Se poate face treabă și într-un singur mandat de primar, iar cetățenii văd asta. Este exemplul fostului preot Nicolae Dinică, cel care a făcut pasul spre administrația locală și a ajuns primar în 2020. „Cel mai important e să facem politici publice în administrație și atunci când îți faci un plan de lucru, în cei 4 ani ai și rezultate, deja”, mărturisește primarul din Corbeni, în exclusivitate pentru Gândul.
Social-democratul Nicolae Dinică, din comuna Corbeni, județul Argeș, câștigă un nou mandat de primar cu 83%. Dinică declară că oamenii contabilizează mai mult planul de lucru al unui edil decât „politica de zi cu zi”.
Deși câștigă detașat, Nicolae Dinică afirmă că „întotdeauna e loc de mai bine”.
Întotdeauna e loc de mai bine, mai ales că sunt localități care au un primar în funcție de opt mandate. La mine sunt 3 ani și jumătate și tot ce s-a făcut în timpul acesta cred că a fost foarte bine analizat de cetățeni și s-a văzut și prin procentul mare de la vot, 83%.
Primarul din Corbeni mărturisește că lucrurile ce țin de administrație se văd altfel din interior. În primul mandat s-a lovit de instituții ale statului care au blocat termenele unor proiecte. Însă, declară a reușit să deblocheze acest „angrenaj”.
Într-o administrație publică vii cu acel e imbold de a face, de a rezolva problemele, așa cum se văd ele din exterior. Dar, când ești în interiorul problemelor, lucrurile stau altfel, mai ales că orice proiect nu ține doar de voința primarului, ține de voința Consiliului Local, ține de echipa administrativă, tehnică, din cadrul primăriei și ține foarte mult de alte instituții ale statului care, de multe ori ne blochează, așa ca termen, vorbesc.
E un angrenaj multiplu administrația și eu… ce am reușit să fac, a fost să deblocăm acest angrenaj, să muncim mai mult poate decât erau obișnuiți cei din primărie și să ne documentăm mai mult, să încercăm să venim cu această voință de a rezolva problemele.
Când a ajuns la primărie și-a propus și a reușit în cei aproape patru ani să îi facă pe cei din administrație să înțeleagă că „trebuie să ne ridicăm mai mult”.
Nu putem schimba din prima nimic. Și eu am fost învățat să nu schimb și să recuperăm ceea ce avem. Important e că am reușit să îi fac să înțeleagă pe cei din primărie că trebuie să muncim, trebuie să ne ridicăm mai mult. Mă bucur că am găsit o echipă de profesioniști. În administrația publică e mai greu să schimbi un funcționar, dar important e să urmărești pașii de activitate, să discuți, să explici că trebuie să muncească pentru că nu muncește pentru primar, muncește pentru interesul comunității, de unde este și plătit.
Primarul PSD spune, pentru Gândul, că are foarte multe proiecte începute pe care dorește să le termine în următorii patru ani. Și oferă câteva exemple legate de școli: dotare cu echipamente IT și mobilier, și programul masă sănătoasă.
Nicolae Dinică se gândește și la potențialul turistic al comunei sale.
Avem deja în derulare proiecte de asfalt în licitație, proiecte de canalizare, sunt multe proiecte și sperăm noi să venim și cu altele noi, benefice comunității. Bineînțeles, trebuie să prioritizăm, pentru o comună mare, sunt peste 5.200 de locuitori la momentul acesta. Cu 8 sate, o comună cu potențial turistic și, așa cum știm cu toții, nu putem să le rezolvăm pe toate într-un mandat, cred că nici, în două. Important e să prioritizăm proiectele, mai spune primarul Dinică pentru Gândul.
CITEȘTE ȘI: