După ce și-a exercitat dreptul la vot, Elena Udrea a postat un scurt mesaj pe pagina sa de socializare și a ținut să precizeze că a dat votul ”pe vechi”, declarându-se sătulă de sintagma – împământenită de 30 de ani – ”să votăm noul”.
Elena Udrea scrie în mediul online că se consideră o norocoasă fiindcă a votat – ”a câta oară în 20 de ani” – cu un candidat pe care îl consideră ”cel mai bun”. În ceea ce privește ideea de a vota ”noul”, Udrea susține că nou nu înseamnă, neapărat și mai bun, iar realitatea a demonstrat, de multe ori până acum, că ”noul” este nu numai din ce în ce ”mai prost”, ci și ”mai corupt”.
”Am votat, gata! Ce noroc să pot vota încă o dată, a câta oară în 20 de ani, cu cel mai bun! Și ce șansă pentru București și pentru România! P.S. Am dat votul “pe vechi”. M-am săturat de tâmpenia asta, de 30 de ani încoace, să votăm “noul”. Nou nu înseamnă neapărat și mai bun. Dimpotrivă, s-a tot dovedit că ce-i nou e din ce în ce mai prost și mai corupt…”, a scris Elena Udrea pe pagina sa de socializare.
https://www.facebook.com/EUdrea/posts/10158406807924584
Prezenta modestă la vot, în București, până la ora 14:00. Au mers la urne doar 17,52% dintre alegători.
În continuare, codaș ramâne sectorul 3, acolo unde au votat doar 14,81% din totalul celor înscriși pe listele permanente.
Cei mai mulți votanți din București sunt la categoria de vârstă 45-64 de ani, iar cei mai puțini au vârsta cuprinsă între 18 și 24 de ani. Totuși, cifrele din Capitală sunt mai bune față de 2016, când votaseră 13,56%.
La aceste alegeri locale care vor avea loc în București, cetățeanul trebuie să se prezinte, ca întotdeauna, cu actul de identitate sau, după caz, cu documentul care dovedește reședința. Dacă această condiție este îndeplinită, alegătorul va semna lista electorală permanentă, după care va primi buletinul de vot și clasica ștampilă cu mențiunea “VOTAT”.
De precizat că fiecare alegător din Capitală urmează să primească patru buletine de vot, după cum urmează: pentru primarul de sector, pentru consiliul local al sectorului, pentru primarul general al Capitalei și pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti.