În timp ce președintele Klaus Iohannis a votat la București, Carmen Iohannis și-a exercitat dreptul de vot la Sibiu. Așa cum s-a întâmplat și în 2016, Prima Doamnă a venit singură la vot și nu a oferit declarații reprezentanților mass-media.
Înainte de a vota – la 0ra 12.30 -, Carmen Iohannis a mers la biserică, pentru a participa la slujba de duminică, apoi s-a îndreptat către secția amenajată la Școala nr. 4 din Sibiu, de pe strada Spartacus.
Pentru această zi și ținând cont și de vremea ceva mai rece, Carmen Iohannis a preferat să poarte o rochie roșie, cu imprimeu albastre. Pe deasupra, Prima Doamnă și-a pus un pulover subțire. Carmen Iohannis a purtat și o pereche de sandale negre, cu toc gros.
Înainte de a vota, Carmen Iohannis a așteptat câteva minute, fiindcă la secția de votare unde este arondată se formase o coadă compusă din mai multe persoane. După ce și-a exercitat dreptul la vot, Prima Doamnă i-a salutat pe cei prezenți, însă nu a oferit nicio declarație.
În vremea regimului comunist, atunci când era doar o adolescentă, Carmen Iohannis participa la slujbele clandestine oficiate de protopopul Pompeiu Onofreiu în locuința sa privată, situată în strada Șelarilor (Sibiu).
La aceste slujbe era prezent, uneori, chiar și Klaus Iohannis. Din acest punct de vedere, se poate afirma că Primă Doamnă a României a învățat, încă de atunci, să fie un promotor al libertății religioase și de gândire, chiar într-o perioadă în care România ducea lipsă de așa ceva, din cauza restricțiilor spirituale impuse de Partidul Comunist.
Carmen Iohannis l-a cunoscut pe Klaus Iohannis la vârsta de 22 de ani, iar relația a fost, duăă 7 ani, oficializată. Înainte de a ajunge în București, cei doi au lucrat ca profesori la Agnita și Sibiu. Klaus Iohannis a intrat în politică în anul 2000, devenind primarul Sibiului, ales din partea Forumului Democrat al Germanilor din România.
Deși Klaus Iohannis – ca președinte al României – are un salariu consistent – iar el și Prima Doamnă ar putea trăi fără ”griji” -, Carmen Iohannis nu dorește să renunțe la meseria de profesor, motivul fiind acela că iubește foarte mult ceea ce face, iar viața de la catedră este marea ei pasiune.
„În timpul facultăţii am cunoscut-o şi pe soţia mea, Carmen, dar în vechiul cerc de prieteni. Ne-am plăcut, pur şi simplu, iar chimia dintre noi depăşeşte orice descriere. (…) A durat mult până ne-am căsătorit. Ne-am cunoscut la 22 de ani şi ne-am căsătorit pe la 29 de ani“, a povestit Klaus Iohannis.