ALEGERI LOCALE 2020. Cristian Popescu PIEDONE, cel mai bun scor în cursa pentru Primăria Sectorului 5! Actualul primar se situează pe poziția a treia
Cristian Popescu Piedone este câştigător al Primăriei Sectorului 5, după numărarea a 94% din voturi, conform rezultatelor provizorii centralizate de Biroul Electoral Central.
După numărarea a 89,103 voturi, reprezentând 94% din total, în condiţiile unei prezenţe la vot de 94.799 votanţi, reprezentând 38.35%, fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone – condamnat la închisoare în dosarul Colectiv – are cel mai bun scor în cursa pentru Primăria Sectorului 5, respectiv 27,25%. Piedone este urmat de candidatul PNL USR PLUS Cristian Băcanu, cu 24,84%.
Actualul primar de sector, social-democratul Daniel Florea, se situează pe poziţia a treia, cu 24,84% din voturi. Exit-poll-ul CURS-Avangarde de duminică seară indica faptul că primăria era disputată de Cristian Băcanu şi Cristian Popescu Piedone, ambii cu 27,9% din voturi, actualul primar Daniel Florea având 23,1%.
Știrea inițială. Luptă strânsă la Sectorul 5, unde doi candidaţi au obţinut acelaşi scor. Cristian Băcanu, candidatul PNL – USR PLUS, a luat 27,9% din preferinţele electoratului, la egalitate cu fostul primar Cristian Popescu Piedone (Partidul Puterii Umaniste), în timp ce Daniel Florea, candidatul PSD, a avut 23,1%, conform unui sondaj CURS- Avangarde valabil pentru ora 21.00.
Patru din cele şase primării de sector din Bucureşti au fost câştigate, duminică, de candidaţii susţinuţi de PNL şi Alianţa USR PLUS
Patru din cele şase primării din Bucureşti au fost câştigate, duminică, de candidaţii susţinuţi de PNL şi Alianţa USR PLUS, respectiv sectoarele 1, 2, 5 şi 6, iar la celelalte două sectoare – 3 şi 4 – şi-au păstrat mandatele primarii în funcţie, potrivit rezultatelor exit-poll-ului realizat de CURS – Avangarde.
Marian Vanghelie (Partidul Democrat Social Independent) a obținut 13,9%, Cătălin Iliescu (PMP) – 4%, iar Ion Voicu (ALDE) – 1,3%.
Numărul de votanți care au fost intervievați a fost de peste 13.000 în cazul Municipiului București
Numărul secțiilor de votare și numărul alegătorilor intervievați au fost – 120 de secții distribuite proporțional cu numărul de votanți pe cele 6 sectoare în cadrul Municipiul București, 35 de secții de votare în Municipiul Craiova și 30 de secții de votare în Municipiul Constanța.
Numărul de votanți care au fost intervievați a fost de peste 13.000 în cazul Municipiului București (distribuit proporțional pe sectoare), peste 4000 de votanți în Municipiul Craiova și peste 3900 în Municipiul Constanța.
În realizarea cercetării au fost implicate circa 500 de persoane (circa 400 de operatori de interviu, 30 de operatori call-center, 20 de coordonatori de teren și 15 experți