Marcel Ciolacu, despre Clotilde Armand și Radu Mihaiu: „Văd două persoane care, la fel ca alte mii de persoane, au pierdut alegerile”

Publicat: 12 06. 2024, 16:14
Actualizat: 13 06. 2024, 12:22

This browser does not support the video element.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri, fiind întrebat despre primarii din sectoarele 1 și 2, Clotilde Armand și Radu Mihaiu, că trebuie să-și accepte înfrângerea, după ce edilii au acuzat nereguli electorale și au cerut renumărarea voturilor.

Văd două persoane care, la fel ca alte mii de persoane, au pierdut alegerile, dar stau la televizor și se plâng. Dacă trebuie să se modifice ceva, președintele AEP să vină să propună. Nu am expertiza domnului Toni Greblă în domeniu, voi fi atent la ce-mi propune, a spus Marcel Ciolacu.

Președintele PSD a precizat, despre procesul de la secţiile de votare, că ”a durat mult mai mult din punctul lui de vedere”.

Sectorul 1 a avut un spaţiu total inadecvat, neavând elemente, doar mi s-a povestit, ce spaţiu a fost pus la dispoziţie, a fost pus intenţionat, pentru a nu face faţă unei asemenea provocări cum sunt alegerile de la Sectorul 1. Este atributul primarului de sector, a subliniat Ciolacu.

Protestul lui Radu Mihaiu

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu (USR), căruia i s-au alăturat primarii USR din Câmpulung și Bacău, Elena Lasconi și Lucian Stanciu Viziteu, au protestat miercuri în fața Biroului Electoral de Sector, ei fiind nemulțumiți că BEC „tergiversează” decizia privind cererile de renumărare a voturilor pentru funcția de primar.

În paralel, a avut loc și un protest PSD, la care au participat câteva zeci de oameni. Unii dintre ei au avut pancarte cu mesaje precum „Ați pierdut, plecați acasă”, „USR=8,6%”.

Reacția lui Toni Greblă la acuzațiile lui Clotilde Armand

Șeful Autorității Electorale Permanente, Toni Greblă, a reacționat, marți, la acuzațiile lui Clotilde Armand, primarul în funcție al Sectorului 1, cu privire la organizarea alegerilor în Sectorul 1.

„Practic, atribuțiile Autorității Electorale Permanente se opresc în momentul în care operațiunea din secția de votare s-a încheiat. Din acel moment, Autoritatea Electorală Permanentă nu mai are nicio competență în această privință.

Este în competența primarului de sector, a primarilor de localități să asigure condiții bune de lucru pentru membrii Birourilor Electorale de Sector, cu atât mai mult cu cât se știe că, tradițional, există o aglomerație la depunerea acestor materiale și știam din vreme că în aceste zile va fi caniculă.

Nu a luat nicio măsură pentru a asigura condiții normale de lucru pentru acești oameni, astfel încât și asta reprezintă una din cauzele pentru care operațiunea de centralizare a rezultatului alegerilor a întârziat foarte mult”, a declarat Toni Greblă.

CITEȘTE ȘI:

Cristian Popescu PIEDONE, mesaj-manifest: „Luați mâna de pe Sectorul 1 și Sectorul 2!”

Campionul alegerilor din Timiș, Alfred Simonis, NOUL președinte al CJ, își propune să colaboreze cu Alin Nica: „Să nu fie trei-patru luni pierdute”