Pe ce a pariat Marcel Ciolacu când a preluat un partid în DERIVĂ. „Am ales calea grea a LUPTEI!”

Pe ce a pariat Marcel Ciolacu când a preluat un partid în DERIVĂ. „Am ales calea grea a LUPTEI!”
Publicat: 22/10/2024, 13:24

 Membru de partid de peste 30 de ani, Marcel Ciolacu a preluat șefia Partidului Social Democrat în noiembrie 2019. PSD traversa atunci una dintre cele mai dificile perioade din ultimii ani.

La finalul anului 2019, social democrații fuseseră învinși atât la scrutinul pentru europarlamentare, cât și în cel pentru prezidențiale, și își pierduse bună parte din lideri. Urma un alt an electoral, 2020, cu alegeri locale și parlamentare.

Ciolacu își aduce aminte că partidul era într-un „moment de cotitură”.

Ne pierdusem și încrederea în noi! Acela a fost momentul de cotitură. Nu aveam multe variante. Una era de neconceput: să ne dăm bătuți ca alte partide. Cealaltă era să luptăm! Am ales calea grea a luptei!, rememorează Marcel Ciolacu.

Asul din mânecă, legătura permanentă cu oamenii

Elementul definitoriu pentru Marcel Ciolacu, atunci când vorbește despre PSD, este legătura permanentă cu oamenii pentru a rămâne mereu conectat la realitățile zilnice ale românilor.

Ce ne diferențiază total față de alte partide este faptul că niciodată membrii săi nu s-au rupt de realitate. Vorbim cu  oamenii, nu doar în campanii, și de aceea cunoaștem cel mai bine realitatea românească.

Mai mult, PSD a știut să pună stop liderilor săi în clipa în care aceștia s-au desprins de realitate. PSD a făcut și greșeli de-a lungul timpului. Dar le-am reparat, punctează președintele PSD.

Reformarea partidului a dus PSD la guvernare

După alegerea sa, în august 2020, Marcel Ciolacu a venit cu o nouă strategie și viziune. Prin „noul” PSD promovat de noul lider, actualul premier a dorit delimitarea de trecutul recent al foștilor lideri și de reparare a unor greșeli care costaseră mult partidul în alegerile din 2019.

Nu am glumit când am candidat prima dată la funcția de președinte PSD. Am spus că viziunea mea despre politică e cu totul alta decât fusese până atunci. Iar NOUL PSD  arată că mi-am ținut promisiunea. Avem foarte mulți tineri promovați și care au confirmat prin vot. Am avut toleranță ZERO față de actele de corupție și nici o persoană cu probleme juridice nu a candidat din partea PSD. A candidat din partea PNL sau USR, dar nu de la PSD, dezvăluie Marcel Ciolacu.

Pentru Marcel Ciolacu, PSD este un partid care a reușit să demonstreze că se poate schimba, sub o nouă direcție. Iar rezultatele acestei reforme a partidului au fost confirmate de votul românilor.

PSD a câștigat toate alegerile desfășurate în 2020 și 2024.

Împreună am reușit să recâștigăm încrederea oamenilor! Împreună am luat un partid lipsit de speranță, l-am reformat și l-am dus la guvernare. Acesta este adevărul și trebuie să fim mândri de asta! Am schimbat din temelii acest partid.

Ne-am regăsit calea pro-europeană. Am recâștigat respectul liderilor europeni. Am refăcut legătura cu societatea civilă. Am redevenit parteneri de dialog cu sindicatele și mediul de afaceri.

Vreau să le mulțumesc tuturor partenerilor sociali care sunt astăzi alături de noi!, puncta președintele PSD la momentul anunțării candidaturii sale la președinție.

Prioritatea PSD: Creșterea nivelul de trai al românilor

Pentru Marcel Ciolacu, principala diferență între PSD și celelalte partide politice este obiectivul asumat și susținut de fiecare dată când social democrații s-au aflat la guvernare, și anume acela de creștere a nivelului de trai al românilor, atât prin investiții, cât și prin accederea la organizații internaționale precum NATO, UE și, curând, OECD.

O altă diferență față de celelalte partide este că noi, întotdeauna când am fost la guvernare, am avut un singur scop: creșterea nivelul de trai al românilor. Ați văzut și care au fost primele măsuri luate de actualul guvern: repararea nedreptății făcute pensionarilor și creșterea pensiilor, creșterea succesivă a salariului minim, reducerea evaziunii fiscale, o fiscalizare corectă, prin eliminarea unor excepții.

Apoi, PSD a dus România în NATO. Nu vreun partid de dreapta. PSD a dus România în UE. PSD este cel care va duce România și în OECD. Și, cel mai important, PSD este cel care a construit România modernă. Vă dau doar un exemplu, domnul Grindeanu, ministrul Transporturilor. Faceți dvs diferența față de alți miniștri care nu au fost PSD. Rezultatele diferențiază PSD de alte partide politice !, punctează premierul.

PLAN prezidențial de reînnoire națională

Românii sunt și în centrul proiectului prezidențial de reînnoire națională pe care îl propune Marcel Ciolacu. Toți românii, cum precizează chiar el.

După 20 de ani, România are nevoie de un președinte cu suflet, căruia să îi pese cu adevărat de toți românii. România nu trebuie să mai aibă un președinte care îi împarte pe români în buni și răi. Între cei de aici și cei de peste hotare. Între cei de stânga și cei de dreapta. Între tineri și pensionari.

Între public și privat. Între săraci și bogați. Toți merită să fie reprezentați și respectați! De la muncitori la șoferi și profesori. De la medici la polițiști și militari. De la fermieri la antreprenori și ingineri. De la influenceri la pensionari. De la IT-iști la contabili și artiști. Toți sunt importanți. Pentru că toți împreună ducem România înainte!, a subliniat președintele PSD.

CITEȘTE ȘI:

Tags:

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Ce dracu' să facem cu ei?”. Militari ruși, înregistrați când vorbesc despre sosirea nord-coreenilor pe...
Ce intenționa să facă Laura Crișan cu casa moștenită de la părinți. Un martor i-a...
FOTO. Imagini incendiare cu cea mai frumoasă participantă la Power Slap
Candidatul cel mai slab pregătit în cursa pentru Cotroceni. Rezultatele surprinzătoare ale unui sondaj INSCOP
Iancu a reacționat, când a aflat că Beni vrea să meargă la nunta lui: „Nu...
Misterul unei crime de acum 50 de ani a fost rezolvat. Ucigașul a fost găsit,...
Lovitură de teatru în dosarul Buzatu! Toate înregistrările DNA au fost eliminate. Ce se întâmplă...
Soția lui Ianis Hagi a gafat COLOSAL! A șters postarea, dar noi o avem
Un tânăr de 27 de ani, internat la spitalul Bagdasar Arseni, a paralizat brusc. Medicii...
Studenţii vor primi burse mai mari. Anunţul făcut de ministrul Educaţiei
"L-au tăvălit pe iarbă!" Cine e băiatul de 26 de ani ucis în parcarea mall-ului...
Mihai, un tânăr de 34 de ani, a murit sub ochii tatălui după ce două...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
O altă persoană își parchează mașina în fața curții tale? Ce poți face, legal
Coreea de Nord spune că trimiterea militarilor în Rusia ar fi în conformitate cu normele...
RECORD mondial: Este de peste 800.000 de ori mai puternic decât al Pământului
Ora de iarnă 2024. NU se mai schimbă ceasul? Decizia luată de UE
Pensiile românilor. Guvernul propune noi schimbări în sistem
Dani Oțil, în lacrimi în timpul unui podcast. Ce l-a emoționat atât de tare: „Sunt...
Fotbalistul a murit la doar 35 de ani! Breaking news
VIDEO Câți invitați vor veni la nunta lui Iancu Sterp. Mama Geta spune cum se...
Cine este Radu Ioan Budeanu, fiul Deliei Budeanu și moștenitorul dinastiei Budeanu
BANCUL ZILEI. Niște canibali îl prind pe BULĂ: - Plătești 100 de $, iei bătaie...
Câți bani a donat Elon Musk pentru campania prezidențială a lui Donald Trump?