Candidatul independent la președinția României, Mircea Geoană, își lansează, duminică, oferta politică pentru alegerile prezidențiale.
UPDATE
Geoană spune că „vor încerca să fraudeze alegerile”.
Vor încerca să fraudeze alegerile. De ieri, am văzut că nu au nicio limită. Vă rog să veniți la vot. Vă rog să ne mobilizăm. Să fie cea mai mare prezență la vot. Data viitoare, vom propune să coborâm vârsta de vot la 16 ani.
UPDATE
Care este esența angajamentului lui Mircea Geoană?
Esența angajamentului meu este să încercăm cu tot ce avem ca energie, ca pricepere, ca și contacte este să punem țara înaintea partidelor și oamenii înaintea politicului. Asta face un președinte. Asta reprezintă un președinte, spune candidatul independent.
UPDATE
Geoană preia misiunea de președinte dintr-un discurs al Regelui Mihai.
V-am spus că i-am urat sănătate Regelui Mihai? V-am zis că nimeni nu e perfect? Dar, îl citez mult și îl pomenesc mult.
O țară care vrea să prospere are nevoie de cârmuitori drepți și pricepuți, spunea Regele Mihai. Dacă este ceva ce iau ca misiune personală de la Regele Mihai este că voi fi un cârmuitor drept și priceput.
UPDATE
Geoană, despre decizia CCR cu privire la candidatura Dianei Șoșoacă.
Nu există o societate dreaptă fără o justiție dreaptă. Mi-am făcut un principiu în a nu comenta deciziile justiției, nici măcar în 2009, deși erau indicii că aveam o fraudă masivă.
Dar, dacă, poate decizia CCR, poate ca are acoperire constituțională, are efecte anti-democratice și nu este un lucru care face bine pentru democrația noastră.
Doar un președinte independent poate garanta independența justiției.
UPDATE
Angajamentul lui Geană este că va fi un „președinte implicat”.
Voi lucra cu partidele dar nu voi fi un președinte absent nemotivat de la muncă. Ci un președinte implicat sută la sută și voi ști să cer, explicit, printr-un contract politic, câteva angajamente, cum ar fi digitalizarea, codificarea legislației.
UPDATE
Geoană vorbește despre „linșajul” la care este supus.
Nu am crezut nici măcar eu că voi vedea vreodată o dezlănțuire de dezinformare, de compromitere, de încercare de linșaj public și, da, pe picior de egalitate, de la partidele actuale. Si daca ei spun că nu am nicio șansă, vin cu sondaje măsluite, de ce atâta învolburare la adresa candidaturii mele?
„Politica de astăzi este depășită de nevoile societății românești”, concluzionează Geoană.
UPDATE
Geoană explică „ce i-a venit” să se întoarcă în politica din România.
Eram în tranzit la Varșovia, în drum spre casa. Avionul întârzia. Mă așez în sala de așteptare, se tot schimba poarta. Și în fața mea, un ploieștean. Și îmi zice: eu sunt din Ploiești și muncesc pentru o firmă suedeză în Postdam. Pot să vă întreb ce v-a apucat să vă întoarceți în politica aia din România?
Să știți că răspunsul nu a fost unul ușor pentru mine, nici pentru familia mea. Noi am mai trecut prin politică. Nu am iluzii față de politica românească. Nu am niciun element care să mă facă să fiu mai optimism.
Dar ceva s-a schimbat în sufletul meu, în societate.
„M-am întors în politică pentru a aduce schimbarea în țara noastră”, mai spune Geoană.
UPDATE
Geoană își susține discursul de prezidențiabil în sală, nu de pe scenă.
Candidatul independent mulțumește celor 500 de mii de români și românce care au semnat pentru susținerea sa și le promite că nu îi va face „de rușine”.
Nu suntem cu partid, cu liste copy-paste, nu avem firme de case. Aceste semnături sunt strânse pe bune, spune Geoană.
Știrea inițială.
Sub sloganul „Schimbarea adevărată pentru un deceniu al renașterii naționale”, Geoană va prezenta angajamentul față de România, în fața a 500 de susținători.
Mircea Geoană și-a depus joi, la Biroul Electoral Central, dosarul de candidatură, în plin scandal privind legături cu Rusia.
Sâmbătă, Curtea Constituțională i-a validat candidatura, după ce a respins o contestație formulată pe numele său.
Știre în curs de actualizare.
CITEȘTE ȘI: