Prima pagină » Alegeri locale » Candidat la primărie, amendat că a refuzat să poarte mască când a mers la vot

Candidat la primărie, amendat că a refuzat să poarte mască când a mers la vot

Candidat la primărie, amendat că a refuzat să poarte mască când a mers la vot

Un candidat la primărie, care ar fi trebuit să fie un exemplu pentru toți cetățenii, a refuzat să poarte mască de protecție atunci când a mers la vot, deși este o măsură de prevenție în contextul pandemiei de coronavirus.

Unul dintre candidații la funcția de primar al Târgului Secuiesc a refuzat cu vehemență să se protejeze și să îi protejeze pe cei din jurul lui purtând mască atunci când a mers la vot. Astfel, candidatul a fost amendat cu suma de 1.800 de lei pentru nepurtarea măștii de protecție.

Candidat la primărie, amendat cu 1.800 de lei pentru că nu a purtat mască la vot

„La o secție din orasul Tg. Secuiesc, un candidat a refuzat să poarte masca de protectie în secția de votare în timp ce își exercita dreptul la vot. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.800 lei”, a transmis Ministerul de Interne.

Aproape 100 de posibile fraude electorale sesizate la nivel național. Suspiciuni de influențare a alegătorilor și turism electoral

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, comisar-șef de poliție Monica Dajbog, a afirmat, în declarația de presă de la ora 12:00, că până la acea oră procesul electoral s-a desfășurat fără producerea unor incidente deosebite de ordine publică și că polițiștii au primit aproape 100 de sesizări privind posibile fraude electorale.

„Au fost înregistrate 96 de sesizări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral. Toate sesizările sunt verificate cu promptitudine. Până acum, un sfert dintre semnalări nu s-au confirmat, iar 48 sunt în curs de verificare. Au fost constatate 16 fapte contravenționale pentru care s-au aplicat amenzi în valoare de 8.700 de lei şi 4 avertismente scrise. S-au primit sesizări cu privire la 9 infracțiuni, pentru care sunt cercetate 5 persoane”, a declarat purtătorul de cuvânt al MAI.

Potrivit reprezentantului MAI, cele mai multe sesizări au fost despre continuarea propagandei electorale, turism electoral, fotografierea sau filmarea buletinului de vot de către alegători în timpul exercitării dreptului de vot, coruperea alegătorilor, vot multiplu, sfătuirea alegătorilor la sediul secțiilor de votare sau în perimetrul de 500m să voteze sau să nu voteze un anumit competitor electoral.