Candidatul PMP la Primăria Capitalei, Traian Basescu: ”Când bate vântul dinspre Glina, pute jumătate de Bucureşti, când bate dinspre Vidra, pute altă jumătate”
Candidatul PMP la Primăria Capitalei, Traian Băsescu, susține că are alte priorități pe lista sa, dacă va câștigă la alegerile locale din această toamnă, iar printre acestea se numără procesarea gunoiului din București, problemă nerezolvată în trecut. De altfel, acesta este motivul pentru care ”Bucureștiul pute”. Europarlamentarul spune că ”niciun primar nu s-a preocupat nici măcar să înceapă să facă o uzină de procesare a gunoiului menajer în București”.
Traian Băsescu spune că prioritățile sale vor fi diferite
„Vă asigur că nu o să mă ocup de spectacole, de trimis pensionari în Grecia, de făcut ochelari, nu astea sunt treburile primarului, treburile primarului sunt altele. Eu am de făcut pasaje, am de rezolvat problema gunoiului, să facem o uzină de procesare a gunoaielor. Uitaţi-vă că pute Bucureştrul. Bucureştiul pute de la gropile de gunoi. Niciun primar nu s-a apucat să facă o uzină de procesare a gunoiului menajer în Bucureşti”, a declarat Traian Băsescu, la TVR1, marţi seară.
Europarlamentarul spune că este necesară achiziționarea uzinelor de procesare a gunoiului. Bucureștiul ”produce 760 de mii de tone de gunoi menajer anual, fiind depozitat în jurul Buucrestiului”., potrivit spuselor candidatului la Primăria Capitalei.
Europarlamentarul Traian Basescu: ”Când bate vântul dinspre Glina, pute jumătate de Bucureşti, când bate dinspre Vidra, pute altă jumătate”
”Primul lucru care trebuie făcut este achiziţa uzine de procesare a gunoiului. Oraşul se scufundă în gunoi. Acest oraş produce 760 de mii de tone de gunoi menajer anual, iar noi depozităm în gropi, în jurul Bucureştiului. Când bate vântul dinspre Glina, pute jumătate de Bucureşti, când bate dinspre Vidra, pute altă jumătate. Aici suntem. În loc să se fi făcut o uzină de procesare a gunoiului menajer şi să se termine toată povestea asta cu mirosul”, a declarat candidatul PMP.
Traian Băsescu a mai precizat că această investiţie este realizabilă cu bani europeni.
„Costă vreo 300 milioane de euro, bani sunt de la Uniunea Europeană pentru mediu, cât vrei”, a mai declarat Băsescu.