ea este înmatriculată pe o firmă agricolă, administrată de fosta soție a lui Marian Necșuțu. Ei sunt despărțiți juridic, în acte, tot pentru anumite probleme pe care le-a avut anterior, dar locuiesc împreună.

Mașina asta a fost oferită tuturor familiilor care au avut un deces, fără niciun ban, gratis, le-au mai dat și câte 500-1000 de lei, pentru că ar fi oameni nevoiași și ar fi vrut să îi ajute.

Și, când a venit momentul, le-au cerut să îi voteze, contra serviciilor pe care ei le-au făcut. Le-au cumpărat voturile… Bani au oferit cât cuprinde, în secțiile de votare au votat oamenii lor în locul altor cetățeni, pe tabele introduceau CNP-urile manual, pentru cei care nu s-au prezentat la vot, dar să apară ca prezenți”, a încheiat Gheorghe Budică, în exclusivitate pentru Gândul.

OADO, sesizare privind suspiciuni de fraudare a alegerilor la 2 secții de votare din Orbeasca

Organizația pentru Apărarea Drepturilor Omului a sesizat Biroul Electoral Central cu privire la „suspiciuni de fraudare a alegerilor” în satul Lăceni din comuna Orbeasca.

Este vorba despre două secții de votare – 225 și 226 – unde ar fi fost sesizate nereguli legate de operatorii de pe tablete, care ar fi înregistrat voturi pentru „persoane care nu s-au prezentat fizic la procesul de votare”.

Liberalul Marian Necșuțu apare în prim-planul acestei sesizări, fiind menționată autoutilitara la care făcea referire și edilul în funcție, Gheorghe Budică.

Organizația pentru Apărarea Drepturilor Omului – prin președintele Florentin Scalețchi – solicită Biroului Electoral Central o „atenție imediată” și o „investigație riguroasă pentru a asigura integritatea procesului electoral și pentru a menține încrederea publicului în sistemul democratic al țării noastre”. 


Citește și:

EXCLUSIV | Cum a scăpat Clotilde Armand, după patru ani, chiar înaintea noilor alegeri, de dosarul ”fraudă la alegerile locale din Sectorul 1”

Când ajunge Nicușor Dan în fața instanței pentru AMENDA de 35 milioane de euro în ”CAZUL IOR”, pentru care a făcut presiuni. ”Asta o să aibă urmări!”

Un avocat dezvăluie METODA prin care Nicușor Dan TERGIVERSEAZĂ soluționarea litigiilor: „Am cerut să fie amendat pentru abuz de drept procesual”

Judecătorii decid DEFINITIV că Nicușor Dan a greșit când a refuzat autorizația pentru Sanador. Edilul procesoman va plăti despăgubiri din salariul lui

Fost viceprimar al Capitalei, despre „revoluția TERMOFICĂRII” à la Nicușor Dan: „100 km în patru ani. Câte mandate îți trebuie ca să schimbi tot?”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Filmul crimei din Brăila. Doctorița a fost ucisă în 33 de secunde. Cum a încercat...
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar...
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Restaurantele din Paris, pustii ca în pandemie înainte de Jocurile Olimpice. Proprietarii sunt furioși: „O...
Andrei Versace, dator la CĂMĂTARI?! Un prieten rupe tăcerea despre sursa de venit a influencerului:...
Mantea și-a dezvăluit DIETA specială pe care o respectă! Arată fabulos la 38 de ani
Vremea se schimbă radical în România, de la mijlocul săptămânii. ANM a emis prognoza meteo...
Doctorița, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
Nuntă transformată în tragedie, în Botoșani. O femeie a decedat după ce fiica ei a...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Cine îl va înlocui pe Joe Biden? Numele cele mai importante ce ar putea să...
REVOLUȚIE în electronică! Au anunțat o descoperire remarcabilă!
Mașinile interzise pe șosele. Ordinul UE pentru cei care alimentează cu motorină. Când devine lege
Schimbări în supermarketuri. Noi obligații pentru producători
Ce a putut să își pună un român la fereastră, fără să îi pese de...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Ce a transmis Geta Sterp cu privire la persoanele care se jignesc în mediul online....
Oana Moșneagu și Vlad Gherman, regrete după nunta de vis. Ce ar schimba dacă ar...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Warren Buffett spune că ar putea rezolva „în 5 minute” una dintre marile probleme ale...