Nicușor Dan, întâlnire cu Klaus Iohannis și Ludovic Orban cu trei zile înainte de alegeri: ”Soluțiile sunt fezabile și pot conduce la rezolvarea deficiențelor grave existente la nivelul Capitalei”
În această dimineață, Nicușor Dan – candidat la Primăria Capitalei susținut de PNL și USR-PLUS – a avut două întâlniri ”de lucru” foarte importante, cu doar trei zile înainte de alegeri.
Mai întâi, candidatul Dreptei Unite a mers la Palatul Victoria, acolo unde a discutat cu premierul Ludovic Orban puncte esențiale trecute pe ”agenda” alegerilor pentru Primăria Generală a Capitalei, stabilind punctele de reper finale ale strategiei electorale.
Ulterior, Nicușor Dan și Ludovic Orban s-au deplasat la Palatul Cotroceni, întâlnindu-se cu președintele Klaus Iohannis. Alegerile din data de 27 septembrie au fost, firește, subiectul principal al discuției, iar Klaus Iohannis i-a oferit lui Nicușor Dan sfaturi în legătură cu Primăria Generală a Capitalei și cu modul în care trebuie abordate ultimele zile ale campaniei electorale.
Pe de altă parte, au fost discutate și proiectele pentru dezvoltarea Capitalei, pe termen mediu și lung, propuse de Nicușor Dan, iar Klaus Iohannis s-a arătat preocupat de toate problemele cu care se confruntă, în momentul de față, bucureștenii, insistând asupra rezolvării lor.
„Administrația Prezidențială confirmă că Președintele României, preocupat fiind de problemele cu care se confruntă zilnic bucureștenii, s-a întâlnit astăzi cu Nicușor Dan. În cadrul discuțiilor, la care a participat și premierul Ludovic Orban, au fost abordate soluțiile necesare remedierii urgente a acestor probleme, precum și proiectele de dezvoltare a orașului pe termen mediu și lung. Președintele Klaus Iohannis a apreciat că soluțiile propuse de Nicușor Dan sunt fezabile și pot conduce la rezolvarea deficiențelor grave existente la nivelul Capitalei”, a precizat, într-un comunicat, Administrația Prezidențială.
Nicușor Dan, măsuri pentru diminuarea traficului din București cu 40%
Traficul din București rămâne o veșnică problemă a tuturor șoferilor, iar Nicușor Dan propune o șosea de centură pe 4 benzi și prelungirea bulevardului Timișoara.
Suplimentar, o altă soluție care să ajute la descongestionarea traficului este ”metroul de suprafață”, spune candidatul Dreptei Unite la Primăria Capitalei.
„Soluția adevărată pentru zona de Vest a Capitalei extrem de aglomerată este șoseaua de centură pe 4 benzi, două benzi pe sens, astfel încât oamenii din Drumul Taberei să poată să iasă direct pe centură, să nu mai vină toți pe valea cascadelor, Iuliu Maniu. Asta e o parte din soluție și, bineînțeles, prelungirea bulevardului Timișoara. Și doi: metroul de suprafață de care am vorbit, că, în momentul de față, locuitorii din Chiajna nu au altă soluție decât autoturismul. Atunci pot ajunge cu trenul în Gara de Nord”
Nicușor Dan
”Dacă vorbim de trafic, metrou de suprafață, șoseaua de centură, sistem de mari parcări, sistem de semaforizare inteligentă, reabilitare linii de tramvai sunt lucruri pe care putem să le facem în 4 ani și asta să ducă la o diminuare a traficului la 40%. Asta înseamnă timp pentru toată lumea, înseamnă reducerea poluării… sunt lucruri pe care putem să le facem”, declară candidatul PNL și USR-PLUS la Primăria Municipiului București.
Nicușor Dan: ”Salariile bucureștenilor vor ajunge la 1400 de euro pe lună, salariul net”
Nicușor Dan, candidatul dreptei la alegerile pentru Primăria Capitalei, le promite bucureștenilor că vor avea un salariu de 1.400 de euro pe lună până în 2024.
„Cred că Primarul General este responsabil de bunăstarea economică a oamenilor din comunitatea sa și, ca să fac o propunere explicită, în proiectul nostru, în urma unui mandat de 4 ani, salariile bucureștenilor vor ajunge la 1.400 de euro pe lună, salariul net. Asta înseamnă 6.800 de lei pe lună salariul net, salariul mediu al bucureștenilor”, a promis Nicușor Dan, potrivit Digi24.ro.
„După cum vedeți, Bucureștiul este mult sub județe cu administrație de dreapta, de fapt, doar 3 județe din România sunt mai slabe decât Bucureștiul la acest indicator al creșterii veniturilor populației și, bineînțeles, acestea sunt județe, nu există date statistice pentru orașe: Oradea, Cluj Napoca, Sibiu, Timișoara. Foarte probabil ele sunt mult mai mari decât județele care cuprind și o populație rurală și în care veniturile nu au cum să crească într-atât de spectaculos”, spune Nicușor Dan.