„Suntem deosebit de onorați să avem pe lista pentru europarlamentare doi patrioți români, unii dintre cei mai buni ambasadori ai țării noastre, care au susținut și au promovat fără încetare imaginea României în lume. De astfel de oameni avem nevoie să reprezinte țara peste tot în lume, nu de unii care după ce au fost trimiși de români în Parlamentul European, au uitat că ei sunt români și nu au făcut altceva decât să ne denigreze țara. Îi cunosc pe acești doi bravi români de foarte multă vreme”, a declarat Gabriel Oprea, președintele UNPR.
„Îmi amintesc un moment interesant: eram vicepremier, Victor Ponta era premier și venea în vizită oficială la Palatul Victoria vicepreședintele american Joe Biden. Aveam cu toții emoții, să iasă totul bine. L-a așteptat generalul Ilie Năstase, care i-a dăruit racheta de tenis cu care a câștigat US Open, cu autograf. Domnul Biden l-a îmbrățișat pe Ilie Năstase și l-a întrebat:
Conform aceleiași surse, Anghel Iordănescu este o mare valoare a sportului, a fotbalului românesc: „Este antrenorul secolului, iar noi suntem prieteni de o viață. A fost și senator UNPR. Aceștia sunt români care au făcut cu adevărat ceva pentru România, au creat valoare și lasă moștenire românilor această valoare. Ei sunt oamenii care trebuie votați, oamenii care trebuie să reprezinte în continuare România, de acum în Parlamentul European!”.
Ilie Năstase a fost condamnat, miercuri, la 9 luni și 10 zile de închisoare cu amânare, cu termen de supraveghere de 2 ani. Decizia, care a fost luată de magistrații Judecătoriei Sectorului 1, nu este definitivă.
„În baza art. 83 alin.1 Cod penal amână aplicarea pedepsei de 9 luni și 10 zile închisoare. În baza art. 84 alin.1 C.pen. stabilește un termen de supraveghere de 2 ani, care se calculează de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri”, se mai arată în minuta instanței.
Polițiștii rutieri au fost nevoiți, la mijlocul anului 2018, să blocheze mașina lui Ilie Năstase din cauză că fostul jucător de tenis a plecat de pe loc după un schimb de replici cu un agent, chiar dacă acesta l-a somat să oprească și i-a cerut să se legitimize, a anunțat șeful Brigăzii Rutiere a Capitalei. Polițiștii au spus la acel moment că fostul jucător de tenis a refuzat să i se facă testul, a devenit agresiv cu polițiștii, motiv pentru care a fost necesară încătușarea acestuia și dus pentru recoltarea de probe biologice la sediul INML, unde a făcut totuși testul.
Fostului jucător de tenis i-a fost întocmit astfel dosar penal privind infracțiunea de refuz de prelevare a mostrelor biologice, a fost amendat și cu 1.000 de lei și a fost lăsat să plece acasă.
Ulterior, după câteva ore, Ilie Năstase a fost prins din nou în trafic, în zona Șoselei Ștefan cel Mare, când făcea un viraj stânga peste linia continuă, cu un scuter, fără a avea dreptul de a conduce. Pentru faptul că a trecut peste linia continuă, fostul jucător de tenis a fost amendat cu încă 1.305 lei și 6 puncte de penalizare.
Ilie Năstase a vrut muncă în folosul comunității
Fostul tenismen Ilie Năstase a solicitat instanței care îl judecă pentru că a refuzat prelevarea de probe biologice, iar apoi a condus un scuter cu permisul suspendat vara trecută, să nu îi dea o sentință prea aspră. „Am și eu familie, copii și regret situația,” a spus Năstase și a cerut să facă muncă în folosul comunității pentru a scăpa fără să-și păteze cazierul.
„Este și culpa domnului Năstase și a organelor de Poliție,” a declarat în fața instanței Judecătoriei Sectorului 1, avocatul lui Ilie Năstase. „A avut o atitudine sinceră. A precizat că nu credea că săvârșeste o infracțiune că refuză prelevarea de sânge. (…) Legat de-a doua faptă, distanța dintre cele două fapte este mică. Între 4 dimineața și 11 când, a mers la camera de gardă pentru că prezenta leziuni grave care i-ar fi pus viața în pericol. Stătuse 3 ore la Mina Minovici (institutul de Medicină Legală, n.r.), stresul post traumatic cauzat de încătușare starea emoțională era de înțeles. (…) Nu s-a urcat la volan, a luat scuter pentru că avea permis de conducere eliberat la Monaco, potrivit căruia avea dreptul să conducă acel scuter. Nu a știut că dreptul de a conduce i-a fost suspendat”.
Totodată, avocatul a solicitat în numele clientului său, posibilitatea de a se îndrepta fără a-i fi pătat cazierul.
„Nu mi se pare normal că agentul de Poliție care trebuie să prevină faptele contravenționale și penale să decidă să-l urmărească din spate și să-l lase să producă infracțiunea. (…) Domnul Năstase a spus că poate presta o muncă neremunerată în folosul comunității. Nu a mai fost condamnat la închisoare. (…) Nu solicităm clemența, dar să dați posibilitatea să se îndrepte altfel decât cu pătarea cazierului. Inculpatul are peste 70 de ani, conduita lui îl precede. Prezenta echimoze pe tot trunchiul, cu toate acestea nu a fost tras la răspundere responsabilul. Solicităm amânarea aplicării unei pedepse pentru ambele fapte, să stabiliți termen de încercare de 2 ani.”
La rândul său, chemat în fața instanței, Ilie Năstase a spus: „Regret foarte mult situația. Am și eu o familie, copii și regret”.
Vara trecută, polițiștii rutieri au fost nevoiți să blocheze mașina lui Ilie Năstase, din cauză că fostul jucător de tenis a plecat de pe loc după un schimb de replici cu un agent, chiar dacă acesta l-a somat să oprească și i-a cerut să se legitimize, a anunțat șeful Brigăzii Rutiere a Capitalei. Năstase a refuzat să i se facă testul alcooscopic și a devenit agresiv cu polițiștii, motiv pentru care a fost necesară încătușarea acestuia și dus pentru recoltarea de probe biologice la sediul INML.
Fostului jucător de tenis i-a fost întocmit un dosar penal privind infracțiunea de refuz de prelevare a mostrelor biologice, a fost amendat și cu 1.000 de lei și a fost lăsat să plece acasă.
Ulterior, după câteva ore, Ilie Năstase a fost prins din nou în trafic, în zona Șoselei Ștefan cel Mare, când făcea un viraj stânga peste linia continuă, cu un scuter, fără a avea dreptul de a conduce. Pentru faptul că a trecut peste linia continuă, fostul jucător de tenis a fost amendat cu încă 1.305 lei și 6 puncte de penalizare.
Ilie Năstase i-a acuzat pe polițiștii care l-au ridicat că au fost brutali, punându-i cătușe.
„Nu am vrut să dau testul (n.r.: cu etilotest) și mi-au pus cătușele, pentru că nu au crezut că am băut două beri. Nici nu trebuia să îmi oprească carnetul pentru acea alcoolemie. Au fost puțini brutali cu mine, la 72 de ani. Erau șase în lateral și unul în spate. Am urme de la cătușe, am și pe spate. M-au împins, cum puteam să fug. Poate dacă eram terorist? Mă ustură și mă doare. Cred că ar trebui să folosească capul înainte de picioare și forța”, a declarat pe atunci, Ilie Năstase.