POLIȚIA veghează, dar nu garantează/Sebastian BURDUJA spune că oricine poate să-și comande DROGURI online, fără nicio PIEDICĂ

Publicat: 27/05/2024, 19:22

Liberalul Sebastian Burduja, candidat la fotoliul de primar general al Capitalei, spune că cea mai mare problemă a Municipiului București este traficul și consumul de droguri. Copii, adolescenți sau adulți sunt deopotrivă victimele unui fenomen scăpat de sub control de autorități, mai ales când drogurile pot fi comandate online, la fel de natural cum ai comanda de mâncare.

Sebastian Burduja este candidat din partea PNL la Primăria Municipiului București și consideră că cea mai mare problemă a capitalei Acesta a dat publicității niște cifre mai mult decât îngrijorătoare referitoare la procentul consumului de droguri, pe categorii de vârstă. Burduja spune că fenomenul a luat amploare în București și a numit câteva soluții, ca punct de plecare în combaterea acestui fenomen.

Înainte de a vă spune că în ultimii 10 ani de zile, traficul și consumul sigur de droguri s-a triplat, peste 80% din tot consumul de droguri ilicite din România este în București. Am ținut să ne vedem lângă Colegiul Național Ion Luca Caragiale, pentru că aici avem un director care este printre foarte puținii care au avut curajul să vorbească despre acest fenomen și despre riscurile drogurilor în școli, în general. Noi nu vorbim despre droguri, nu vorbim despre faptul că avem acest acest flagel, această creștere accelerată a traficului și consumului de droguri(…) Din acest motiv, noi alegem să vorbim despre asta și considerăm că Primăria Generală are un rol foarte important în asigurarea unui București corect, ordonat, a unui oraș sigur. Și ce ar putea face Primăria Generală sunt lucrurile simple, care nu costă foarte mult.

Sebastian Burduja a enumerat soluțiile pe care le vede acesta le vede, ca punct de plecare, în combaterea acestui fenomen îngrijorător care a luat o amploare foarte mare.

În primul rând, avem instrumentul poliției locale. Poliția Locală a Municipiului București este principalul instrument prin care primarul general trebuie să asigure ordinea publică(…) Nicușor Dan nu au făcut nimic pentru a combate acest fenomen al traficului și consumului de droguri. Asta este realitatea dacă vrem să trăim în continuare într-un oraș cu astfel de pericole. Sigur că la alegerile din 9 iunie bucureștenii vor decide să meargă pe mâna doamnei Firea (n. r Gabriel Firea, PSD) sau a domnului Dan (n.r Nicușor Dan). Dar eu cred că merităm totuși altceva în Bucureștiul acesta și bineînțeles, pentru victimele consumului de droguri. Deci asta e pe zona de prevenție și sancțiuni. Centrele de tratament, care în București practic nu există, a mai spus Sebastian Burduja.

Fenomenul drogurilor este cu atât mai îngrijorător cu cât s-a mutat exclusiv în mediul online. Practic, potrivit informațiilor prezentate de Burduja, este mai ușor să cumperi droguri decât alcool, în București. În plus, pentru victimele consumului de droguri nu există niciun centru specializat în consiliere și tratare pentru aceia care ar dori să se vindece.

Citește și:

Sebastian Burduja, ULTIMATUM pentru contracandidatul Nicușor Dan: „Atitudinea este profund jignitoare la

DROGURILE, cea mai importantă problemă a CAPITALEI/Sebastian BURDUJA a numit câteva soluții în emisiunea lui MARIUS TUCĂ Show

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Filmul crimei din Brăila. Doctorița a fost ucisă în 33 de secunde. Cum a încercat...
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar...
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Restaurantele din Paris, pustii ca în pandemie înainte de Jocurile Olimpice. Proprietarii sunt furioși: „O...
Andrei Versace, dator la CĂMĂTARI?! Un prieten rupe tăcerea despre sursa de venit a influencerului:...
Mantea și-a dezvăluit DIETA specială pe care o respectă! Arată fabulos la 38 de ani
Vremea se schimbă radical în România, de la mijlocul săptămânii. ANM a emis prognoza meteo...
Doctorița, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Bombardiere americane sosesc în România pentru misiunea Bomber Task Force 24-4. Acestea au fost interceptate...
REVOLUȚIE în electronică! Au anunțat o descoperire remarcabilă!
S-au ordonat restricții în România. Decizie în orașe și sate. E permis doar între anumite...
S-a dus mult prea devreme. O cunoscută actriță a murit la 51 de ani
Ce a putut să își pună un român la fereastră, fără să îi pese de...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Ce a transmis Geta Sterp cu privire la persoanele care se jignesc în mediul online....
Cine sunt părinții lui Andrei Versace și cu ce se ocupă? Povestea unui imperiu imobiliar...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Apetitul Braziliei pentru carnea de rechin pune în pericol speciile