Rareș Hopincă îi solicită lui Radu Mihaiu să dovedească LEGAL fraudarea alegerilor: „Nu rezolvați cu scandal mediatic”

Publicat: 14 06. 2024, 02:03
Actualizat: 14 06. 2024, 02:07

This browser does not support the video element.

Rareș Hopincă, candidatul coaliției la primăria sectorului 2, l-a îndemnat pe adversarul său, Radu Mihaiu, să demonstreze, prin metode legale, fraudarea alegerilor, apelând la autoritățile responsabile.

Radu Hopincă consideră că acuzațiile de fraudare a alegerilor de la sectorul 2, lansate de contracandidatul USR, Radu Mihaiu, trebuie dovedite prin metode legale. Hopincă a fost declarat câștigător al alegerilor pentru funcția de primar al sectorului 3, înainte ca BEC să aprobe renumărarea voturilor la solicitarea lui Radu Mihaiu. Potrivit ultimelor informații AEP, tot Rareș Hopincă este candidatul cu cele mai multe voturi.

Hopincă a detaliat anumite nereguli de la secțiile de votare din sectorul 2, care, în prezent, sunt cercetare de Poliție întocmindu-se dosar penal.

„Am verificat și noi aceste chestiuni. Sunt situații punctuale care sunt cauzate, în funcție de secții, de mai mulți factori. Unul dintre factori poate fi, de exemplu, că de la Imprimeria Națională s-au primit topuri, teoretic trebuiau să fie câte 400 de buletine pe top, ele pot fi și câte 390 sau 410, iar președintele de secție și cu reprezentanții nu au numărat acele topuri înainte de procesul electoral. Al doilea motiv poate fi legat de faptul că un cetățean care a venit la vot a ales să plece cu buletinul din secție și să nu-l introducă în urnă. Sigur, nu este deloc civic, cred că nu e nici legal, dar trebuie acel acel cetățean să fie surprins când face acel lucru. În opinia noastră, cauzele pot fi multiple, dar în opinia noastră nu sunt cauze care să denatureze rezultatul votului. Înțeleg că au făcut scandal, dar nu au făcut nicio întâmpinare ca să respecte procedura legală, nu le rezolvați cu scandal mediatic.” a declarat Rareș Hopincă.

Radu Mihaiu a precizat, însă, că nu poate demara un proces legal în privința mai multor secții de votare, deoarece în aceste locuri nu au fost întocmite procesele verbale, în baza cărora se poate formula o sesizare.